OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 23., csütörtök 12:31

Bencze Máté a legjobb hat között Edinburgh-ban
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OTS) - Sikeresen szerepelt Bencze Máté a Fiatal Zenészek Eurovíziós versenyének elődöntőjében, így az augusztus 23-i döntőben is színpadra állhat. A 18 éves, debreceni születésű zenész a három részre bontott szombati elődöntő harmadik etapjában mutatta be tudását az edinburgh-i Usher Hallban. Műsorában Jules Demersseman Fantázia egy eredeti témára J. S. Bach g-moll szonáta BWV. 1020. - I. Allegro tétele és Pedro Iturralde Kis csárda című műve szerepelt.

        "Úgy gondolom, hogy már az is óriási dolog, hogy bekerültem 18 zenész közé, akik felléphettek a Fiatal Zenészek Eurovízióján - nagy élmény és megtiszteltetés Magyarországot képviselni ezen a versenyen. Úgy érzem, hogy magamhoz képest is sikerült jól teljesítenem az elődöntőben és nagyon örülök, hogy a zsűri is hasonlóképpen vélekedett és továbbjuttatott" - mondta Bencze Máté.  A csütörtöki döntőben a magyar zenész mellett az orosz Ivan Besszonov, a norvég Birgitta Elisa Oftestad, a cseh Indi Stivín, a német Mira Foron és a szlovén Nikola Pajanović mérkőzhet meg a győzelemért.
     Bencze Máté az augusztus 23-i döntőben Jacques Ibert Concertino da camera című művét játssza majd a zsűri előtt. A verseny végső győztese a trófea mellett 7000 euróval is gazdagodik, emellett a következő szezonban a BBC Skót Szimfonikus Zenekarával léphet fel.
     "Nem vagyok izgulós típus, így egyáltalán nem tartok attól, hogy a színpadra kell állnom augusztus 23-án - nagyon várom, hogy egy olyan hatalmas és elképesztően jó hangzású teremben fújjak, amilyen az edinburgh-i Usher Hall. Bízom benne, hogy a döntőben is jó helyezést tudok elérni, de már magáért a lehetőségért is hálás vagyok, aminek köszönhetően felléphetek egy ilyen rangos nemzetközi versenyen" - mondta el Bencze Máté a csütörtöki megmérettetésről.
     A Fiatal Zenészek Eurovíziójának döntőjét augusztus 23-án 20.30-tól élőben közvetíti az M5 kulturális csatorna, a BBC-vel együttműködve, előtte 20:00-tól az elődöntőről készült összefoglalót láthatják az adó nézői.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.