2024. március 28. csütörtök

2018. július 10., kedd 13:51

Luxushajó névadója lett Peller Mariann, az amerikai mecénás többmillióval támogatja a Virtuózok alapítványát
    Budapest, 2018. július 10., kedd (OTS) - Ötödik folyami luxushajóját állítja forgalomba a Crystal most szerdán Budapesten.  A világ legelegánsabb folyami luxusflottáját üzemeltető Crystal River Cruises legújabb hajójának keresztelőjén jelen lesznek az amerikai cég vezetői és a hajó keresztanya, a Virtuózok, a világ első klasszikus zenei tehetségkutatójának ötletgazdája és producere, Peller Mariann.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A Crystal River Cruises, melyet 2017-ben a világ legjobb folyami luxushajózási társaságának választottak, nem csak a keresztelő ügyében kereste meg a Virtuózok kitalálóját.  A producerasszony a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója is, és a Crystal többmillió forint adománnyal kívánja támogatni ezt a szervezetet.

A Kis Virtuózok Alapítvány a tehetségkutatóban felfedezett fiatal klasszikus zenészek megsegítésére jött létre.  Az alapítvány a tehetségeket sokféleképpen támogatja: nemcsak hangszerekkel, tanulmányi költségeikkel, fellépési lehetőségekkel, de ha szükséges aukciót szerveznek, hogy egy konkrét ügyért gyűjtsenek, vagy gyógyászati kezelésre küldik, ha arra van szükség. Legutóbbi aukciójukon a Forma 1 nagyjai által e célra dedikált sisakot árvereztek el Bonino Anna-Sofia hegedűművész javára, aki szklerózis multiplexben szenved. Váradi Gyula hegedűművészt pedig komplex egészségjavító programra nevezték be. A Kis Virtuózok Alapítvány ezen felül segíti régiónk zenei örökségének megőrzését és oktatását is.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy Peller Mariannt a Crystalban üdvözölhetjük, mivel a klasszikus művészetek iránti elkötelezettsége és ezzel kapcsolatos tevékenysége tökéletes kiegészítője a Crystal River Experience szellemiségének" - jelentette ki a Crystal elnöke, Tom Wolber.

"Megtisztelő ezen a jelentős eseményen reszt venni és bekerülni a Crystal családba. Közös szenvedélyünk Európa kulturális kincseinek felfedezése és ünneplése, és tapasztalataink megosztása a világ többi részével" - hangsúlyozta Peller Mariann. "A Crystal hajóit és hajóútjait azért ünneplik, mert a legmagasabb színvonal nüansznyi finomságait mutatják meg, amely minden kimagasló minőségű műre ugyanúgy jellemző"- vont párhuzamot saját szakterületével a klasszikus zenei producer.

A budapesti névadó ceremóniát, melyen a Virtuózok ifjú tehetségei is fellépnek, élőben közvetítik július 11-én szerdán 18:30-tól a Crystal Cruises Facebookján.

A Crystal River Cruises új hajói az európai folyami hajózás első és egyedülálló all-suite, minden kategóriájában luxus, úszó szállodái.

A Virtuózok következő nagy, egyedülállóan látványos rendezvénye szeptember 7-én a Budapest Arénában lesz, ahol Boros Misi és Bogányi Gergely mellett megjelennek majd a tehetségkutató műsor eddigi 4 évadának legnagyobb tehetségei.

NÉVJEGY:
A Virtuózok televíziós tehetségkutató 2014-ben indult. A fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezésére törekvő programot Peller Mariann producer ötlete nyomán idén negyedik alkalommal rendezték meg. A Duna Televízión látható műsort milliók nézik minden évben, a Virtuózok által felfedezett tehetségek közül sokan a világ legismertebb koncerttermeiben kapnak fellépési lehetőséget. Idén májustól a program nemzetközi terjesztését a James Corden és Leo Pearlmann nevével fémjelzett Fulwell73 végzi, és a Virtuózok nemzetközi részvényesei közé tartozik Plácido Domingo operaénekes is.

Bővebb információ:
sajto@virtuozok.hu