OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 31., péntek 11:33

OnRobot: A legfontosabb robotikai berendezéseket gyártó dán vállalat megvásárolja az egyedi robotikai céget (1. rész)
    Odense, Dánia, 2018. augusztus 31., péntek (Business Wire/OTS) - A Purple Robotics nevű új vállalat mindössze egyetlen év alatt fejlesztette ki innovatív vákuumos fogószerkezetét, amely a világon az első, kifejezetten az együttműködő robotokhoz (cobot) tervezett ilyen berendezés. A Purple Roboticsot pedig most felvásárolta az OnRobot, az egyik igazán jelentős robotikai vállalkozás. A tranzakció alig két hónappal azután valósul meg, hogy három (amerikai, magyar és dán) robotikai vállalat összeolvadásából létrejött az OnRobot azzal a céllal, hogy egyetlen globális szereplővé váljon az ipari robotikai berendezések piacán.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20180831005080/hu/

A dániai odense-i székhelyű OnRobot egy újabb úttörő technológiával bővíti kínálatát. A Purple Robotics felvásárlásával az OnRobot a világ első dupla vákuumos fogószerkezetét kínálhatja forgalmazóinak. A fogószerkezet nemzetközi robotipari érdeklődést is keltett, amikor a feltalálók bemutatták az idén júniusban Münchenben megrendezett Automaticán, a világ legnagyobb robotikai kiállításán.

A Purple Roboticsot a robotika három dán "megszállottja", név szerint Lasse Kieffer, Henrik Tillitz Hansen és Peter Nadolny Madsen alapította, akik mindhárman termékfejlesztőként dolgoztak a világ első cobotját kifejlesztő vállalat, a Universal Robots kötelékében. Az ott szerzett értékes szaktudásukat odense-i központjában most saját meglévő K+F részlegével egyesíti az OnRobot. Lasse Kieffer, a Purple Robotics vezérigazgatója kollégáival együtt izgatottan várja, hogy csatlakozzanak az OnRobot szervezetéhez.

"Nagyon szórakoztató volt egy vadonatúj robotikai céget létrehozni, hogy aztán találmányunkkal felforgassuk a vákuumos fogószerkezetek piacát. Logikus lépés - és jelentős szinergia-lehetőség -, hogy csatlakozzunk az OnRobothoz, akik már felépítettek egy szilárd, globális értékesítési szervezetet. Ez számunkra azt jelenti, hogy teljes mértékben a világ legmenőbb robotikai termékeinek fejlesztésére összpontosíthatunk. Együtt messzebb jutunk" - nyilatkozta Kieffer.

Három hónappal a start után már 25 országban értékesítettek

Piacra lépése óta világszerte valósággal ostromolják a Purple Roboticsot a kereskedők, annyira szeretnék már értékesíteni a terméket ügyfeleiknek. Mindössze három hónappal a termék bevezetése után már 25 ország 40 forgalmazója kötött forgalmazási megállapodást a Purple Roboticsszal a szabadalmaztatott találmányra.

A Purple Robotics dupla vákuumos fogószerkezete úgymond két "kezet" ad a robotkarnak, ezzel pedig azt a képességet, hogy több tárgyat lehessen egyszerre mozgatni, és egyetlen mozgatás keretében több feladatot lehessen megoldani. Ráadásul egy elektromos szivattyú került magába a fogószerkezetbe, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell bajlódniuk a hagyományos vákuumos fogószerkezeteknél megszokott tömlőkkel, sűrített levegővel és kábelekkel.

A vákuumos fogószerkezet a globális iparágnak az olyan hatékony és rugalmas robotikai megoldások iránti egyértelmű igényét elégíti ki, amelyeket könnyen és gyorsan üzembe lehet helyezni. A Purple Robotics fogószerkezetének telepítése a robotkarra és üzembe helyezése kevesebb mint 30 percet vesz igénybe. A vákuumos fogószerkezet képes arra, hogy gyengéden és hatékonyan kezeljen különböző méretű, tömegű, anyagú és formájú tárgyakat. A fogószerkezet emelési kapacitása 10 kg, és úgy tervezték, hogy valamennyi robotgyártó cég számos könnyűsúlyú robotjával használható legyen.

