OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. március 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. július 12., csütörtök 10:40

Az Ikarus Egyedi Kft kisebbségi tulajdonosainak közleménye
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OTS) - Cégeink, a Lanta Kft és az Albatric Kft., mint az Ikarus Egyedi Kft. kisebbségi tulajdonosai elhatárolódunk a Mészáros Csaba által képviselt többségi tulajdonos intézkedéseitől.

    Cégeink a városi autóbuszok tervezését, dokumentációit valamint szaktudást és mintegy 150 fős szakember gárdát vitt az akkor még MABI-Bus Kft. névre hallgató vállalkozásba. 39% -os tulajdonrészünket azonban a többségi tulajdonos rövid időn belül különféle jogilag kifogásolható manőverekkel 0.5-0,5%-ra csökkentette. Az elkövetett jogsértések miatt pert indítottunk. A társaság életébe az üzletrészeink lecsökkentése óta semmilyen módon nem tudtunk és tudunk beleszólni. A cég kialakult pénzügyi helyzetéhez, csődjéhez, vezetői által hozott döntésekhez semmi közünk, mi magunk is károsultjai vagyunk Mészáros Csaba által képviselt többségi tulajdonos működésének.

A szakmában azonban pontosan ismert, hogy az acélvázas szóló buszok, melyek közmegelégedésre futnak a BKV-nál és más közlekedési társaságoknál, valamint a csuklós busz 18.7 méteres prototípusa még a mi irányításunkkal készült. A csuklós Modulo buszok -rövidített- 18 méteres sorozatpéldányai a jóváhagyásunk nélkül kerültek átalakításra, típusengedélyüktől és az alkalmazott műszaki megoldásoktól elhatárolódunk.

Mérnöki szolgáltatásokkal, gyártmányfejlesztéssel, típusengedélyeztetéssel, gyártás kooperációval továbbra is készek vagyunk együttműködésre, olyan partnerekkel, akik valódi papírokkal rendelkező, megbízható magyar autóbuszokat kívánnak fejleszteni és gyártani. Erre 20 éves tapasztalatunk és 11 lefolytatott típusengedélyeztetési eljárás a garancia. Az Ikarus Egyedi Kft Mészáros Csaba által képviselt többségi tulajdonosával minden kapcsolatot meg kívánunk szakítani, egyben megtesszük a további szükséges jogi lépéseket.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.