OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 10., péntek 10:55

Vásáry Tamás előtt tiszteleg az M5 kulturális televízió
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OTS) - Vásáry Tamás zongoraművész, karmester munkássága előtt tiszteleg az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna augusztus 11-én, szombaton, a művész 85. születésnapján.

        A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművész, karmester augusztus 11-én, szombaton lesz 85 éves. Ebből az alkalomból Vásáry Tamás 85 címmel vetíti az M5 kulturális televízió a művész életútjáról és szakmai pályafutásáról szóló rendhagyó portréműsort, amelyet 18 órától követhetnek a csatorna nézői.
     Vásáry Tamás csodagyerekként kezdte pályafutását. A művésznek 8 évesen saját hangversenyei voltak, 10 évesen Dohnányi Ernő tanítványa lett, 14 évesen pedig a Zeneakadémiai Liszt verseny első díját nyerte meg. A művészt Kodály Zoltán is tanította, számos alkalommal fellépett a londoni Royal Festival Hallban, illetve 12 éven át vezette a Magyar Rádió Zenei Együtteseit.
     A rendhagyó portréműsor számos különlegességgel várja a nézőket. Vásáry Tamás életútját számára fontos, életében nagy jelentőséggel bíró helyszíneken mutatja be a film, Marton Éva operaénekesnő és más meglepetés vendégek által elmesélt közös történeteken keresztül.
     A Gellért-hegy, a régi Zeneakadémia, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és a New York Kávéház mellett az adás elkalauzol az ünnepelt otthonába is, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pedig feleleveníti Kodállyal való kapcsolatát. Vásáry Tamás 12 éven át vezette a Magyar Rádió Zenei Együtteseit, ennek emblematikus helyszínén, a Magyar Rádió 6-os stúdiójában Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője köszönti a neves művészt.
     Vásáry Tamás portréja 85. születésnapja alkalmából szombaton 18 órától az M5 kulturális televízió műsorán!

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.