2024. április 19. péntek

2018. április 20., péntek 12:12

Magyarország segít! Gasztroangyal és A nagymama a közmédia hétvégi műsorán
    Budapest, 2018. április 20., péntek (OTS) - Gasztronómiai és szórakoztató műsorokkal, filmekkel, mesékkel, dokumentum- és koncertfilmekkel várja a nézőket a közmédia a hétvégén.

Szombaton a Gasztroangyal 17 órakor kezdődik a Duna Televízió műsorán. Borbás Marcsiék ezúttal Miskolcra utaznak, ahol neves séfekkel találkoznak és kiderül, hogy hol kapható a város legjobb süteménye, kávéja, illetve pizzája. A Dokuzóna válogatása a nemzetiségi filmekből az Egy galíciai Szegeden - Kolozsvár egy grafikus szemével című dokumentumfilmet vetíti 20 órától a Duna World csatornán.

Az M2 gyerekcsatorna Grimm meséiből: Hamupipőke kalandjaival 14.50-től várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt a képernyők elé. Az MR2 Akusztik+ a Müpából a Tátrai Trend koncertfilmjét 22.45-től tűzi műsorára az M2 Petőfi TV-n. A nagymama című tévéjátékot 18.15-től vetíti az M3 retrocsatorna Dajka Margit, Varga Mária és Eperjes Károly főszereplésével. A Viking kard titkát 14.20-tól láthatják az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nézői.

Vasárnap a Hit, erkölcs és hűség - A Magyar Corvin - lánc kitüntetettjei című ismeretterjesztő műsorban Sir George Raddával, az Oxfordi Egyetem professzor emeritusával ismerkedhetnek meg a nézők 14.10-től a Dunán. A Magyarország, szeretlek! vetélkedőjében ezúttal a Dunakanyar és Gyula térsége méri össze képességeit 19.50-től. Ezt követően az Övék a mennyek országa dokumentumfilm harmadik, Hungary Helps - Magyarország segít című részét láthatják 21.25-től a nemzeti főadó nézői. A film az északi-iraki Erbílben magyar segítséggel felépített iskoláról és a Jordánia által befogadott üldözött keresztényekről szól. A Hazajáró magazinműsort 19.25-től tűzi műsorára a Duna World csatorna.

Grimm meséiből: A kékfényű lámpást 14.50-től láthatják az M2 gyerekcsatorna nézői. Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubja a Te nem vagy te című amerikai filmdrámával 21.10-től várja a nézőket, Hilary Swank főszereplésével. Az örökös címmel magyar vígjátékot vetít 19.45-től az M3 csatorna Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre és Csákányi László főszereplésével. A filmből kiderül, mi történik egy metróvezetővel, ha váratlanul szalámigyárat örököl. Az MMA-portrék Ember arccal néz rám, s elhiszem a kőnek? címmel Hunyadi Lászlónál történt születésnapi látogatást mutat be 13.05-től az M5 csatornán.

Legtöbb műsorunk az interneten keresztül is követhető, illetve korlátozott ideig visszanézhető a www.mediaklikk.hu oldalon. Kellemes hétvégét kíván a közmédia!

MTVA Sajtóosztály