OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. június 11., hétfő 10:47

OnRobot: A kollaboratív robotok úttörője, Enrico Krog Iversen és a Dán Növekedési Alap ambiciózus új vállalkozása magyar technológián is alapul (1. rész)
    Odense, Dánia, 2018. június 11., hétfő (Business Wire/OTS) - A vállalat stratégiai felvásárlások és technológiai innováció révén nő, a kollaboratív robotok kiegészítő eszközeinek alulellátott piacát megcélozva. Három nemzetközi vállalat egyesítését követően az új OnRobot célja, hogy világelsővé váljon egy gyorsan növekedő globális piacon - Enrico Krog Iversen, a kollaboratív robotok iparágvezető úttörőjének számító Universal Robots korábbi vezérigazgatója a Dán Növekedési Alappal együtt az automatizálás következő kihívását vette célba három innovatív, ún. end-of-arm eszközökkel foglalkozó vállalat egyesítésével, hogy elősegítse a 2025-re várhatóan 8,5 milliárd dollár forgalmat bonyolító ágazat, a kollaboratív robotika napjainkban végbemenő fejlődését.

    Az új vállalat az amerikai Perception Robotics, a magyar OptoForce és a dán On Robot egyesítésével OnRobot néven hajtó ereje lesz a robotok end-of-arm eszközei innovációjának és egyszerű használatának. Az OnRobot központja Dániában lesz Enrico Krog Iversen irányítása alatt, a három tagvállalat pedig saját tevékenységeit és fejlesztéseit is tovább folytatja. Emellett az OnRobot globális viszonteladói hálózata részére rendelkezésre áll a vállalati regionális irodáinak értékesítési és műszaki támogatása valamint a termékekkel kapcsolatos képzései Németországban, Kínában, az USA-ban, Malajziában és Magyarországon, 2018-tól pedig további helyeken is.

"A célunk, hogy világelső szervezetet építsünk az end-of-arm eszközök fejlesztésére és gyártására. További felvásárlások és együttműködések révén arra számítunk, hogy néhány éven belül meghaladjuk a százmillió dolláros árbevételt." - mondta Iversen, és így folytatta: "A biztonságos, költséghatékony és sokoldalú kobotok egyre inkább elterjednek, mivel kifinomult és intuitív programozásuknak köszönhetően egyszerűen alkalmazhatók és átprogramozhatók. Az olyan egyszerűen integrálható eszközök, például megfogók és szenzorok alapvető fontosságúak, mivel ezek révén a robotok számos különféle alkalmazáshoz felhasználhatóak."
Enrico Krog Iversen és a Dán Növekedési Alap 2015-ben eladta az úttörő dán kobot vállalatot, a Universal Robotsot az USA-beli Teradyne-nak 285 millió dollárért. A két befektető az új vállalkozással tovább erősíti Dánia globális pozícióját a robotika terén.

"Az elmúlt évek során Dániának sikerült a robottechnológia globális központjává válnia. A Universal Robots úttörő szerepet játszott, és azóta számos másik erős és innovatív vállalat jött létre Odenseből, Dániából indulva. Az új OnRobotban nemcsak az a potenciál van meg, hogy világelső vállalattá váljon, hanem katalizátora lehet a dán robotikai ágazat további fejlődésének. Befektetéseinken keresztül örömmel népszerűsítjük ezt a trendet, és a világ minden tájáról szeretnénk meghívni a vállalatokat és befektetőket, hogy csatlakozzanak hozzánk." - mondta Christian Motzfeldt, a Dán Növekedési Alap vezérigazgatója.

A kollaboratív robotok, amelyek biztonságosan dolgoznak az emberek mellett olyan műveleteknél, mint például a csomagolás, minőségellenőrzés, anyagkezelés, gépek megközelítése, összeszerelés és hegesztés jelenleg a robotok globális eladásainak 3%-át teszik ki a Nemzetközi Robotikai Szövetség adatai szerint, azonban 2025-re a részesedésük várhatóan 34%-ra fog emelkedni, ami 25 milliárd dolláros piacot jelent.

"Ez a növekedés akkor valósulhat meg, ha a kobotokat egyre több helyen alkalmazzák" - tette hozzá Iversen. "Kis helyigényük, és az, hogy képesek az emberek mellett dolgozni, ideális választássá teszi őket a kis- és közepes méretű gyártók számára, akiknek a globális versenyben kell helytállniuk. A kobotokat egyre nagyobb mértékben integrálják nagy méretű gyártóüzemekben, például autógyárakban is, ahol olyan folyamatokat vesznek át, amelyeket hagyományos robotokkal nem lehet automatizálni. Ahogyan a kobotok alkalmazási területe bővül, úgy az új eszközök iránti igény is növekszik, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet integrálni a kobot felhasználói interfészében. Az új OnRobot az automatizálás jelenlegi megatrendjének elkötelezett támogatója. Miután ezeknek az end-of-arm technológiáknak az egyedülálló képességeit egy olyan ernyőcég alatt egyesítjük, amiket a robotipar néhány legkiválóbb tehetsége vezet, azok még egyszerűbben alkalmazhatóvá és programozhatóvá válnak. Mellesleg az új OnRobot jelenleg munkavállalókat keres a K&F terén." - mondta Iversen.

