OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. március 7. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. április 23., hétfő 15:55

Véget ért a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
    Budapest, 2018. április 23., hétfő (OTS) - Nagy sikerrel zajlott le április 19-22. között a 25. jubileumát ünneplő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A rendezvény több tízezer látogatót vonzott, 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program várta az érdeklődőket.

    A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitotta meg. A díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljević kultúráért és médiáért felelős miniszter mondott köszöntőt, ezt követte a díszvendég íróval, Daniel Kehlmann-nal Lévai Balázs pódiumbeszélgetése.

Daniel Kehlmann a Budapest nagydíjat a Főváros részéről Nagyné Varga Melinda főosztályvezető asszony, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése részéről Gál Katalin elnök asszony kezéből vehette át. A díj Kiss Ilona Munkácsy-díjas grafikusművész, könyvművész alkotása. A szerzőt Darvasi László ünnepi beszéde köszöntötte.

A Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye volt az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaíróinak nemzetközi bemutatkozása, amelyre idén 18 országból érkeztek résztvevők. Péntek este a Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervezett kulturális programokat. A Gyerek(b)irodalom számtalan színes és szórakoztató programmal - mesemondással, bábelőadással, koncerttel, játszóházzal, és gyermekfoglalkoztatóval - várta a családokat.

Beigazolódott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének új kommunikációs stratégiája, amely a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektetett az online jelenlétre: soha annyi fiatal nem látogatta meg még a Könyvfesztivált, mint az idén. Sok ezer ember állta végig a dedikáló szerzők, többek között Nádas Péter, Boldizsár Ildikó, Dragomán György, Ungvári Tamás, Varró Dániel, Háy János, Koncz Zsuzsa előtt kígyózó sorokat.

Az idei Könyvfesztivál Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap - Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg a megújuló Millenárison.

2018.04.23.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.