OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. március 27., kedd 11:28

LÁTHATÓVÁ TENNI A LÁTHATATLANT - Utolsó helyszínére érkezett a különleges fotókiállítás
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OTS) - A világhírű Lourdes-i márvány Keresztutat bemutató különleges fotókiállítás nyílt meg március 26-án a budapesti Szent István Bazilikában. Maria de Faykod magyar származású szobrászművész alkotását a Béres Alapítvány támogatásával ismerhetik meg a magyar emberek. A két éve tartó kiállítás-sorozat utolsó állomásához érkezett, a március 26-ai ünnepélyes megnyitón Bukta Norbert, a Szent István Bazilika művészeti vezetője köszöntötte a vendégeket. Beszédet mondott Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István Bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre és Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. A kiállítást május 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180327_001.JPG

Lourdes világhírű márvány Keresztútjával ismerkedhetnek meg azok, akik március 27. és május 22. között ellátogatnak a budapesti Szent István Bazilika Lovagterem kiállítóterébe. Maria de Faykod világhírű alkotását hozta el művészi fotókon a Béres Alapítvány. Ez a kiállítás az elmúlt két évben bejárta az országot, láthatták Esztergomban, Székesfehérváron, Pécsett, Pannonhalmán, Máriapócson, eljutott Nagyváradra, találkozhattak vele a Magyar Művészeti Akadémia Pesti Vigadó Galériájában. Ez a lelket építő, gondolatot ébresztő szép kiállítás zárásként most a budapesti Szent István Bazilikába érkezett.

"Emblematikus a helyszín, az időpont, az alkalom - fogalmazott megnyitó beszédében Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. A lourdes-i jelenés 150. évfordulója alkalmából felavatott, azóta világhírűvé lett, 17 stációból álló márvány Keresztutat ismerhetjük meg országunk egyik legfontosabb keresztény központjában, a Szent Jobbnak otthont adó Szent István Bazilikában, most húsvét idején."

A keresztények nagyböjt időszakában Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés segítségével. Maria de Faykod küldetése, hogy felismertesse, mi az a halhatatlan erő, ami munkál bennünk. Ezt a spirituális energiát közvetítik márványba faragott szobrai. Világhírű munkája a Lourdes-ban felavatott, több mint száztonnányi carrarai márványból készült, 17 stációból álló Keresztút, melyet 2008-ban állítottak fel a Lourdes-i Kegyhely megrendelésére, az egyháztörténet egyik legfontosabb Mária-jelenésének 150. évfordulója tiszteletére. Ez a Lourdes-i Keresztút a Béres Alapítványnak köszönhetően jutott el Magyarországra, és Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig címmel a szobrászművész által készített művészfotókon keresztül találkozhatnak vele az érdeklődők.

A fények és a különböző szögekből készült felvételek feltárják Maria de Faykod alkotásának összetett kifejezéstartalmát: a szobrokról készített fotókon keresztül a láthatatlan láthatóvá válik. A képek megszólítják a nézőt, mindenkihez elviszik a hit, remény és szeretet üzenetét.

"Személyesen tapasztaltam meg ennek a műalkotásnak a jelentőségét, mely nem csupán esztétikai élményt ad a nézőjének, de irányadó segítő is az életünk során válaszra vágyó útkeresésünkben. Ezek a szobrok gyógyítanak, a lelket gyógyítják. Amikor a Gondviselés ajándékaként megismerkedtem Máriával, egyértelmű volt, hogy közös küldetésünk megmutatni őket a magyar embereknek. Alapítványunk, mely immár 25 éve az élet teljességét kívánja szolgálni, felkarolta ezt a feladatot. Öröm a számunkra, hogy beteljesítettük a küldetésünket: a Lourdes-i Keresztutat bemutathattuk országszerte és most itt lehet a Szent István Bazilikában. Mindenkinek szeretettel ajánlom a megtekintését" - mondta Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.

A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló, egyedülálló fotókiállítás május 22-ig látogatható a Szent István Bazilika Lovagterem kiállítóterében.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.