OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. március 21. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2018. június 7., csütörtök 15:35

Az Esterházy-vállalatcsoport továbbra is tartósan növekszik
    Kismarton, 2018. június 7., csütörtök (OTS) - Éves jelentés 2017 és kitekintés 2018

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180607_002.jpg

     - a vállalatcsoport éves forgalma 2017-ben elérte az 53 millió eurót
     - ezen belül 32,7 millió euró származott erdő-, mező- illetve természetgazdálkodásból - ez 5,5 %-os növekedést jelent 2016-hoz képest
     - az ingatlanvagyon hasznosításából 7,8 millió euró bevétel származott, ez 6,8 %-os növekedés a megelőző évhez képest
     - az adó- és járulékfizetési kötelezettségek 10,4 millió eurót tettek ki
     - a turisztikai, kulturális és szociális területek fejlesztésére 2017-ben 10,8 millió eurót fordították
     - a cégcsoport 327 főt foglalkoztat

Az Esterházy-csoport 2017-es konszolidált árbevétele 53,0 millió eurót tett ki, ami 6,4 %-os növekedést jelent 2016-hez képest. Az összforgalomból továbbra is az erdő-, mező- és természetgazdálkodás - PANNATURA márkanév alatt - illetve az ingatlanok és szabadidős létesítmények adják a legnagyobb részt. Előbbi 32,7 millió euró forgalmat (+5,5%) és 7,4 millió eurós üzemi eredményt, utóbbi 7,8 millió euró forgalmat (+6,4%) és 4,5 millió eurós üzemi eredményt generált és ezzel a csoport legjelentősebb jövedelemtermelő ágazatai.

A magas jövedelmezőség 2017-ben is jelentős beruházásokat (4,1 millió euró) tett lehetővé a gazdasági vállalkozások erősítése és a történelmi műemlékek állagmegőrzése területén. Az alapítványok fennállása óta ezzel együtt több mint 58,4 millió eurót fordítottak a történelmi műemlékek, Fraknó vára, a kismartoni Esterházy-kastély és a Szentmargitbányai Kőfejtő fenntartására és továbbfejlesztésére. A turizmus és kultúra területén lezajlott beruházások által is jelentős fejlődésnek  lehettünk tanúi: éves szinten több mint 510 000 látogatóval az Esterházy-csoport változatos kulturális és turisztikai kínálata Burgenland és a pannon térség legvonzóbb attrakciójává vált.

Sikeres évkezdet 2018-ban
Az Esterházy-vállalatcsoport sikeres évkezdetre tekinthet vissza. Áprilissal bezárólag ismét sikerült növelni a bevételt: a 16,4 millió euró az előző év hasonló időszakához képest 4,4%-os emelkedést jelent. Beruházásokra 2018-ban 5,3 millió eurót irányoztak elő. A vállalatcsoport sikereihez 327 kolléga járul hozzá, ami 273 teljes munkaidőben foglalkoztatott főnek felel meg.

Döntő impulzusok a Burgenland tartománnyal kötött keretegyezménynek köszönhetően
A 2017-es választások után az év végén tárgyalások kezdődtek Burgenland tartomány képviselőivel. Ennek eredményeként jött létre 2018 februárjában egy komplex megállapodás, amely mindkét fél részére pozitív változásokat jelent. A legfontosabb eredmény, hogy a kismartoni Esterházy-kastélyt ért károk ügyében folytatott pert egyelőre szüneteltetik. Egy feszes ütemterv alapján a felek megpróbálnak bíróságon kívül megegyezni, s így több milliós bírósági és tanácsadói költségeket tudnak megspórolni.
A megegyezés a remények szerint nagy hatással lesz a turizmus és kultúra terén a jövőben létrehozandó közös projektekre is. Más nagy rendezvényszervezőkkel együtt egy Fertő-tavi fesztiválnyár elnevezésű nagyszabású programsorozatot terveznek. A tartomány kulturális projektjei, mindenek előtt a Burgenlandi Ünnepi Hetek illetve az Esterházy-csoport szentmargitbányai operaelőadásai és Herbstgold fesztiválja a jövőben egyeztetik, koordinálják programjaikat. A tartomány a szentmargitbányai operaelőadásokat - elismerve azok növekvő regionális szerepét - jövőre már támogatni fogja, s ennek köszönhetően 2019-ben a Varázsfuvola kerül majd színpadra. Az Esterházy vállalta továbbá, hogy széleskörűen támogatja a tartományt, amikor 2021-ben Burgenland tartomány megalapításának 100 éves évfordulóját fogják ünnepelni.

Az erdő-, mező- és egyéb természetgazdálkodás üzemi eredménye 6,8 millió euró, az ingatlangazdálkodás üzemi eredménye pedig 4,3 millió euró volt. A jó eredmények elsősorban a gazdálkodási hatékonyság javulásának, a szigorú költségellenőrzésnek és a kedvező nyersanyagáraknak köszönhetők. Az ingatlanok területén az üdülőtelepek folyamatos minőségi fejlesztése illetve infrastruktúrájuk javítása azt eredményezte, hogy jelentősen nőtt a kereslet ezek iránt. A városi ingatlanoknál ezek egyedülálló bája és fekvése növelte az érdeklődők számát.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.