OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 4., péntek 10:36

Már Lisszabonban készül az AWS
    Budapest, 2018. május 4., péntek (OTS) - Túl van az első Eurovíziós próbáján a modern metált játszó AWS. A Dal 2018 győztesei május 2-án álltak először színpadra a lisszaboni Altice Arénában.

    Siklósi Örs, az AWS énekese így értékelte a próbát:
"A Dal előtt nem szerepeltünk televíziós műsorban, így már ez is új élmény volt számunkra. Rendkívül profi körülményekkel találkoztunk Lisszabonban: a színpad és a pirotechnika is hatalmas. Először a koreográfiára koncentráltunk, nagyon rugalmas és segítőkész a stáb, így néhány dolgon változtattunk is, hogy minden mozdulat jól jöjjön ki."

Először itt próbálták ki élesben az előadás egyik fontos elemét, amiben Kökényes Dániel gitáros leugrik a színpadról. "Elsőre kicsit ijesztő volt a stage diving: végül háttal, gitárral a kezemben fogok beugrani a közönségbe. Minden próbakörben egyre jobb lett, úgy érzem, hogy a végére sikerült eltalálni a megfelelő ütemet" - mondta Dani.

A próba után az AWS több órán keresztül interjúkat adott az Eurovíziós Dalfesztiválról tudósító újságíróknak.
"Olajozottabban ment, mint amire számítottunk, jól álltuk a sarat a nyilatkozatok során. Az amszterdami és a madridi koncertek is sokat segítettek abban, hogy felkészüljünk erre a helyzetre. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és lassan mindenkit megtanítunk arra, hogyan kell a közös szelfiken "metálarcot" vágni" - mondta el Brucker Bence gitáros.

Csütörtökön az AWS jobban megismerhette Lisszabont, ugyanis a svéd delegációval közösen fedezték fel a város street art szcénáját. "Nagyon jó volt kicsit kimozdulni, ma végre bebarangolhatjuk a város kis utcáit és elveszhetünk Lisszabonban" - mesélte Siklósi Örs.

Az együttes következő fontos feladata a szombati második próba lesz, amin tovább tökéletesítik a produkciót, amellyel május 10-én, az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén, 13. fellépőként állnak színpadra. A dalfesztivál május 8-i és május 10-i elődöntőit, valamint a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben az AWS lisszaboni élményei mellett a többi versenyzőt is bemutatják majd.

Az AWS első próbájáról készült képgalériát és videót az alábbi linkeken lehet elérni:
https://eurovision.tv/gallery/aws-viszlat-nyar-first-rehearsal-hungary
https://www.youtube.com/watch?v=pS9jpO3feqE

Lisszaboni fotók az AWS-ről:
https://drive.google.com/open?id=1zl4JX_zmEq3SL5sgkQajqeyXyuKEWOQq

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.