OTS Üzleti Sajtószolgálat
2018. december 12. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 9., péntek 12:12

Hosszú hétvége és húsvéti programok az Esterházyaknál
    Kismarton, 2018. március 9., péntek (OTS) - A kismartoni Esterházy-kastély és Fraknó Vára a soproni határ közelében fekszenek, és a pannon vidék egyik legnagyobb turisztikai vonzerejének mondhatók. Mindkét helyszínen Európa-szerte egyedülálló különlegességek és ritkaságok láthatók. A vár a gigantikus fegyvergyűjteményével és a legendásan mély kútjával ámulatba ejti a látogatókat. A kastély a világhírű Haydn Termével és annak lenyűgöző akusztikájával páratlan élményt nyújt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180309_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180309_003.jpg

Ünnepi hosszú hétvége

Március 15 és 18 között, emelt számú magyar nyelvű tárlatvezetések kínálkoznak a kismartoni Esterházy-kastélyban és Fraknó Várában.

A kismartoni Esterházy-kastélyban foglalható kastélyvezetés visszarepít az Esterházy hercegek világába és bepillantást nyújt a családi mindennapokba. A hercegi lakosztályok termeiben a látogatók elragadó történeteket ismerhetnek meg szerelemről és szerelmi viszonyokról. Az arisztokrata hölgyek szolgálatában álló személyzet élete is megelevenedik a helyreállított termekben.
A kismartoni Esterházy-kastély 10-17 óráig tart nyitva, és a következő időpontokban lehet magyar nyelvű kastélyvezetést foglalni: 10.30, 12.30 és 15.30. A többi kiállítás a nyitvatartási időben egyénileg látogatható.

Fraknó Várának többszáz éves falai fantasztikus emlékeket őriztek meg. A téli várvezetésen Európa egyik legnagyobb magántulajdonban lévő fegyvergyűjteménye és az eredeti várkonyha lenyűgöző módon idézi fel a múltat. A legendásan mély várkút visszhangja ámulatba ejti a látogatókat. A highlight vezetésen a vár kiállításainak legjava látható.
Fraknó Várában mind a négy napon lehet magyar nyelvű highlight vezetésre jelentkezni 10.30, 12.00, 13.30 és 15.15 órakor.
Március 16-18 ig, 11.00 órakor, 13.00 órakor és 15.00 órakor pedig magyar nyelvű téli várvezetések indulnak.

Húsvéti vásár és programok

Március 24-én és 25-én színes húsvéti vásár fogadja a Fraknó Várába látogatókat. Mindkét nap 10.00 - 17.00 óráig nyílik lehetőség a vár történelmi pincehelyiségeiben a kézműves portékák és a kulináris finomságok között válogatni. A vásárra a belépés ingyenes. Vasárnap marionett előadás kíséri a vásárt, amelyre jegy a pénztárban váltható, melynek ára 6 euró per fő.

Március 30-án és 31-én Fraknó Várában mindkét napon 13.15 órás kezdéssel Sárkány, Egyszarvú, Húsvéti nyuszi címmel családi program indul: felfedezőtúra, barkácsolás és mese a várban.
A kismartoni Esterházy-kastély szintén ezen a hétvégén mindkét nap 14-től 17 óráig színes, izgalmas húsvéti családi vezetést kínál a kastélyban, a gyerekeket ezen kívül kézműves foglalkozással és póni lovaglással várják.

esterhazy.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.