OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 22., kedd 09:54

Az Utimaco bejelentette, hogy meg szándékozik vásárolni az Atalla-t a Micro Focus-tól (1. rész)
    Campbell, Kalifornia állam, USA, 2018. május 22., kedd (Business Wire/OTS) - A felvásárlással tovább bővül a cég hardver biztonsági modulokkal foglalkozó üzletágba való befektetéseinek köre, és egy piacvezető fizetési HSM kerül az Utimaco információbiztonsági termékportfóliójába - Az akvizíció eredményeként a hardver biztonsági modul (HSM) ágazat két olyan, úttörő újításairól ismert cége olvad eggyé, amelyeknek erősségei és piaci pozíciói igen jól kiegészítik egymást. - Az Utimaco, amely az általános célú HSM termékek világpiacának vezető vállalata, teljes mértékben elkötelezett az Atalla termékportfólió további befektetésekkel való bővítése iránt. Az Atalla ügyfelei számára számos előnyt biztosít az Utimaco biztonság, magas minőségi szint és innováció iránti elkötelezettsége.

    Az Utimaco, amely a második helyen áll a hardver biztonsági modulokat (HSM) fejlesztő és értékesítő cégek globális rangsorában, ma bejelentette, hogy meg szándékozik venni a Micro Focus-tól az Atalla HSM és ESKM üzletágakat, amelyek korábban a Hewlett Packard Enterprise (HPE) tulajdonában voltak, mielőtt az 2017 szeptemberében összeolvasztotta szoftver üzletágát a Micro Focus-szal.

A németországi székhelyű Utimaco, amely már több mint 35 éve aktív szereplője a HSM piacnak, szerte a világon értékesíti az általa gyártott általános célú hardver biztonsági modulokat. Az Utimaco piacvezető pozícióját egyrészt annak köszönheti, hogy eredeti készülékgyártókon keresztül indirekt módon, illetve értékesítési csatornába szerveződő üzleti partnerein keresztül forgalmazza termékeit, másrészt SecurityServer termékcsaládjának, amelyet számos különféle ágazat, terület és szervezet használ, ideértve az autógyártást, kormányzati szervezeteket, a média- és szórakoztatóipart, az intelligens fogyasztásmérést, a félvezetőgyártást, a távközlést, valamint bankokat és pénzügyi szolgáltatókat. Az Utimaco a német bankszövetség által a cég számára már régóta kiadott és folyamatosan megújított tanúsítvány (DK) birtokában a németországi hazai piacon hagyományosan az egyik legerősebb cég, és pozícióját még inkább megszilárdította a SecurityServer termékcsaládnak nemrégiben megadott PCI akkreditáció.

Az elektronikus fizetési HSM ágazat egyik legrégebbi és legismertebb, ikonikus márkája, az Atalla felvásárlásával az Utimaco jelentős és gyors ütemű növekedést ér el az elektronikus fizetési ágazatban, mivel ügyfélkörébe kerülnek a banki és pénzügyi szolgáltató szektor legjobb márkáit birtokló szolgáltatói, főként az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ázsiában. Az Utimaco kötelezettséget vállalt arra, hogy együtt tartja az Atalla csapatát, és további beruházásokat valósít meg kaliforniai telephelyén.

Az ügylet az előírt, szokásos szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzésétől függően várhatóan 2018 őszén kerül lezárásra.

Az Utimaco vezérigazgatója, Malte Pollmann, a következőket nyilatkozta: "Az Atalla felvásárlása kulcsfontosságú mérföldkő növekedési stratégiánk megvalósítása szempontjából. Az Atalla termékportfóliója és regionális, valamint vertikális piacai igen jól kiegészítik az Utimaco termékpalettáját és ügyfélkörét. Mind az Utimaco, mind az Atalla úttörő szerepet játszik a hardver biztonsági modulok fejlesztése terén, és a két cég integrációja a tapasztalatok és know-how egyedülálló, gazdag tárházát biztosítja számunkra. Rendkívül nagyra becsüljük az Atalla fizetési technológia terén elért eredményeit, és továbbra is e területre összpontosítva erőfeszítéseinket szeretnénk olyan szolgáltatóvá válni, amelyhez elsőként fordulnak igényeikkel a partnerek és a fogyasztók. Az akvízíció a szolgáltatások zökkenőmentessége és a folyamatos termékinnováció elősegítése révén mind ügyfeleink, mind alkalmazottaink számára számos előnyt biztosít."

