OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 20., kedd 10:48

Az új dokumentumfilm a globális vízválságra hívja fel a figyelmet: 844 millió ember még mindig nem jut tiszta ivóvízhez (1. rész)
    Cincinnati, USA, 2018. március 20., kedd (Business Wire/OTS) - A P&G és a National Geographic dokumentumfilmje bemutatja, hogyan alakítja át az életet a tiszta víz - A legújabb kutatási eredmények szerint az amerikaiak többsége alulbecsüli a globális vízválság hatását - A Procter & Gamble (P&G) non-profit Children's Safe Drinking Water (CSDW) (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programja és a National Geographic egy új dokumentumfilm kiadásával, valamint egy, a Víz Világnapjával (World Water Day) egybeeső országos felmérés lefolytatásával igyekszik felhívni a figyelmet a globális vízválságra. A tiszta víz hatalma ("The Power of Clean Water") című dokumentumfilm három nő és családjuk életét követi nyomon, közvetlen betekintést nyújtva azokba a mindennapos kihívásokba, amelyekkel a tiszta ivóvíz megszerzése során találják szemben magukat. Ahogy a filmkockák pörögnek, a nézők tanúi lehetnek, hogyan segített a P&G víztisztító terméke (a csomagos kiszerelésű Purifier of Water, amelyet a cég partnerei osztottak szét: Indonéziában a ChildFund, Kenyában a CARE International és Mexikóban a World Vision) ezeknek a közösségeknek az átformálásában.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20180319005689/en/

A világon egyre többen ismerik fel, hogy egy globális vízválság küszöbén állunk, az Amerikai Egyesült Államokban azonban sokan továbbra sem tudnak semmit arról, hány ember küzd nap mint nap azzal a gonddal, hogy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. A P&G erről szeretett volna tájékozódni egy új felmérés elvégzésének megrendelésével, amelynek eredményei a dokumentumfilm kiadásával egy időben kerülnek nyilvánosságra. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb fogyasztó aggódik az ivóvíz-ellátás biztonságáért, ugyanakkor azonban nincs tudatában annak, hogy szerte a világon 10 ember közül nagyjából egy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. Ezen felül minden negyedik amerikai alulbecsüli azoknak a haláleseteknek az éves számát, amelyek oka valamilyen vízzel terjedő betegség.

A felmérés során gyűjtött adatok rávilágítanak arra, hogy az amerikaiak többsége nem tud arról, milyen előrehaladás történt ez idáig a globális vízválság leküzdése terén. A válaszadók mintegy 70 százaléka úgy vélte, a válság súlyossága nem változott, illetve a válság súlyosbodott, és megközelítőleg a felmérésben részt vevő minden negyedik amerikai szerint a válság nagy mértékben súlyosbodott. Valójában azonban a válság megoldását célzó globális összefogás kezdi meghozni a gyümölcsét: az utóbbi 25 év során 2,6 milliárd ember számára sikerült tiszta vízhez való hozzáférést biztosítani. Ugyanakkor azonban 844 millió ember még mindig nem jut biztonságos ivóvízhez.

A P&G márkaigazgatója, Marc Pritchard ma, a "The Power of Clean Water" dokumentumfilm március 21-i bemutatója előtt beszámolt a felmérés eredményeiről. "A világ egyes részein természetesnek vesszük, hogy mindig rendelkezésünkre áll tiszta víz. Ezzel szemben egyes országokban, mint például Mexikóban, Indonéziában és Kenyában az emberek számára mindennapos küzdelmet jelent a tiszta vízhez való hozzájutás. És tiszta ivóvíz nélkül sokkal nehezebb megőrizniük gyermekeik egészségét, taníttatni őket és jobb életet biztosítani családjuk számára" - fejtette ki Pritchard. "Cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a National Geographic-kal együttműködve megosszuk ezeket a tiszta víz erejéről szóló történeteket, arra inspirálva ezzel az embereket, hogy legyenek részesei e globális probléma megoldásának."

