OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 5. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 17., péntek 12:24

Nemzeti ünnep: államalapításunk emléke előtt tisztelgünk
    Budapest, 2018. augusztus 17., péntek (OTS) - Szombaton és augusztus 20-án, hétfőn, a nemzeti ünnepnapon a Duna, a Duna World, az M3 retrocsatorna és az M5 kulturális televízió több műsora is az államalapító Szent István királyra emlékezik.

        Szombaton a Vidnyánszky Attila által rendezett Csíksomlyói passiót 19.30-tól közvetíti a Duna Televízió a csíksomlyói nyeregből. Helen Hunt és Jack Nicholson főszereplésével 21.35-től láthatják a Duna nézői a Lesz ez még így se című vígjátékot. A Dokuzónában 20 órától A Káli-medence őrzői és az Egy fordított utat járok című dokumentumfilmeket vetíti a Duna World.
     Az MR2 Szimfonik+ a Müpából Lerch István koncertjét tűzi műsorára 22.45-től az M2 Petőfi TV műsorán. A Társasjáték című tévéjátékot 18.25-től, az Antonius és Gugyerák című portréfilmet pedig 19.30-tól tűzi műsorára az M3 retrocsatorna Bárdy György főszereplésével. Polgár Judit 40 - A sakk királynője címmel dokumentumfilmet vetít az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna.
     Vasárnap az Álmomban már láttalak Jennifer Lopez és Ralph Fiennes főszereplésével 19.30-tól, a Hajsza a föld alatt című akciófilm Denzel Washington és John Travolta főszereplésével 21.20-tól látható a Duna Televízió képernyőjén. Az M2 Petőfi TV filmklubja az Egy szobalány naplója című filmdrámát 21.10-től tűzi műsorára. A veréb is madár: Kabos Gyula játékát 20.10-től, A vasrács című filmet Bárdy György szereplésével pedig 21.35-től vetíti az M3 csatorna. A Fába vésett történelem - Félezer év a népművészet szolgálatában című dokumentumfilmet 18 órától követhetik az M5 kulturális televízió nézői.
     Augusztus 20-án, hétfőn az államalapításra emlékezünk. A Magyar történelmi arcképcsarnok Szent István király államalapításával foglalkozik 8.05-től, amelyet az Ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás követ 8.30-tól a Duna műsorán. Az Országház előtt zajló légi- és vízi parádé közvetítése 9.30-tól látható a Duna Televízió képernyőjén. A Szent István Rend Díj-átadót 11.30-tól közvetíti a csatorna a Sándor Palotából, a díjazottakról készített összefoglalót pedig 16.25-től tekinthetik meg a nézők. A Szent Jobb körmenetet 16.55-től, a Tűzijátékot pedig 21 órától közvetíti a csatorna. A Budavári Palotakoncert első és második részét 21.35-től láthatják a Duna Televízió nézői. A Debreceni Virágkarnevált 8 órától közvetíti a Duna World és az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő televízió.
     A Szent Korona pokoljárása című dokumentumfilmet 13.35-től, a Szent Istvánról Aachenben ismeretterjesztő filmet 14.20-tól, az István a király 1992-es tévéjátékot pedig 20.10-től tűzi műsorára az M5 kulturális televízió. Erdő Péterrel 20.10-től folytat ünnepi beszélgetést Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója, a Szent Koronát hozó Asztrik érsek tiszteletéről szóló Megtört csontjaim is örvendeznek című dokumentumfilmet 20.40-től, a Szent Korona dicsőítésére komponált zene szerzőit bemutató dokumentumfilmet, a Koltay Gergely és Balogh Sándor: Missa de Sacra Corona Hungarie-t pedig 21.45-től láthatják az M5 nézői.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhető a www.mediaklikk.hu oldalon.


     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.