OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 11., kedd 14:15

Örvényoszlop a 150 éves Fővárosi Vízművek ajándékaként - Interaktív utcai installáció a Deák téren
    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OTS) - A Fővárosi Vízművek a Főváros egyik szimbolikus pontját, az egyik legkedveltebb találkozó helyet, a Deák teret választotta helyszínül a Társaság 150 éves jubileumának emléket állító installációhoz.

    Reményeink szerint hamarosan maga az alkotás is a város egyik újabb találkozási pontjává válik, amihez minden adott. A város egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb terén felállított acél-plexiüveg alkotáson található hajtókarral bárki mozgásba hozhatja az oszlop felső plexiüveg tartályát kitöltő víztömeget, látványos és - a zárt rendszernek hála - tartós örvényt állítva ezzel elő. Külföldi tapasztalatok alapján egy ilyen, formavilágában és anyaghasználatában minimalista utcai installáció sikeresen vonz be és szórakoztat minden generációt a legkisebbektől a legnagyobbakig. A saját erővel előidézhető áramlás, örvény és kavitáció pedig az iskoláskorú gyermekekben ébresztheti fel az érdeklődést a természettudományok iránt. Mindeközben ráirányítja a figyelmet a víz fontosságára, emlékeztetve arra a gazdagságra, amit Fővárosunk számára a tiszta ivóvíz jelent. Az egyszerűségében elegáns installációhoz illeszkedő grafika a Fővárosi Vízművek 150 éves jubileumi logójából, Budapest emblémájából és a 2018-as évszámból áll.

Ugyanakkor maga az örvényoszlop szintén a találkozásokról szól. A 150 éves múlt, a hagyomány találkozása az innovációval, amikor egy közszolgáltató a legkorszerűbb felfogásban, korszerű anyagok használatával alkot egy nagyon is mai installációt. Legalapvetőbb éltető elemünk, a tiszta ivóvíz és a tudomány, a játékos ismeretterjesztés találkozása egy látványos és szórakoztató köztéri alkotásban. És a Budapest működését, vonzerejét, a fővárosiakat és a Főváros látogatóit mindenek elé helyező résztvevők találkozása, hiszen a ma felavatott installáció életre hívásának kezdeményezője a Fővárosi Vízművek volt, akinek az ötlete mellé felsorakozott a Fővárosi Önkormányzat, a Főpolgármesteri Hivatal, a Budapesti Városarculati Kft., a Budapest Közút Kft. és a BKV Zrt., azért, hogy a terv valósággá váljon.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.