"Az a jó, ha könnyen elképzelhető még a legkisebb termelési tételek előállításának automatizálása is. Máskülönben a robottechnológia nem jó befektetés. Éppen ezért gondosan kiválogatjuk a legjobb és leginkább felhasználóbarát robotikai termékeket, amelyeket integrálunk az OnRobot kínálatába. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy mostantól vákuumos fogószerkezetet is kínálhatunk robotikai forgalmazóinknak és rendszerintegrátorainknak, miközben izgatottan várjuk, hogy a Purple Robotics első osztályú robotfejlesztői a fejlesztési részlegünk tagjai legyenek" - mondta el Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója.

A Purple Robotics felvásárlása azt is jelenti, hogy a vákuumos fogószerkezetet is bemutatják amerikai robotikai vásárlóiknak a szeptember 10. és 15. között Chicagóban megrendezésre kerülő IMTS kiállítás keretében. A három robotikai vállalat - az On Robot, a Perception Robotics és az OptoForce - tavaszi összeolvadását követően az OnRobot termékkínálata robotikai berendezések széles skáláját tartalmazza, köztük elektromos fogószerkezeteket, erő-/nyomatékérzékelőket, gekkó működési elvű fogószerkezeteket és tapintó érzékelőket.

"Most még egy lépéssel közelebb kerültünk jövőképünk megvalósításához, vagyis hogy teljes körű szolgáltatást tudjunk nyújtani a robotikai tartozékok vásárlóinak. Az biztos, hogy nem a Purple Robotics az utolsó felvásárlásunk. Már több érdekes vállalatra is szemet vetettünk szerte a világon" - nyilatkozta Enrico Krog Iversen.

Az OnRobot tulajdonosi köre ráadásul egy újabb jelentős nemzetközi befektetővel - a Summit Partners amerikai kockázati alappal - is bővült a közelmúltban.(folyt.)



2018. augusztus 31., péntek 11:33

OnRobot: A legfontosabb robotikai berendezéseket gyártó dán vállalat megvásárolja az egyedi robotikai céget (2. rész)
    Odense, Dánia, 2018. augusztus 31., péntek (Business Wire/OTS) -

    Az OnRobot

Az odense-i központú OnRobot elsősorban együttműködő robotokat - cobotokat - alkalmazó megoldások számára kínál technológiákat (hardvereket és szoftvereket is). Az OnRobot fogószerkezeteket, érzékelőket és más cobotberendezéseket fejleszt, amelyek megkönnyítik a technológia használatát olyan területeken, mint a csomagolás, minőség-ellenőrzés, anyagmozgatás, gépkarbantartás, összeszerelés és hegesztés. Dániai székhelye mellett az OnRobot már Németországban, Kínában, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Malajziában és Magyarországon is rendelkezik értékesítési irodákkal, és már több mint 100 főt foglalkoztat.
További információért látogasson el a www.onrobot.com weboldalra.
OnRobot AS, Teglvaerksvej 47H, DK-5220 Odense SO, Dánia

Sajtófotók
Enrico Krog Iversen portréfotói
Lasse Kieffer portréfotói
Fotók a Purple Robotics vákuumos fogószerkezetről
Fotó az OnRobot dániai Odensében található székhelyéről

Interjúk
Enrico Krog Iversennel, az OnRobot vezérigazgatójával, illetve Lasse Kiefferrel, a Purple Robotics vezérigazgatójával Liselotte Winther Frellsen személyi asszisztensen keresztül kérhető interjú. Mobiltelefon: +45 2278 4537. E-mail: lwf@onrobot.com

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20180831005080/hu/

Contacts
Grouleff Communications
Malene Grouleff
+45 70 27 08 72
malene@grouleff.it

Source: OnRobot

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.