OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. július 12., csütörtök 13:33

6%-kal több vendég Budapesten, látványosan erősödő érdeklődés Ázsiából és Észak-Amerikából: mérlegen 2018. első öt hónapja
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OTS) - A vendégforgalom természetes hullámzása a KSH május havi adatainak tükrében - az áprilisi kisebb korrekció után - pozitív egyenleggel zárt. A pünkösdi hosszú hétvégét is magába foglaló májusi hónapban a vendégéjszakák ismét növekedési pályára álltak. A teljes feldolgozott időszakra (2018. I-V. hó) összesítve, az előző év azonos időszakához képest mintegy 6%-kal több vendég érkezett Budapestre, akik 4,6%-kal több vendégéjszakát töltöttek a fővárosban.

    A KSH friss adatai a BFTK és az MTÜ kampányainak eredményességét igazolják vissza: a 2018. év első öt hónapjában közel 1.671.916 vendég 3.876.020 vendégéjszakát töltött el Budapesten, melynek 86,3%-a külföldi vendégektől származott. Ha csupán a májust nézzük, akkor a 427.179 vendégérkezéssel párosuló, összesen 962.712 vendégéjszaka egyértelműen azt jelzi, hogy fordulat történt, és az áprilisi megtorpanás csupán egy rövid, epizódszerű jelenség volt Budapest vendégforgalmában: 2018. május hónapban 7,7%-kal több vendég 4,5%-kal több vendégéjszakát töltött el Budapesten, mint a tavalyi év azonos időszakában. A lendületvétel különösen a külföldi vendégek körében volt erőteljes (8,3%-kal több vendégérkezés 2017 májusához képest). Valójában a trend az, ami figyelemre méltó: ha a növekedés üteme jövőre is kitart, a 2019. május havi tárgyidőszakra akár az 1 milliós "rekord" vendégéjszaka szám is realizálható Budapesten!

Bővebb elemzés: https://www.budapestinfo.hu/hu/6-kal-tobb-vendeg-budapesten

 (Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.