OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 2., péntek 17:09

Minden hangja Arany
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OTS) - Lezárult az AranyCORE zenebajnokság nevezési szakasza, indul a verseny!

        November végén indult a közmédia rendhagyó pályázata, az AranyCORE, amelyre március 2-ig lehetett nevezni egy tetszőleges Arany János mű feldolgozásával. A megadott határidőig száznál is több pályamű érkezett.
     Stílusbeli megkötés nem volt, és a szabad kéz meg is hozta gyümölcsét: az elektrótól a jazzen át a stenkes rockig minden megtalálható a beadott művek közt, még népzene és acapella is. Volt, aki verset-szavalatot küldött be, mások video-üzenetet, és volt, aki zenével nevezett. A versfeldolgozások között vannak igazi Arany slágerek, mint az Epilogus, a Letészem a lantot, de a pályázók közül többen nyúltak a zsűri által feltöltött szövegekhez is, vagyis sokan jammeltek Ákossal, a Margaret Island-del vagy Wolfie-val.
     Bár az alkotói folyamat lezárult, az igazi verseny csak most kezdődik. Érdemes mindenkinek ellátogatni az aranycore.hu-ra és LIKE-olni a neki leginkább tetsző Arany interpretációt. A pályaművek folyamatosan kerülnek fel a honlapra.
     A legtöbb LIKE-ot szerző három versenyző és a zsűri díjazottja elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. A verseny különdíját - egy örömzenélést a VOLT-on - Lobenwein Norbert fesztiválguru adja át a legmenőbb, aranyat érő számért.  
     "Az elmúlt hét úgy telt a szerkesztőségben, hogy egymásnak adogattuk a fejhallgatókat a kollégáinkkal és nem győztük hallgatni a mindenféle műfajban érkező Arany interpretációkat. Közben önpusztítottunk is, mert egy-egy minyonban fogadtunk, hogy milyen műfajú lesz a következő, beérkező pályázat. Egyébként mindenki inkább csak veszített, mert a folyamat teljességgel megtippelhetetlennek bizonyult, hiszen a mezőny rendkívül változatos. A dalok között van jazz, szintipop, elektró és dögös rock is. És valóban nagyon sokan jelentkeztek: amatőrök, tapasztalt zenészek, szólisták és zenekarok, fiatalok és az érett korosztály tagjai is, jöttek dalok belföldről és külhonból egyaránt." - mondta Merkl László, az AranyCORE zenebajnokság felelős szerkesztője
     Szavazni március 18-a 10:00 óráig lehet, a verseny eredményét pedig március 19-én hirdetik ki.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.