OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. október 9., kedd 10:34

A Starbucks Patrick Grismert nevezte ki a pénzügyi igazgatói posztra
    Seattle, USA, 2018. október 9., kedd (Business Wire/OTS) - A Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) ma bejelentette, hogy Patrick Grismert nevezte ki ügyvezető alelnökké és pénzügyi igazgatóvá. Grismer, aki a november 30-án nyugdíjba vonuló Scott Maw-t váltja fel, közvetlenül a Starbucks elnök-vezérigazgatójának, Kevin Johnsonnak tartozik beszámolással. Az alelnöki és pénzügyi vezetői tisztség zökkenőmentes átadásának biztosítása érdekében Maw 2019 márciusáig a vállalat vezető tanácsadója marad. Grismer november 12-én lép be a Starbucks-hoz, és november 30-án kezdi meg pénzügyi igazgatói tevékenységét.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181008005394/en/

Grismer elismert pénzügyi vezető, aki a fogyasztókkal közvetlen kapcsolatot ápoló, gyorsan növekedő globális vállalatoknál (ideértve a Hyatt Hotels Corporationt, a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell anyavállalatát, a Yum! Brands-et és a The Walt Disney Company-t) töltött összesen 25 év alatt szerzett kiterjedt vezetői tapasztalatok birtokában csatlakozik a Starbucks-hoz.

Grismer ezidáig a Hyatt-nél dolgozott, ahol 2016 márciusi felvételétől kezdve a pénzügyi igazgatói pozíciót töltötte be, és megbízatása a globális pénzügyi egység átfogó irányítására, valamint a vállalati stratégia kidolgozásában való részvételre, eszközkezelésre, beruházásokra, beszerzésekre és osztott szolgáltatások szervezésére vonatkozott.

"Pat személyében olyan mélyreható szakmai tudással, ügyfélorientált hozzáállással és kiterjedt vendéglátóipari tapasztalatokkal rendelkező szakember csatlakozik a Starbucks-hoz, aki széles körű pénzügyi vezetői ismereteit több globális, az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatokat ápoló, gyorsan növekedő vállalatnál szerezte" - mondta el Kevin Johnson, a Starbucks elnök-vezérigazgatója. "Pat rendkívül értékes új tagja lesz csapatunknak, és én nagy várakozással tekintek közös munkánk elé, melynek célja a stratégiai prioritásaink megvalósítását célzó tevékenységek irányítása és a vállalat pénzügyi célkitűzéseinek elérése."

A Hyatthez való belépését megelőzően Grismer 14 éven át dolgozott a Yum! Brands kötelékében, ahol különféle vezetői tisztségeket töltött be (ideértve a pénzügyi igazgatói pozíciót is). A Yum! Brands előtt Grismer 10 évet töltött a The Walt Disney Company-nál, ahol pénzügyi és stratégiai vezetői feladatokat látott el, többek közt a The Disneyland Resort üzleti tervezéséért és fejlesztéséért felelős elnökhelyettesként. Grismer pályafutását vezetési tanácsadóként kezdte a Price Waterhouse-nál.

Grismer bachelor fokozatú üzleti ügyviteli diplomáját a Dél-kaliforniai Egyetemen (University of Southern California), mester fokozatú üzleti ügyviteli diplomáját pedig a Northwestern Egyetemhez (Northwestern University) tartozó Kellogg Graduate School of Managementnél szerezte, és Kalifornia államban bejegyzésre került hites könyvvizsgálóként.

"Nagy izgalommal tölt el, hogy csatlakozhatom a Starbucks-hoz, és megtiszteltetésnek tekintem, hogy tagja lehetek az ezt az ikonikus, globális vállalatot vezető csapatnak. Mindig is csodáltam a Starbucks márkát és a cég vállalati kultúráját és értékeit, és alig várom, hogy együtt munkálkodhassak Kevinnel és a vezetői csapattal a vállalat további növekedését biztosító irányítási feladatok megoldásán" - nyilatkozta Grismer.

Amit a Starbucks-ról tudni kell…

A Starbucks Coffee Company 1971 óta elkötelezett a kimagasló minőségű arabica kávé etikus beszerzése és pörkölése iránt. Ma a szerte a világon számos üzlettel rendelkező vállalat a különleges kávék egyik globális vezető pörkölője és kiskereskedelmi értékesítője. A kiválóság és irányelveink iránti töretlen elkötelezettségünk révén különleges Starbucks kávézási élményt nyújtunk minden egyes vendégünknek minden egyes csésze kávéval. Kérjük, látogasson el kávézóinkba, hogy Ön is részesülhessen ebben az élményben, tekintse meg honlapunkat a Starbucks.com internetes címen, vagy látogasson el a Starbucks híroldalára.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181008005394/en/

Kapcsolat:
Starbucks Coffee Company
press@starbucks.com
(206) 318 7100

Forrás: Starbucks Coffee Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.