OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. július 30., hétfő 13:57

Az ELMŰ-ÉMÁSZ közleménye - Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoporté az első energiatárolói engedély
    Budapest, 2018. július 30., hétfő (OTS) - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) múlt héten kiadott határozatában jóváhagyta az első magyarországi energiatárolói engedélyt, amelyet az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport egyik tagvállalata, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiatároló Kft. szerzett meg.

    Az engedély elengedhetetlen előfeltétele annak, hogy a rövidesen, várhatóan augusztus végén üzembe álló első magyarországi nagy teljesítményű, energia szabályozási célra épített akkumulátoros tároló megkezdhesse kereskedelmi működését.

Jelenleg a magyar villamosenergia-rendszer egyensúlyát szinte kizárólag gázturbinás erőművekkel tartják fönn. A kiegyensúlyozás szerepe a megújuló energiaforrások terjedésével egyre fontosabb lesz, hiszen azok termelése nem a felhasználói igények, hanem az időjárás függvénye.

Koncz László (ELMŰ-ÉMÁSZ kereskedelmi igazgatósági tag): "Nagyon büszke vagyok, hogy mi lehetünk az első vállalat, aki Magyarországon ilyen engedélyt tudott szerezni! A jelentős beruházási összegből épített akkumulátoros tároló fontos szerepet fog játszani az energia szabályozásban, illetve egyre több területen kerül majd hasonló energiatároló alkalmazásra a jövőben. Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport célja, hogy ezen a területen is piacvezető legyen, innovációs megoldásainkat ügyfeleink is élvezhessék mielőbb."

A MEKH a 9289/2018. számú határozatában adta ki a tárolói összevont létesítési és üzemeltetési engedélyt az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiatároló Kft. részére. Az ENTÁR-1 akkumulátoros villamosenergia-tároló megnevezésű létesítmény 10 MW beépített névleges teljesítőképességű, beépített névleges tárolókapacitása 6,095 MWh.

A létesítmény a soroksári alállomáson (Budapest XXIII., Ócsai út, hrsz.: 187975) valósul meg. Az üzembe helyezés várhatóan augusztus végéig megtörténik, a kereskedelmi üzem tervezett kezdete idén október.

Budapest, 2018. július 30.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.