OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. augusztus 21., kedd 09:23

A magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon!
    Budapest, 2018. augusztus 21., kedd (OTS) - A világ valaha leggyorsabban elismert hivatalos sportága lett a magyar fejlesztésű Teqball, miután az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az 1 éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ- et!

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180821_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180821_002.jpg

Látványos bemutatókkal, izgalmas labdamenetekkel kápráztatta el a Nemzetközi Teqball Szövetség küldöttsége az Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) tagjait. A Föld legnagyobb és legnépesebb kontinensén (mintegy 4,5 milliárd ember) 45 olimpiai szervezet működik. Az alig néhány éve Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által megálmodott, majd kifejlesztett magyar sporteszközről és sportágról elismerően nyilatkozott az Ázsia Olimpiai Tanács elnöke,  Sheikh Ahmad Al-Fahad AL-SABAH és a tanács több vezető tisztségviselője is. A közgyűlés tagjai egyhangúlag szavaztak bizalmat a magyar sportágnak és ismerték el hivatalosan is a nemzetközi játékok között.

A döntés után Huszár Viktor a Teqball társalapítója, a küldöttség vezetője azt mondta: "Ez világszenzáció! Megszületett a Teqball hivatalosan is.  Sok olyan játék van, amely sportként funkcionál, de hivatalosan nem ismeri el egyik nemzetközi olimpiai szervezet sem. Nekünk ez egy év alatt sikerült! Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, ez Magyarországnak is hatalmas sportdiplomáciai siker! Nyitva az ajtó, hogy a Teqball ott legyen négy év múlva a követező 2022-es Ázsiai Játékokon!

A hazai és nemzetközi futball legendák (egyebek mellett: Neymar, Messi, Ronaldinho, Figo), patinás klubok (többek között: Arsenal, Chelsea, Manchester United), oktatási intézmények által használt Teqball néhány év alatt lett az egyik legkedveltebb futball alapú sportág. A Teqball szerelmesei legközelebb októberben, a franciaországi Reimsben láthatják összecsapni a világ 40 országából érkező válogatott csapatokat a második Teqball Világbajnokságon.

A Teqballról:

A Teqball egy főként a labdarúgáson alapuló új sport és sporteszköz, amely mind a professzionális, mind az amatőr játékosok számára is kiváló a készségek fejlesztésére. A Teqball támogatói között számos világsztár, sportlegenda is megtalálható. A sport és a sporteszköz megálmodója, három alapítója: Borsányi Gábor, Huszár Viktor illetve Gattyán György.

További információ:

Facebook: www.facebook.com/teqball
Instagram: www.instagram.com/teqball

Sajtókapcsolat:

Nemes Tamás
Kommunikációs és CSR vezető, Docler cégcsoport
tel.: +36-30-573-9642
mail.: nemes.tamas@doclerservices.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.