OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 3., hétfő 09:34

Első Szatmári Almafeldolgozó Társaság közleménye az ipari alma felvásárlása kapcsán
    Mátészalka, 2018. szeptember 3., hétfő (OTS) - Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt kialakult forrongó helyzetben, Kovács Károly György a mátészalkai Első Szatmári Almafeldolgozó Társaság (ESZAT) ügyvezető igazgatója, ma az alábbi közleményt adja ki:

    Az ESZAT Kft. 1994 óta működő, a jelenleg Magyarországon léalma feldolgozást végző 4 vállalkozás közül az egyetlen magyar tulajdonban lévő gyár. Feldolgozó kapacitásunk a teljes magyarországi léalma mennyiség 5%-át teszi ki.

A tulajdonosunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gazdákkal való kölcsönös partneri kapcsolat fenntartására, és büszke arra, hogy a térségben sok termelőnek biztosítja a lehetőséget az ipari alma korrekt felvásárlására. Partnereinknek nincs felénk beszállítási kötelezettsége, ők hosszú évek óta piaci alapon döntenek mellettünk.

Tavasszal már érzékelhetővé vált, hogy túltermelés várható az ipari almában, így a több évtizedes múlttal rendelkező partnereinkkel már nyáron megkezdődtek az egyeztetések az általuk megtermelt ipari alma biztos felvásárlásáról.
Augusztus 21-én az ESZAT Kft. a termelőkkel közösen megállapodott 18 Ft-os nettó áron indította el az ipari alma felvásárlását, amely akkor a legmagasabb felvásárlási ár volt.

Ezúton is visszautasítjuk a társaságunkat ért valótlan állításokat, miszerint nyerészkedünk honfitársainkon, illetve tisztességtelen felvásárlási üzletpolitikát folytatunk.

Hisszük, hogy mind partnereink, mind társaságunk számára a jövőben is a piaci alapon folytatott gazdálkodás lesz tervezhető és eredményes.

2018. szeptember 1.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.