Szinergia, egyszerű integrálhatóság és jövőkép - ami miatt kiválasztották a cégeket

Az új OnRobotot alkotó három céget azért választották ki, mert szinergisztikus technológiákkal rendelkeznek, ezeket a technológiákat képesek egyszerűen integrálni a robotokkal, hogy nagyobb felhasználói értéket nyújtsanak, valamint az egyes cégek alapítói hosszú távú jövőképpel és képességekkel rendelkeznek.

     - A 2015-ben alapított On Robot elektronikus plug-and-play megfogókat - RG2 és RG6 - kínál, amelyek közvetlenül a robotkarra szerelhetők, nagy mértékben flexibilisek és kellően egyszerűek, hogy ugyanarról az interfészről programozzák és működtessék őket, mint a robotot, így nincs szükség mérnökökre.
     - A 2012-ben alapított OptoForce erő- és nyomatékszenzorokat kínál, amelyek az érintés érzését biztosítják az ipari robotoknak, ezáltal olyan feladatok is automatizálhatók velük, amelyekhez amúgy az emberi kéz kézügyességére volna szükség.
     - A 2012-ben alapított, Los Angeles-i székhelyű Perception Robotics megfogókat és azokhoz tartozó gumi tapintó szenzorokat ("bőrt") fejleszt, amelyek az érintés érzését biztosítják a robotoknak, így robusztus anyagkezelési képességekkel vértezik fel az automatizálási rendszereket. Az első megfogók ebben az évben kerülnek forgalomba.(folyt.)



2018. június 11., hétfő 10:48

OnRobot: A kollaboratív robotok úttörője, Enrico Krog Iversen és a Dán Növekedési Alap ambiciózus új vállalkozása magyar technológián is alapul (2. rész)
    Odense, Dánia, 2018. június 11., hétfő (Business Wire/OTS) -

    A júniusi Automatica kiállításon az OnRobot bemutatja az első teljes mértékben integrált termékeit a kapcsolódó felhasználói interfészekkel, amelyek egyszerűbbé teszik a kobotok fejlesztését és használatát is.
Az OnRobot továbbviszi a magyar OptoForce által kifejlesztett technológiát, megtartva és tovább fejlesztve a magyar szakembergárdát. A cég budapesti telephelyén a továbbiakban is folytatódnak a világszínvonalú robotikai fejlesztések. Az OnRobot ráadásul a teljes közép-európai értékesítési tevékénységét is Magyarországra hozza.

Az OnRobotról

Az Odenseben, Dániában székhellyel rendelkező OnRobot a az end-of-arm eszközökhöz kínál - mind hardver, mind szoftver - technológiát, elsősorban kollaboratív robotokhoz (kobotokhoz). Az OnRobot a 2015-ben Bilge Jacob Christiansen és Ebbe Overgaard Fuglsang által alapított On Robotból jött létre. Az OnRobot megfogókat, szenzorokat és más kobot komponenseket integrál, ezzel megkönnyíti a technológia alkalmazását olyan területeken, mint a csomagolás, minőségellenőrzés, anyagkezelés, gép megközelítés, összeszerelés és hegesztés, és a tervei között szerepel további technológiák felvásárlása és gyártása világméretű támogatással. Bővebb információért látogasson el a www.onrobot.com oldalra.

A Dán Növekedési Alapról

A Dán Növekedési Alap egy állami befektetési alap, amely tőke és szakértelem biztosításával járul hozzá új vállalkozások létrehozásához. A Dán Növekedési Alap magánbefektetőkkel társfinanszírozásban több mint 7300 dán vállalkozás növekedését segítette 1992 óta 22,5 milliárd dán koronát meghaladó hozzájárulással. A Dán Növekedési Alap tőkebefektetést nyújt, valamint kölcsönöket ad és garanciát vállal kis- és közepes méretű vállalkozások részére magán partnerekkel és dán pénzintézetekkel együttműködésben. A Dán Növekedési Alap évente körülbelül 10 vállalkozásnak biztosít közvetlen befektetést.

Bővebb információért látogasson el a www.vf.dk oldalra

     A fotók megtekintéséhez kövesse ezt a linket: https://www.dropbox.com/sh/j2dxmzrinjm98ij/AACjkK0R5GVA2QGVLgjYOptea?dl=0

MEGJEGYZÉS Szerkesztők részére: Az új név - OnRobot - az új, átfogó branding része. Ügyeljen, hogy egy szó, szóköz nélkül.

NOT INTENDED FOR DISTRIBUTION IN THE UNITED STATES

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20180611005397/hu/

Contacts

OnRobot
Ha interjút szeretne kérni az OnRobot vezérigazgatójától, Enrico Krog Iversentől, forduljon személyi asszisztenséhez
Liselotte Winther Frellsenhez
+45 2278 4537
lwf@onrobot.com
vagy
A Dán Növekedési Alappal kapcsolatos további információért forduljon
Nathali Selmeczi Leth
senior kommunikációs tanácsadóhoz
+45 2860 0113
nsl@vf.dk

Source: OnRobot

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.