OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. október 24., szerda 12:40

Dwayne Johnson kedvenc óráját is megvásárolhatjuk a BÁV óraaukcióján
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OTS) - A legnagyobb mozisztárok, mint Sylvester Stallone, Alain Delon vagy Dwayne Johnson egyaránt nagy órarajongók, a BÁV október 30-i 2. Óraaukcióján pedig sok más különlegesség mellett az ő kedvenc időmérő szerkezeteikre is licitálhatnak az érdeklődők. A MOM Kulturális Központban október 30-án 18.00 órától megrendezésre kerülő árverés közel 160 tétele a befektetésre is érdemes luxus modellektől az igényes, de kedvező árú órákon át egészen a gyűjtői darabokig ad áttekintést a legnagyobb márkákból.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181024_001.jpg

A luxuskategória egyik sztárja a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló Audemars Piguet Royal Oak óra 2016-os modellje lesz. Az eredeti, 1972-ben bemutatott modell tervezője Gérald Genta, aki számos ikonikus órát alkotott a pályafutása során, az óra időtlen dizájnja pedig olyan sztárokat hódított meg, mint Alain Delon, aki számos filmjében viselte saját Royal Oak óráját.

A Panerai Radiomir márka szintén a filmszínészek kedvence. Az olasz luxusóra márkát először Sylvester Stallone "fedezte fel", és kezdte népszerűsíteni a hollywoodi sztárok között, ami annyira jól sikerült, hogy közülük többen, így például Dwaye Johnson, a Szikla is gyakran viseli saját Panerai óráját a filmjeiben. Az Office Panerai eredetileg az Olasz Királyi Haditengerészetnek készített precíziós eszközöket, köztük a Radiomir nevű szériát is, amely tagjainak hosszabb ideig, extrém körülmények között, nagy víznyomás mellett is működniük kellett. Ezek a tulajdonságok a mai napig jellemzik a Radiomir 1940 elnevezésű típusokat, amelyek közül a BÁV aukcióján egy limitált kiadású darab 1,3 millió forintért kerül kalapács alá.

A világ egyik legismertebb modelljére, James Bond legendás Omega Seamaster órájára is licitálhatunk az aukción 800 ezer forinttól. Az Omega további ikonikus modelljei is felbukkannak a kollekcióban, így például a Speedmaster Moonwatch is, amely hírnevét annak köszönheti, hogy ott volt az első Holdraszállásnál. 1969 óta nem csak Neil Armstrong, de bárki tesztelheti kevésbé extrém körülmények között is a NASA kedvenc időmérőjét, most akár már 800 ezer forintért.

Az aukció legdrágább órája 4,3 millió forintos kikiáltási árával egy fehérarany Rolex Day-Date President óra lesz, amelyet 1,3 karátnyi briliáns díszít.

Az árverés egyetlen asztali órája, az 1950-es években készült különleges Jaeger-Le Courte Atmos óra igazi mérnöki csúcsteljesítmény. A hátoldalán található tartályban lévő klóretánnak, valamint egy membránnak és egy spirálrugónak köszönhetően a hőmérséklet 1 Celsius-fok változásának hatására 48 órányi járástartalékot képez, így emberi beavatkozás nélkül is önjáró, örökmozgó.

További információk és katalógus: www.bav.hu/aukcio
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.