OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. március 26., hétfő 11:40

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztő Egyesülésének sajtóközleménye a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OTS) - Április 19-én nyílik és 22-ig tart az idén 25 éves jubileumát ünneplő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely az elmúlt két és fél évtized alatt Európa és a régió egyik legjelentősebb könyves eseményévé fejlődött. A Millenárison idén 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program - könyvbemutató, dedikálás, kerekasztal-beszélgetés, vetélkedő, koncert - várja a látogatókat. Belépti díj az elmúlt évhez hasonlóan idén sem lesz, a fesztivál valamennyi eseménye ingyenes. A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitja meg. A díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljević kultúráért és médiáért felelős miniszter mond köszöntőt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180326_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180326_002.jpg

Az elmúlt negyedszázadban olyan világsztárok látogattak Budapestre, mint Mario Vargas Llosa, Bret Easton Ellis, Günter Grass vagy Orhan Pamuk. Idén a német irodalom egyik legünnepeltebb íróját, Daniel Kehlmannt köszönthetjük fővárosunkban. Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése díját, a Budapest Nagydíjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese és Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke adja át a német szerzőnek, akit Darvasi László laudál.

A Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaíróinak nemzetközi bemutatkozása, amelyre idén 18 országból érkeznek résztvevők. A KKM-Balassi Intézet tucatnyi országból vár könyves szakembereket idei fellowship-programjára. Péntek este a Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez kulturális programokat, amelyekről bővebben a kiskonyves.blog.hu oldalon lehet tájékozódni. A Gyerek(b)irodalom számtalan színes és szórakoztató programmal - mesemondással, bábelőadással, koncerttel, játszóházzal, és gyermekfoglalkoztatóval - várja a családokat.

A programokról, a könyvekről és a kiállítókról már elérhetők a folyamatosan frissülő információk a www.bookfestival.hu honlapon és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Facebook-oldalán.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.