OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 26., hétfő 15:30

Tranzakció a szállítási-csomagolások piacán - A Green Packaging Kft. szakmai befektetőként megvásárolta a 100%-os magyar tulajdonban lévő Salgóbox Kft.-t.
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OTS) - A fejlesztett szállítási-csomagolások piacának jelentős szereplője, a Green Packaging Kft. stratégiailag fontos beruházást valósított meg a tranzakcióval. A vállalat szakmai befektetőként vásárolta meg a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Salgóbox Kft-t. Az eladó Schmírel József és családja, akik két és fél évtizede sikeres vállalkozásukat értékesítették a Green Packaging Kft. részére.

    A hazai fejlesztett szállítási-csomagolási piac két jelentős szereplője mostantól kapacitásait és szakmai tapasztalatát egyesítve látja el tevékenységeit. "A Green Packaging cégcsoport megkerülhetetlen szereplője a magyar és a Szlovákiai fejlesztett szállítási-csomagolási piacnak, ezzel a lépéssel tovább erősíti pozícióját Magyarországon, ezt az új, kiemelkedő befektetés mutatja, mivel csoportunk felismerte a magyarországi piacban rejlő potenciált és hisz az ágazat további fejlődésében. A Green Packaging Kft. a regionális szintű növekedés és innovatív szolgáltatásai révén jelentősen megváltoztatja majd a hazai piac erőviszonyait" - nyilatkozták Ladányi Zsolt és Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft., továbbá a Green Packaging Slovakia s.r.o, és most már a Salgóbox Kft. tulajdonos-ügyvezetői.

A Salgóbox Kft. a Salgóbox márkanév tulajdonosaként tevékenységét fenntartja és a Salgótarjáni telephely fejlesztését is tervezi a cégcsoport. A cégcsoport erőssége az autóipar, elektronikai és gépipar valamint az orvosi műszergyártás számára fejlesztett csomagolások gyártása és kereskedelme. A csomagolásokat környezetvédelmi szempontok mentén fejlesztik, így lehet egyutas vagy visszaforgó szállítási csomagolás, anyagában minden esetben újrahasznosítható, vagy újrahasznosított. Jellemző anyagtípusok a papír (hullámpapír lemez), műszaki habok, fa, visszaforgó csomagolásoknál műanyag vagy acél.

"A Salgóbox Kft. megvásárlását kitűnő befektetésnek ítéljük, amelynek révén tovább erősíthetjük pozícióinkat a magyarországi fejlesztett szállítási-csomagolási piacon és kihasználhatjuk a közös működésből fakadó szinergiákat. A jelentősen kibővült termelési kapacitás és a kiterjedt országos lefedettség szolgáltatásaink minőségének további javulását és piaci részesedésünk növekedését eredményezhetik. A jövőre vonatkozó terveink szempontjából nagy fontossággal bír továbbá a Salgóbox autóiparban, gépiparban, irodai archiválás ellátásban szerzett tapasztalata és szolgáltatása - mondta Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft. társ-ügyvezető igazgatója.

"Örömteli fejlemény a most lebonyolított ügylet - véli Schmírel József, a Salgóbox Kft. korábbi tulajdonosa "Komoly sikerként értékeljük, hogy egy magyar családi vállalkozás iránt a Green Packaging Kft. mutatott érdeklődést, és a vásárlással nem csak piacot szerzett, hanem fenntartja a Salgóbox.Kft. további töretlen fejlődését. "

www.greenpackaging.hu             iroda@greenpackaging.hu
salgobox@greenpackaging.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.