OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. január 19. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 14., szerda 16:06

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - A vizek és vízpartok biztonságáért
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OTS) - Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Országos Horgász Szövetség 2018. február 13-án megújította korábbi együttműködési megállapodását. Az ünnepélyes aláírási ceremónián az okmányt a Rendőrség képviseletében Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány, a Magyar Országos Horgász Szövetség képviseletében pedig Dr. Szűcs Lajos elnök látta el kézjegyével.

    Az együttműködő partnerek kölcsönösen megállapították, hogy az elmúlt években a horgászat és a halgazdálkodás oldaláról jelentősen megváltozott jogszabályi-, szervezeti és feladat-ellátási környezet és a mindennapok ellenőrzési gyakorlata okán is időszerű volt a megállapodás teljes megújítása, a kapcsolatok szabályozása. Kijelentették, hogy a közös tevékenységek és a rendszeres információcsere elsősorban a hazai vizek halállományának, valamint a vizek természeti értékeinek védelmét kell, hogy szolgálja.

Megállapításra került, hogy kiemelten fontos feladat az engedély nélküli, továbbá a tiltott módon és eszközzel történő halfogás további visszaszorítása, az őshonos halállomány és a környezeti értékek védelme, ezáltal csökkentve az orvhalászat és a hallopások, valamint az egyéb kapcsolódó bűncselekmények, szabálysértések számát. Mindemellett komoly társadalmi érdek fűződik a vízpartok biztonságának megóvásához, valamint a vízi közlekedés szabályainak betartásához, betartatásához is.

A megállapodás többek között rendelkezik még a rendőri szervek és a horgász szervezetek állományának kölcsönös oktatásáról, a gördülékeny információáramlásról, valamint a prevenció jegyében a vízen és a jégen tartózkodáshoz kapcsolódó veszélyhelyzetekre való közös figyelemfelhívásról. A célok megvalósítása érdekében a rendőrség a vízterületeken való hatósági jelenlét növelése érdekében az önállóan végzett tevékenysége mellett rendszeresen összehangolt ellenőrzéseket tart majd az illetékes halőrökkel is. A központi együttműködési megállapodást hamarosan követik majd az új területi megállapodások is, mivel a helyi szintű kapcsolattartás és együttműködés alapozza majd meg a mindennapok helyes gyakorlatát, minden jogkövető horgász, horgászturista érdekében.

     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2018. február 13.

     MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.