OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. július 5., csütörtök 15:25

Az ELMŰ-ÉMÁSZ közleménye - Az ELMŰ-ÉMÁSZ közös projektet indít a GreenGo e-carsharing szolgáltatóval
    Budapest, 2018. július 5., csütörtök (OTS) - 2018. július 1-től az ELMŰ-ÉMÁSZ pilot jelleggel elindítja közös projektjét Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével, a GreenGo-val. A népszerű autómegosztó-szolgáltatással történő együttműködés elsődleges célja a járműhasználat és a hagyományos taxik igénybevételének csökkentése, a cég környezettudatos hozzáállásának erősítése.

    A GreenGo az első magyar e-carsharing szolgáltatóként 2016 novemberében indult a fővárosban eredetileg 27 km2-es szolgáltatási területen 45 autóval. Jelenleg 200 db, 100%-ban elektromos meghajtású Volkswagen e-up!-ból álló flottája elégíti ki a városi közlekedéssel kapcsolatos igényeket.

A GreenGo tulajdonképpen nem más, mint egy a hét minden napján, 0-24 nyitva tartó autókölcsönző, ahol minden online intézhető. A személygépkocsik egy mobil applikáció segítségével percdíjas elszámolás alapján bérelhetőek. Egyszerű és felhasználóbarát működése miatt kifejezetten népszerűvé téve a rendszert a budapestiek körében.

Az ún. szolgáltatási terület, ahol az autók bérelhetőek, jelenleg Budapest 57 km2-es, belső területét fedi le. Fontos, hogy ezen a zónán belül található az ELMŰ Váci úti cégközpontja mellett a Kunigunda úti telephelye is.

A GreenGo a magánfelhasználók és kisvállalkozások mellett nagyobb budapesti vállalatoknak is reális alternatívát kínál a taxizás és a saját flotta teljes vagy részleges kiváltására.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ hosszú távú együttműködést tervez a GreenGo-val, amit egy 2018. július 1-ével induló pilot időszakkal alapoz meg. A szolgáltatás vállalati költséghelyre történő személyes regisztrációval vehető igénybe, a pilot időszakban díjmentes regisztrációval.

A GreenGo javaslata alapján a pilot 20-30 felhasználóval indult. Tekintettel arra, hogy az idei év január-május közötti taxihasználatról készült adatok elemzése során kiderült, hogy a leggyakoribb utazási viszonylat a cégközpont Váci út és Kunigunda utcai telephely, ezért az ezeken a viszonylatokon leggyakrabban utazó munkatársak részvételét ösztönözzük a pilot projektben. A pilot időszak végén pedig elegendő információ áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy a szolgáltatás értékelése megtörténhessen.

A GreenGo-val megvalósuló együttműködéstől azt várjuk, hogy a szolgáltatás a saját flotta használat és a taxihasználat költségeinek csökkentése mellett egyszerű és kényelmes közlekedési módot kínál a budapesti telephelyeink között közlekedő munkatársainknak. A projekt pedig kiválóan illeszkedik az ELMŰ-ÉMÁSZ fenntarthatósági programjába is, a zaj és légszennyezés valamint a városban parkoló autók számának csökkentésével ahhoz is hozzájárul, hogy Budapest élhetőbb város legyen.

Budapest, 2018. július 5.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.