OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. február 2., péntek 13:33

Átadták a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2018 díjat
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OTS) - A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint Budapest Főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete 2017-ben egy új díjat alapított, melynek neve: Budapest kulturális és turisztikai nagykövete. Az idei díjat 2018. február 1-én este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett Turizmus Gálán Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át Káel Csabának, a Müpa vezérigazgatójának, film- és színházi rendező, producernek.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180202_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180202_002.jpg

A díjat a BFTK minden év február 1-jén, a Turizmus Gála keretében adja át, olyan nagy formátumú személyiségnek, aki - akár a turizmustól eltérő hivatása mellett - a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázsépítő tevékenységet valósított meg.

Káel Csaba kulturális munkásságában kiemelkedő szerephez jutnak külföldi opera- és színházi rendezései. Bő harminc évet felölelő filmrendezői munkásságának termése mintegy 20 dokumentum-, játék- és portréfilm, több mint 600 reklámfilm és 28 videoklip. Első nagyjátékfilmes rendezéséért, a "Bánk Bán" filmért 2002. decemberében az Arany Béka-díjat nyerte el. Káel Csaba vezérigazgatói irányítása alatt a Müpa mára egy erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Káel Csaba a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként egy igazi városfesztivált valósított meg, amelyben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek.
Budapest imázsépítő tevékenységét nagyban segítette 2017. nyarán a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása, mely a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos BEA World - Best Event Awards-on elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát - amellyel a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett állhatott fel a dobogó második fokára.
Mindezzel - a közel három évtizede folyamatosan jelenlévő - a kultúrát és a magyar fővárost népszerűsítő tevékenységével Káel Csaba kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy Budapest belföldi és nemzetközi viszonylatban is meghatározó szereplővé vált.

A Turizmus Kft. által szervezett Turisztikai Évadnyitó Gála minden év február 1-én rendezett rangos turisztikai rendezvény. A gálán a szakmai szervezetek díjátadói mellett, a Turizmus Kft. megjelenteti TOP 50 kiadványát, mely az ötven legbefolyásosabb személyt mutatja be a magyar turizmusban. Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője idén is szerepel a TOP 50-ben. (Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.