OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 3., csütörtök 10:00

Egy millió dollár adomány az ázsiai és MENA régióban élő menekült gyermekek oktatása céljára
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek, 2018. május 3., csütörtök (Business Wire/OTS) - Sardzsa uralkodója egy malajziai jótékonysági szervezethez juttatta el a hazájukat elhagyni kényszerülők közösségeinek támogatására szánt adományát - 1 millió USA dollár összegű adomány érkezett az Ázsiában és a MENA régióban (Közel-Kelet és Észak-Afrika) élő menekült, illetve otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekekek oktatására szolgáló infrastruktúra fejlesztése céljára - egy olyan időszakban, amikor az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) statisztikai adatai szerint globális szinten a hontalanok mintegy fele gyermek.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20180429005047/en/

Őfelsége, Dr Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk, az Egyesült Arab Emírségek Legfelsőbb Tanácsának tagja és Sardzsa uralkodója a bőkezű adományt egy malajziai jótékonysági szervezetnek, a Children for Dignity Foundationnek (Méltóságot a Gyermekeknek Alapítvány) juttatta el azzal a céllal, hogy segítse az Alapítvány munkáját, amely már 20 éve nyújt oktatási szolgáltatásokat és támogatást a társadalom peremére szorult közösségeknek Ázsiában és a MENA régióban.

Az adományon felül az Alapítvány, amely ez idáig mintegy 7000, okmányokkal nem rendelkező tanuló számára nyújtott oktatást, és jelenleg körülbelül 1100 tanuló oktatását biztosítja, április 26-án, csütörtökön elnyerte a 136000 USA dollár összegű Sardzsai Nemzetközi Díj a Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért (Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support [SIARA]) díjat is.

A díjat egy sardzsai székhelyű neves jótékonysági szervezet, a Big Heart Foundation (Nagy Szív Alapítvány [TBHF]) az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosával (UNHCR) együttműködve hozta létre 2017-ben egyének vagy szervezetek olyan úttörő jellegű és példa értékű kezdeményezéseinek elismerésére, amelyek pozitív és kézzel fogható hatást gyakorolnak a menekültek életére ezekben a régiókban.

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) harmadik legnagyobb emírségének és az arab régió kulturális központjának számító Sardzsa hisz abban, hogy minden nemzet jövőjének alapját az iskolázott és jogaikkal és értékeikkel tisztában lévő fiatalok képviselte tudás kell képezze. Ezt a meggyőződést tükrözi az emírség által világszerte a menekültek és rászorulók megsegítése és a társadalmi fejlődést célzó projektek támogatása érdekében végzett tevékenység, amelyet őfelsége, Sardzsa uralkodója, Dr. Sultan Bin Muhammad Al Qasimi sejk és felesége, őfelsége Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka irányításával a Big Heart Foundation vezet.

További információk a Big Heart Foundation-ről az Alapítvány weboldalán találhatók: http://tbhf.ae.

Mellékelt fényképek:
1. SIARA logó - Forrás: The Big Heart Foundation
2. A Dignity Foundation által menekült gyermekek számára szervezett
tevékenységeket bemutató fénykép (Forrás: The Big Heart Foundation)

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180429005047/en/

Kapcsolat:
National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.