OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 14., hétfő 09:14

A nagysikerű A kék bolygó II. az M5 kulturális televízió műsorán
    Budapest, 2018. május 14., hétfő (OTS) - Érkezik a BBC-n kiemelkedő sikerrel vetített A kék bolygó II. a közmédia műsorára. A világhírű dokumentumfilmes David Attenborough közreműködésével készített angol természetfilm-sorozat első részét hétfőn 20.10-től láthatják az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nézői.

        A kék bolygó II. (Blue Planet II.) című hétrészes angol természetfilm-sorozat a világhírű természettudós, dokumentumfilmes David Attenborough közreműködésével évekig készült és kiemelkedő nézettségi adatokat produkált Nagy-Britanniában. A lenyűgöző látványvilágú sorozatot mától a közmédia kulturális televíziója, az M5 is képernyőre tűzi.
     Az óceánok bolygónk felületének hetven százalékát borítják, mégis a Föld legkevésbé ismert részei. A trópusi övtől a sarkvidékekig tartó utazáson soha eddig nem látott állati viselkedésformák példáit ismerhetik meg az első rész nézői. A második epizódban a film készítői mélytengeri búvárhajókkal indulnak el bolygónk legkevésbé ismert területei felé, ahol soha eddig nem látott élőlényekre bukkannak a több ezer méteres mélységben. A harmadik rész a színes és nyüzsgő korallzátonyokról szól, amelyben polippal, sügérrel és palackorrú delfinnel találkozhatnak a nézők. A negyedik epizód a nyílt óceán állatvilágát, köztük az ámbráscet és a delfinek életét mutatja be és beszámol a rájuk leselkedő új veszélyről, az évente tengerbe kerülő több millió tonna mennyiségű műanyagról is. Az ötödik rész a part menti sekély vizek gazdag élővilágáról, a különböző növények és állatok egymásra utaltságáról, illetve a tigriscápa és a tengeri vidra életéről szól. A hatodik epizódban a tenger és a szárazföld találkozik egymással és oroszlánfóka borjak vadásznak tonhalakra a varázslatos Galápagos-szigetek partjainál.
     A műanyagok jelenléte már nemcsak szemmel látható hulladék formájában van jelen tengereinkben, de apró darabkái a vízbe bocsájtott vegyi anyagokkal reakcióba lépve a teljes táplálékláncra kifejtik káros hatásukat. Mindemellett a fosszilis energiahordozók égetéséből származó széndioxid a tengerek savassá válását idézi elő. A sorozat utolsó - hetedik - része olyan tudósokat mutat be a világ különböző tájairól, akiknek munkája azt bizonyítja, hogy még nem késő tenni az óceánok élővilágának megmentéséért.
     A kék bolygó hétfőtől csütörtökig 20.10-től az M5 műsorán!

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.