OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. október 1., hétfő 11:06

Ingyenes, globális, online szabadegyetemet indítottak a nők tanulásának támogatása céljából
    New York, 2018. október 1., hétfő (Business Wire/OTS) - Az Egyesült Nemzetek Szervezete New Yorkban megrendezett Közgyűlésének 73. ülésszakán a sardzsai székhelyű NAMA Women Advancement Establishment bejelentette, hogy Badiri E-Academy néven egy ingyenes, globális, többnyelvű online akadémiát indít azzal a céllal, hogy a világon bárhol, bárki által hozzáférhető oktatási erőforrásokat és szakképzési tanfolyamokat biztosítson.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20180928005252/en/

A kezdeményezés újabb bizonyítéka az Egyesült Arab Emírségek elkötelezettségének a nők támogatása és a nők képzéshez és magas szintű oktatáshoz való hozzáférését gátló akadályok megszüntetését célzó gyakorlati megoldások kidolgozása iránt.

Bár a kurzusok és oktatási erőforrások biztosításának elsődleges célja a nők tanulás és szakmai képzés révén való fejlődésének előmozdítása, az e-akadémia tanfolyamai szerte a világon nők és férfiak számára egyaránt rendelkezésre állnak, mivel a NAMA szilárdan hisz abban, hogy minden embernek joga van a tudáshoz való hozzáféréshez.

A NAMA Badiri E-Academy-t a brazíliai székhelyű digitális oktatási platformmal, a FazINOVA-val együttműködve a az ún. "Massive Online Open Courses" (MOOCs) modellre (tükörfordításban "Tömeges nyílt online kurzusok", azaz gyakorlatilag egy ingyenes online szabadegyetem) építve alakította ki. A Badiri E-Academy tanfolyamaihoz mindenki ingyenesen hozzáférhet az e-akadémia honlapján (www.badiriacademy.org), illetve egy mobil alkalmazás segítségével.

A tananyagokat nemzetközi oktatási és képzési intézmények biztosítják, továbbá szerte a világról számos magánszemély is hozzájárul a kurzusok tartalmának kidolgozásához, hogy azok minél jobban megfeleljenek a férfiak és nők, egyetemi hallgatók, vállalkozást működtető vagy indítani kívánó magánszemélyek, szakemberek, munkát keresők, illetve bárki számára, aki fejleszteni szeretné szakmai és magánéleti készségeit.

A Badiri E-Academy elindítására az "#IWishILearned" kampány keretében kerül sor, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy hangsúlyozzák az egész életen át tartó tanulás fontosságát és felhívják a figyelmet azokra a készségekre, illetve ismeretekre, amelyek, amennyiben az embereknek lehetősége nyílik elsajátításukra, hozzásegítik őket a mind a magánéletük, mind a szakmai karrierjük terén való előrelépéshez.

A NAMA arra kéri az érdeklődőket, hogy a közösségi oldalakon az #IWishILearned hashtaggel osszanak meg videókat arról, mi az, amit nagyon szeretnének megtanulni.

Az indulás utáni első időszakban az e-akadémia a következő területeken kínál arab és angol nyelvű szakképzési kurzusokat: üzleti, vállalkozási, kulturális, elméleti és tudományos. A kurzusok listája fokozatosan bővül majd, és a tervek szerint hamarosan további nyelveken további tanfolyamok is elérhetőek lesznek.

Az e-akadémia számos egyetemet, általános oktatási, illetve szakképzési intézményt, és különféle területek szakértőit is felkért, hogy járuljanak hozzá különféle tartalmakkal az ingyenes oktatási platform létrehozásához és továbbfejlesztéséhez.

Link a videóhoz: https://we.tl/t-zhSGiGOkQN

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180928005252/en/

Kapcsolat:
NAMA Women Advancement Establishment
National Network Communications NNC
Mousa Nimer, +971502220561
m.nimer@nncpr.com

Forrás: NAMA

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.