OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 30., szerda 15:05

IRMÁK NONPROFIT KFT. - Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményeinek férőhely kiváltása a VEKOP-6.3.2-17-2017-00002 kódszámú pályázat keretein belül.
    Albertirsa, 2018. május 30., szerda (OTS) - Az IRMÁK Nonprofit Kft. az albertirsai Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményeinek fenntartójaként elkötelezett a fogyatékos emberek magas színvonalú, személyre szabott és normalizált ellátásában. A kormányzati szándékkal és a szociális intézményrendszer átalakításáról szóló stratégiával összhangban pályázatot nyújtottuk be az albertirsai bentlakásos intézmény teljes körű, 82 főt érintő kitagolására. Az Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése - intézményi férőhely kiváltás c. felhívásra benyújtott, VEKOP-6.3.2-17-2017-00002 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünket a Nemzetgazdasági Minisztérium 605.903.919 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, a támogatási intenzitás 100 %.

    Magyarország Kormánya 2017. márciusában jelentette meg a VEKOP-6.3.2-17 Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése -intézményi férőhely kiváltás pályázatát.
Az IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kft. a(z) VEKOP-6.3.2-17-2017-00002 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási szerződés hatálybalépéséhez szükséges feltételeket az előírtaknak megfelelően teljesítette. A pályázat megvalósításának határideje: 2019. június 30.

A kormány döntése alapján, a projekt célja, a fogyatékossággal élő személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, a célcsoportok vonatkozásában engedélyesenként 50 főnél nagyobb intézményi ellátási forma teljes körű kiváltása. Fentiek alapján lehetővé válik, hogy a jelenleg intézményben élő 82 fő értelmi fogyatékos személy maximum 12 férőhelyes támogatott lakhatás céljára létrehozott házban, egyedi szükségleteket legmagasabb színvonalon kielégítő szolgáltatást vegyen igénybe. Az új lakhatási formák létesítése a Pest megyében található Albertirsa településén valósul meg, ahol szintén helyet kap az IRMÁK Nonprofit Kft. Albertirsai Szociális Szolgáltatási Központja is.

A létrejövő támogatott lakhatásokhoz, illetve a szolgáltatási központhoz számos szociális alapszolgáltatás is kapcsolódni fog. Ilyenek például a fogyatékos személyek nappali ellátása, de támogató szolgálatot és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is megvalósítunk.

Irmák Közhasznú Nonprofit Kft.
Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményei
Cím: 2730 Albertirsa, Köztársaság utca 115.
Honlap: www.irmak.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.