OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 23., csütörtök 10:55

Önsegélyező pénztárral olcsóbb lehet a 2018-as tanévkezdés
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OTS) - Gyerekenként akár 40-50 ezer forintba is kerülhet az idei beiskolázás. Önsegélyező pénztárral csökkenthetőek ezek a költségek az szja-jóváírásnak köszönhetően.

    Közel 90 ezer első osztályos kezdheti meg az általános iskolai tanévet szeptember 3-án. A GRANTIS Hungary Zrt. becslései szerint egy leendő elsős beiskolázása körülbelül 40-50 ezer forintba kerül, ha a különféle hipermarketek és írószerboltok átlagárait vesszük figyelembe. A tankönyveket ugyan ingyen kapják az 1-9. osztályos tanulók, ám ezeken kívül is számtalan költség merülhet fel.

Egy gerinckímélő iskolatáska márkától függően 13-20 ezer forintot is lehet. Ezen kívül tolltartót, írószereket, füzeteket, illetve az elsős tananyaghoz szükséges segédeszközöket kell vásárolni (pl. postairón, betűkártya, számolókorong). Rajz- és technikaórára az írólaptól kezdve a ragasztóig és a vízfestékig számtalan eszközt be kell szerezni. Testnevelésórára tornaruhát kell venni, teremcipőt viszont aligha kapunk 10 ezer forint alatt.

Ezek együttes összege idén 40-50 ezer forint körül alakulhat gyerekenként.

Ezek a költségek egy önsegélyező pénztári megtakarítással csökkenthetők. Az éves pénztári befizetések után 20%-nyi adójóváírás igényelhető 150 ezer forintos értékhatárig. A törvény értelmében 2018-ban gyermekenként legfeljebb 138 ezer forint pénztári megtakarítás fordítható tankönyvekre, tanszerekre és ruházati cikkekre.

A GRANTIS pénzügyi tanácsadó cég számításai szerint a pénztár költségeit is beszámolva 15%-kal lehet a tanszerek és ruházati cikkek árát csökkenteni. Egy háromgyerekes család így akár 23 ezer forintot is spórolhat a beiskolázáson.

Sajtókapcsolat:
GRANTIS Hungary Zrt.
tel.: +36 1 58 58 555
email: marketing@grantis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.