2024. március 29. péntek

2018. június 19., kedd 15:00

Tulifant - mesejáték a Föld elvarázslásáról kismartoni Esterházy-kastélyban
    Kismarton, 2018. június 19., kedd (OTS) - A június 17-i premiert követően a Tulifant című gyermekopera ebben a hónapban még több ízben látható a kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében.  A vasárnapi premier előadás vendégei között volt Dr. Stefan Ottrubay, az Esterházy Alapítványok vezérigazgatója és Gottfried von Einem özvegye, a libretto írója,  Lotte Ingrisch is.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A zeneszerző Gottfried von Einem (1918-1996) születésének 100. évfordulója alkalmából a classic.Esterházy Lotte Ingrisch (Libretto) és Gottfried von Einem "zöld" gyermekoperáját, a Tulifantot tűzte műsorára. Az előadás Beverly és Rebecca Blankenship rendezésében és Caspar Richter zenei vezetésével varázsolja el a közönséget.

Az operában Smaragda hercegnőt, aki a Földet jelképezi, a fejlődés jelszava mögé bújva Wüsterich brutálisan kizsákmányolja. Csak egy gyermek tudná megmenteni őt: saját fia, Fridolin - ha megtalálja édesapját, Tulifantot. A kisfiúnak két segítője is akad: a náthás sárkány, Müf Müf és a kismacska, Bundácska. Hogy Fridolinnak hogyan sikerül végül megtalálnia édesapját és hogyan lesz ő az új Tulifant - megtudhatjuk az Esterházy-kastélyban. A Hókirálynő 2015/2016-os hatalmas sikere után - az előadás Anna Netrebko művészeti védnöksége alatt jött létre - 2018-ban egy újabb, nagyszerű gyermekopera kerül színre a Haydn Teremben.

A hétvégi családi előadások mellett hétfőnként iskolások is foglalhatnak jegyet az előadásra. Az iskolai előadások kultúraközvetítő szerepe MuTh-al szoros együttműködésben került kidolgozásra.

Letölthető képek (https://wetransfer.com/downloads/7de32d80d4653ad0d665123d0995aff520180618132239/fd9159) és a mellékelt képekre vonatkozó fotócredit: Esterhazy, Fotós Birgit Machtinger

További előadások a Haydn Teremben
Családi előadások
Június 23., szombat - 17.00 óra
Június 24., vasárnap - 11.00 óra

Iskolai előadások
Június 18., hétfő & június 19., kedd - 10.00 óra
Június  25., hétfő & június 26., kedd - 10.00 óra

Szereposztás:
Fridolin (fiú-szoprán): Wiener Sängerknabe
Pelzchen (szoprán): Da Young Cho / Brigitta Simon
Smaragda (mezoszoprán): Irena Weber / Nefeli Kotseli
Wüsterich (bariton): David Jagodic / Eggert Regin Kjartansson
Tulifant (bariton): Sreten Manoljovic / Benjamin Chamandy
Müff Müff (basszus): Ricardo Martinez Bojorguez / Ivan Zinoviev

Zene: Gottfried von Einem (1918-1996)
Libretto: Lotte Ingrisch
Rendezés: Beverly und Rebecca Blankenship
Zenei vezető: Caspar Richter
Jelmezek: Elisabeth Binder-Neururer
Zenekar: Schubert-Akademie
Kórus: Chorus Juventus
Betanulás Chorus Juventus: Michael Grohotolsky

Letölthető fotók:
Tulifant ©Lukas Beck (sajtócélokra díjmentesen használható)

Jegyek vásárolhatók a pan.event jegyirodában személyesen vagy a 0043 2682-65065 telefonszámon, és tickets@panevent.at illetve online esterhazy.at/classic.

esterhazy.at