2024. április 23. kedd

2018. augusztus 24., péntek 15:39

Magunkat ajánljuk!
    Budapest, 2018. augusztus 24., péntek (OTS) - A hétvégén Cserhalmi György filmjei az M3 műsorán, valamint Síkvízi Kajak-kenu világbajnokság a Duna World kínálatában.

A hétvégén is Cserhalmi György filmjeivel készül az M3: szombat délután 12.45-től a Csillagok változása, majd este 22.35-től A pacsirta c. film lesz látható a retroadó kínálatában. Vasárnap 22.45-től Esterházy Péter tollából, Dés László zenéjével és Molnár György rendezésében sugározza a csatorna az Anna filmje című alkotást.  A film 1995-ben Salernóban nagydíjat kapott, Cserhalmi György pedig a legjobb férfialakítás díját nyerte. Hétvégén átívelő program továbbá a Síkvízi Kajak-kenu világbajnokság is, a Duna World csatorna szombaton és vasárnap 12.50-től élőben jelentkezik a helyszínről.
     Szombat este a Duna Televízió amerikai klasszikussal készül, 21.15-től a Jackie Brown című filmet láthatják nézők Quentin Tarantino rendezésében, míg a Duna World csatorna egy magyar örökzölddel lepi meg nézőit: 21.35-től a Liliomfi lesz látható Darvas Iván és Krencsey Marianne főszereplésével. Akik koncertekkel töltenék az estét, azoknak az M2 Petőfi TV műsorát ajánljuk, 22.45-től a Barabás Lőrinc Quartet & Takuya Kuroda ad koncertet a Müpából, 00.30-tól pedig a La Gapette zenél az ifjúsági csatornán. A komolyzene kedvelői sem maradnak magukra, zenei csemegével készül az M5 TV, 22.35-től a MüpArt Classic keretén belül Bernstein és az amerikai zene szépségét élvezhetik nézőink.
     Vasárnap este romantikus szuperfilmek a Dunán: 19.30-tól Hugh Grant főszereplésével a Hogyan írjunk szerelmet, 21.20-tól pedig a Virág románca című angol filmet adja a csatorna. Duna World csatorna a Magyar Média Mecenatúra által támogatott dokumentumfilmet tartogat vasárnap estére. 21.35-től nézőink megismerkedhetnek az Árpád-vonal védelmi rendszerrel, mely a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan terült el.
     Az M2 Petőfi TV vasárnapi Filmklubjában 21.05-től a Szex, szerelem, terápia, majd 23.10-től a Disznóvágás c. magyar kisjátékfilmet láthatják nézőink. A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Huszárik Zoltán-pályázat támogatásával készült. Az M5 vasárnap este az Ivanhoe harmadik és negyedik részével készül 20.15-től, majd 22.20-tól a Wittgenstein című angol filmdrámával zárja a hetet, eredeti nyelven magyar felirattal.
     Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.

MTVA Sajtóosztály