OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 29., szerda 11:53

A Nestlé és a Starbucks egyezsége alapján a Nestlé örökös globális licencjogot kap a Starbucks gyorsan forgó fogyasztási cikkeinek és élelmiszer-termékeinek forgalmazására (1. rész)
    Vevey, Svájc és Seattle, USA, 2018. augusztus 29., szerda (Business Wire/OTS) - A Nestlé és a Starbucks Corporation ma bejelentette, hogy megállapodást kötöttek, amely határozatlan időre szóló jogot biztosít a Nestlé számára a Starbucks gyorsan forgó fogyasztási cikkeinek (Consumer Packaged Goods) és élelmiszer-/vendéglátási termékeinek a Starbucks kávézóin kívüli, globális forgalmazására.

    Az egyezség alapján a két vállalat szoros együttműködést valósít meg a Starbucks jelenlegi pörkölt-, őrölt-, illetve szemeskávé-termékeinek, valamint instant és előre adagolt kávéinak értékesítése céljából. A két cég tapasztalataira és erőforrásaira támaszkodva az együttműködő partnerek közös munkájuk során olyan újításokat kívánnak kidolgozni, amelyek révén világszerte bővíthetik a kávékedvelőknek kínált termékeik körét.

"Ez a partnerségi megállapodás a növekedési terveink megvalósítását célzó fontos elem, amely egy számos innovatív márkát magában foglaló termékpaletta biztosítása révén egyedülálló pozíció elérését teszi lehetővé a Nestlé számára a kávéforgalmazási ágazatban. Az együttműködési megállapodás nyomán a világ három legismertebb, ikonikus kávémárkája, a Starbucks, a Nescafé és a Nespresso együtt jelenik meg ezután a kávéforgalmazási piacon" - fejtette ki Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója. "A két cég kiemelkedően hatékony közös munkájának köszönhetően a szerződés rendkívül gyorsan véglegesítésre került, és az együttműködés mindkét vállalatnak számos további növekedési lehetőséget biztosít" - tette hozzá.

A megállapodásnak köszönhetően a Nestlé jóval erősebb kávétermék-portfólióval jelenhet meg az észak-amerikai prémiumkategóriás pörkölt, őrölt és előre adagolt kávétermékek piacán, a Starbucksnak pedig a Nestlé globális jelenlétének kiaknázása révén lehetősége nyílik arra, hogy további piacokat hódítson meg világszerte élelmiszer- és vendéglátási/étkeztetési termékeivel.

"Ez a globális kávéforgalmazási együttműködés a Nestlével igen jelentős stratégiai mérföldkő a Starbucks növekedése szempontjából" - nyilatkozta Kevin Johnson, a Starbucks elnök-vezérigazgatója. "A világ vezető kávékiskereskedelmi cégének és a világon a legtöbb háztartási, egyadagos kávéfőzőt folyamatosan gyorsuló ütemben értékesítő, a világ legnagyobb élelmiszer- és italforgalmazójának számító vállalat összefogása nagy mértékben elősegíti a Starbucks márka erősítését szerte a világon, és ugyanakkor lehető teszi cégünknek a hosszú távú értéknövelést részvényeseink számára."

A Starbucks amerikai egyesült államokbeli és európai gárdájából mintegy 500 alkalmazott csatlakozik a Nestlé-hez, akiknek többsége Seattle-ben és Londonban fog dolgozni. Az üzleti tevékenység nemzetközi kiterjesztését a Nestlé svájci, Vevey-ben működő globális központja irányítja majd.

A megállapodás kiterjed a Starbucks csomagolt kávé- és teamárkáira, mint például a Starbucks®, a Seattle's Best Coffee®, a TeavanaTM/MC, a Starbucks VIA® Instant, a Torrefazione Italia® kávé és a Starbucks márkával forgalmazott K-Cup® kávépárnákra. A megállapodás ugyanakkor nem vonatkozik a készital-termékekre és a Starbucks® kávézóiban értékesített termékekre. (folyt.)



2018. augusztus 29., szerda 11:53

A Nestlé és a Starbucks egyezsége alapján a Nestlé örökös globális licencjogot kap a Starbucks gyorsan forgó fogyasztási cikkeinek és élelmiszer-termékeinek forgalmazására (2. rész)
    Vevey, Svájc és Seattle, USA, 2018. augusztus 29., szerda (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

A jelen közleményben szereplő bizonyos állítások az értékpapírokra vonatkozó idevágó jogszabályok és szabályozások értelmében ún. "előremutató állításoknak" minősülnek. Az ilyen állítások általában arról ismerhetők fel, hogy olyan szavakat tartalmaznak, mint például a "várhatóan", "várakozásaink szerint", "úgy hisszük", "lehet", "becsléseink szerint", "úgy érezzük", "előrejelzéseink szerint", "szándékozunk", "esetleg", "terveink szerint", "potenciális", "prognosztizált", "kellene", "fogunk", "szeretnénk" és hasonló kifejezések, bár nem minden előremutató előremutató állításban szerepelnek feltétlenül ezek a szavak. Az előremutató állítások a Starbucks számára a jelen sajtóközlemény készítésének időpontjában rendelkezésre álló információkon alapulnak, ezért előfordulhat, hogy a Starbucks tényleges teljesítménye vagy eredményei a cég üzleti tevékenységére ható kockázatok és bizonytalansági tényezők következtében jelentős mértékben eltérnek az itt körvonalazott vagy vélelmezett teljesítménytől és eredményektől. Ezek közé a kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak többek közt, de nem kizárólag, a következők: az amerikai egyesült államok vagy a világ más országai gazdaságában bekövetkező visszaesések, illetve az amerikai és a külföldi valuták árfolyamingadozása, a cég azon képessége, hogy márkáit fenntartsa, erősítse, illetve hogy kiaknázza a márkái kínálta lehetőségeket, az élelmiszerekkel és italokkal terjedő betegségek miatt érvényesülő potenciális negatív hatások, a cég termékeinek átalakítása, hamisítása, szennyeződése vagy helytelen címkézése miatti potenciális negatív hatások, a cég számítástechnikai rendszereit érő támadások potenciális negatív hatásai, melyek következtében a számítástechnikai rendszerekben tárolt adatokkal való visszaélés válik lehetővé, a cég számítástechnikai rendszereinek súlyos meghibásodása, a vállalat kezdeményezéseinek és terveinek megvalósításával kapcsolatban felmerülő költségek, illetve a megvalósítás sikere vagy sikertelensége, a vállalat termékeinek vevők általi elfogadása, a verseny hatásai, valamint olyan általános gazdasági és iparági tényezők, mint például a kávé, a tejtermékek és egyéb nyersanyagok ára és elérhetősége, a cég teljesítményének fokozására és a terjeszkedésre vonatkozó tervek végrehajtásának sikere vagy sikertelensége, a versenytársak kezdeményezéseinek hatásai, jogi eljárások hatásai, valamint egyéb, a vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott jelentésekben (ideértve a 2017. október 1-jén záruló pénzügyi évre vonatkozóan a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentés "Risk Factors" [Kockázati tényezők] című részében) részletesen leírt kockázatokat. A vállalat nem vállal kötelezettséget az e sajtóközleményben szereplő előremutató állítások frissítésére.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180827005623/en/

Kapcsolat:
Nestlé SA
Befektetők:
Luca Borlini, +41 21 924 38 20
vagy
Média:
Christoph Meier, +41 21 924 22 00
Josh Morton (US), +1-571-457-5262
vagy
Starbucks
Sajtó:
Sanja Gould, +1-206-318-7100
press@starbucks.com

Forrás: Starbucks Corporation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.