"A hardver biztonsági modulok területén úttörőnek számító két vállalat, az Atalla és az Utimaco tökéletesen összeillő páros, mivel mind a piaci lefedettség, mind az erősségek szempontjából igen jól kiegészítik egymást. A két cég integrációja még jobb termékeket eredményez az ügyfelek számára, és biztosítja az Atalla további növekedését" - fejtette ki John Delk, a Micro Focus biztonsági vezérigazgatója. "Cégünk prioritásként kezeli a biztonságiszoftver-portfólió folyamatos fejlesztését, és küldetésének tekinti a felhasználók, az alkalmazások és az adatok biztonságát szolgáló termékek kidolgozását. Az olyan innovációkkal, mint a közelmúltban piacra került Voltage SecureData Sentry, szintén ezt a küldetést igyekszünk teljesíteni, és bizonyságot szeretnénk tenni arról, hogy képesek vagyunk a legnagyobb kihívást képviselő adatbiztonsági feladatok megoldására is alkalmas termékek létrehozására és szükséges mennyiségben való biztosítására, miközben következetesen egyszerűsítjük a kapcsolódó folyamatokat és csökkentjük azt az időt, amely a vevőtől érkezett megrendelés és a termék leszállítása közt eltelik."(folyt.)



2018. május 22., kedd 09:54

Az Utimaco bejelentette, hogy meg szándékozik vásárolni az Atalla-t a Micro Focus-tól (2. rész)
    Campbell, Kalifornia állam, USA, 2018. május 22., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a hardver biztonsági modulokról (HSM-ek) tudni kell…

A HSM-ek speciális célra szolgáló számítástechnikai eszközök, melyek titkos kriptográfiai adatok (például digitális kulcsok és aláírások) védelmére és kezelésére használatosak, és számos kritikus fontosságú infrastrukturális elem alapvető védelmét biztosítják.

Amit az Atalla Hardware Security Module-ról tudni kell…

Az Atalla Hardware Security Module (hardver biztonsági modul [HSM]) olyan fizetési hardver biztonsági modul, amely a készpénz nélküli kiskereskedelmi fizetési tranzakciókkal, kártyatulajdonos-azonosítással és kriptográfiai kulcsokkal kapcsolatos érzékeny adatok és a hozzájuk tartozó kulcsok védelmét biztosítják.
Amit az Enterprise Secure Key Managerről tudni kell…
Az Enterprise Secure Key Manager (ESKM) központosított kulcskezelést biztosító hardver alapú megoldás, mellyel egységesíthetők és automatizálhatók egy adott szervezet titkosítókulcs-kezelési eljárásai, és amelynek segítségével létrehozható, védelmezhető, biztosítható és ellenőrizhető a titkosító kulcsokhoz való hozzáférés a biztonságos és megbízható adatkezelés elérése érdekében.

Amit az Utimaco-ról tudni kell…

Az Utimaco professzionális kiberbiztonsági megoldásokat biztosít ügyfelei számára szerte a világon. A cég központja a németországi Aachen városában található, és a világ számos nagyvárosában működtet irodát. Az Utimaco 1983 óta fejleszt hardver alapú, magas szintű biztonságot nyújtó alkalmazásokat (hardver biztonsági modulok) és a szabályozási előírásoknak való megfelelést biztosító megoldásokat a távközlési szolgáltatók számára (törvényes lehallgatás és adatmegőrzés), és ma már mindkét szegmensben világpiaci vezető szerepet tölt be. Az Utimaco ügyfelei és partnerei a világ minden táján a társaságot már hosszú ideje az egyik legmegbízhatóbb vállalatnak tekintik, amelynek termékei biztonságos beruházásnak számítanak, és amely számos tanúsított információbiztonsági szabvány bevezetője. Az Utimaco név egyet jelent a magas minőséggel, a felhasználóbarát szoftverekkel, a kiemelkedő ügyfél- és terméktámogatással és a megbízható, magas szintű biztonsággal. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.utimaco.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180518005012/en/

Kapcsolat:
Utimaco Inc.
Alexandra Guennewig
Director of Global Marketing
Tel: +1 (408) 395 6400
E-Mail: hsm@utimaco.com

Forrás: Utimaco

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.