"A National Geographic-nál mi hiszünk abban, hogy egy jól elmesélt történet felkeltheti az emberek érdeklődését, segíthet akár súlyos problémák megoldásában is, és nagyobb rálátást biztosít számunkra a világra" - magyarázta Jill Cress, a National Geographic Partners marketing igazgatója. "Ez a dokumentumfilm valódi emberek igazi történeteit meséli el, olyan emberekét, akiknek életére hatással voltak a tiszta ivóvízhez való hozzáférés biztosítását célzó programok, és mi büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a P&G-hez, segíthetünk az emberek figyelmét erre a sürgős megoldást igénylő válságra irányítani, és támogathatjuk a rászorulókat."

A P&G 2004-ben elindított CSDW programja keretében több mint 150 partner és szervezet munkálkodik azon, hogy víztisztítási technológiával lássák el azokat a közösségeket, amelyek nem férnek hozzá tiszta ivóvízhez. Ez idáig a CSDW program több mint 13 milliárd liter tiszta vizet juttatott el a leginkább rászorulókhoz.

A P&G CSDW programjára vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a www.csdw.org weboldalra. A dokumentumfilm legfontosabb részeiről szóló videók erre a lejátszási listára kattintva tekinthetők meg. A teljes dokumentumfilm is ezen az internetes címen lesz elérhető március 22-én.

A felmérés adatait bemutató infografikák ide kattintva érhetők el.
https://us.pg.com/-/media/PGCOMUS/Images/ArticlePage/brand_corporate_programs/Power%20of%20Water%20Infographic_FINAL-1_large.jpg?h=255&la=en-US&w=474&v=1-201803191114&hash=E95E4F09C7C02547204999938CD20D822AF3F635

A jelen sajtóközleményben említett felmérést a Research & Data Insights (RDI) végezte el 1000 amerikai egyesült államokbeli 18 éven felüli fogyasztó bevonásával 2018. február 1-je és 3-a között.(folyt.)



2018. március 20., kedd 10:49

Az új dokumentumfilm a globális vízválságra hívja fel a figyelmet: 844 millió ember még mindig nem jut tiszta ivóvízhez (2. rész)
    Cincinnati, USA, 2018. március 20., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte számos fogyasztót szolgál ki megbízható és magas minőségű termékeivel. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatról és márkáiról a legfrissebb hírekért és részletes információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

Amit a National Geographic Partners-ről tudni kell…

A National Geographic Partners LLC (NGP) a National Geographic és a 21st Century Fox vegyesvállalata. A vállalat elkötelezett amellett, hogy az emberek számára világszerte magas minőségű tudományos, szórakoztató és tájékoztató tartalmakat biztosítson egyedülálló médiaportfóliója segítségével. Az NGP-hez tartoznak a National Geographic televíziócsatornák (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) és a National Geographic médiaeszközei, illetve a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatásokat támogató eszközei, ideértve a National Geographic magazinokat is; továbbá a National Geographic stúdiók, a kapcsolódó digitális és közösségi médiumok platformjai, könyvek, térképek, gyermekeknek szóló médiumok, valamint kiegészítő tevékenységek (köztük utazások, globális kirándulások és események szervezése, archív anyagok értékesítése, licencbeadási és e-kereskedelmi tevékenységek). A National Geographic már 130 éve munkálkodik azon, hogy alapvető célkitűzéséhez híven elősegítse a világ megismerését és megértését, és elkötelezett az iránt, hogy minél mélyebbre ásva, a határokat feszegetve mindent megtegyen ügyfeleiért és szerte a világon, 172 országban és 43 nyelven több millió embert lásson el fontos, hasznos és érdekes információkkal minden hónapban. Az NGP bevételünk 27 százalékát továbbadja a nonpA rofit National Geographic Society-nek, amely azt tudományos, feltáró, környezetmegóvó és oktatási projektek támogatására fordítja. További információkért kérjük, látogasson el a natgeotv.com vagy a nationalgeographic.com weboldalra, vagy kövessen minket Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, LinkedInen és Pinteresten.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180319005689/en/

Kapcsolat:
P&G Media Contact:
Julie deSylva, 513-780-0006
desylva.j@pg.com
vagy
National Geographic Partners LLC
Courtney Rowe, 202-919-2810
Courtney.rowe@natgeo.com

Forrás: Procter & Gamble

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.