OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 13., hétfő 09:12

A Budapest Sportiroda a hőségriadóra való tekintettel ezen a héten vizet oszt a futóknak a Margitszigeten
    Budapest, 2018. augusztus 13., hétfő (OTS) - Egyúttal arra kéri a futókat, hogy különösen óvatosan sportoljanak a napokban. Leginkább kora reggel és kora este érdemes futni, és ha lehetséges kerüljék a napközbeni -különösen a 11 és 15 óra közötti- futást, mert ez rosszulléthez vezethet még azoknál is, akik jó edzettségi állapotban vannak.

    Idősebbek és kezdők mindenképp még nagyobb óvatossággal fussanak ezekben a napokban. A hőségben szervezetünk átlagon felüli megterhelésnek van kitéve, kitágulnak az erek, a szív fokozott munkát végez, ilyenkor megnövekedhetnek a keringési problémák is. A BSI arra kéri a futókat, hogy fokozottan figyeljenek futótársaikra is: aki látja, hogy valaki esetleg nincs jól, megszédült vagy nem kap levegőt, azonnal segítsen neki.

Futás előtt, alatt és után is elengedhetetlenül fontos a megfelelő folyadékpótlás. Mivel melegben nő a testhőmérsékletünk sportolás közben, szaporább lesz a pulzusunk, fokozott az izzadás, ezzel értékes ásványi anyagokat is veszít a szervezet, ezért érdemes az ásványi anyagok pótlására is odafigyelni.

Aki kánikulában fut, ha teheti, viseljen vizes technikai felsőt, vizezze be a fejét, sapkáját, akár még vizes kendőt is tehet a tarkójára. Kiemelten fontos testünk hűtése, mert ha nem vagyunk képesek kellőképpen szabályozni hőmérsékletünket, izomgörcs, kimerültség, hőguta léphet fel. Ha edzés közben fejfájást, hányingert vagy szédülést érzünk, azonnal hagyjuk abba a futást!

A sportszerű viselkedés természetesen a futópályán kívül is fontos, ezért kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljünk egymásra ebben a melegben.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.