2024. március 29. péntek

2018. január 24., szerda 10:23

Megnyílt a befektetők előtt a kvázi-ETF*-ként működő Cryptos Alap (1. rész)
    Zug, Svájc, 2018. január 24., szerda (Business Wire/OTS) - A Cryptos Fund az első alap, amely passzívan követi a CCI30 kriptovaluta indexet - A Cryptos Fund lehetővé teszi a befektetők számára, hogy szabályozott környezetben, kisebb kockázat mellett próbálják ki magukat a kriptovaluta-befektetések terén.

A Cryptos Fund egy, a svájci Zug városában dolgozó vezető pénzügyi szakemberekből, pénzügyi elemzőkből és biztonsági szakértőkből álló csapat ötletén alapul. Az alap passzívan követi a szektor egyik alapvető indexét, a kriptovaluták értékmeghatározására szolgáló legáltalánosabban használt, alapvető indikátort, a CCI30 indexet (www.cci30.com).

Carlo Scevola, az alap egyik igazgatója a következőket nyilatkozta: "A Cryptos Alapot eredetileg magánbefektetési célokra hoztuk létre. Jómagam 2011-ben vásároltam először bitcoint, és amikor már láttam, hogy jelentős értéket képvisel, szerettem volna diverzifikálni a befektetésem, és más kriptovalutákat is kipróbálni - mindezt szigorúan tudományos alapokon. Mivel azonban nem találtam megfelelő befektetési lehetőséget, így létrehoztam egy saját befektetési alapot."

A Cryptos Fund megoldásként szolgál a befektetők részéről megnyilvánuló jelentős kereslet kielégítésének problémájára is: "Az Alap áthidalja a hagyományos pénzügyi rendszer és a kriptovaluta-szektor közti szakadékot. A befektetőknek a kriptovaluta-piaci kereskedésben egy megfelelően szabályzott szervezet közvetítésével kell részt venniük, ilyen szervezet azonban ez idáig nem létezett."

A Cryptos Fund az egyetlen szabályozott alap, amely passzív indexkövetési befektetési stratégiát kínál azoknak, akik kriptovalutákba szeretnének befektetni, és amely ezért nem számít fel teljesítmény alapú díjakat.

A CCI30 index lehetővé teszi egy olyan kiegyensúlyozott befektetési portfolió létrehozását, amely maximális megtérülést kínál minimális kockázat és a piaci volatilitás hatásainak jelentős tompítása mellett. Az alap passzívan leképezi a CCI30 index változásait oly módon, hogy az indexben szereplő valutákba (azaz a 30 legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutába) fektet.

Az alapban részt venni kívánó befektetőknek legalább 100000 USA dollárt kell befektetniük. Az alap mindössze 0,99%-os éves kezelési díjának és a teljesítmény díj hiányának köszönhetően az alap a legkevésbé költséges befektetési alap a szektorban.

"Igen kevés olyan egyéni befektető van, aki több kriptovalutába való közvetlen befektetésekkel képes lenne egy kiegyensúlyozott portfólió összeállítására, hiszen ahhoz, hogy 30 különböző kriptovalutából megfelelő arányban vásároljon, hosszú idő és igen széles körű tapasztalatok szükségesek. Ehhez ugyanakkor olyan technikai és biztonsági háttérre is szükség van, amelynek biztosítására kizárólag egy kifejezetten ezzel foglalkozó, szakemberekből álló szervezet képes" - magyarázta Scevola. "A Cryptos Alapon keresztül bárki befektethet a fő kriptovalutákba, és befektetését kevésbé veszélyeztetik a piaci áringadozások és hirtelen változások."

Egy indexkövető alap működtetéséhez számos különféle pénzügyi terület mélyreható ismeretére, kiemelkedő elemzési szakértelemre és világszínvonalú biztonsági technológiára van szükség. A Cryptos Alapot három társalapító hozta létre, akik továbbra is aktívan irányítják az Alap működését:

- Igor Rivin, a Temple Egyetem matematikaprofesszora és a St. Andrews Egyetem regius professzora, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő matematikusa. A matematika és a pénzügyek egymást átfedő területeiről birtokolt mélyreható tudásáról ismert és elismert szakember felelős a Cryptos Fund működéséhez szükséges kutatásokért és a tudományos-szakmai alapok meghatározásáért.
     - Carlo Scevola, a jogi és pénzügyi tanácsadói szolgáltatásokat biztosító, köztiszteletnek örvendő közgazdász és befektető; Scevola felelős az alap szervezési feladatainak irányításáért.
     - Jeff Zorn, globális biztonsági szakértő, aki korábban katonai tanácsadóként tevékenykedett az Amerikai Egyesült Államok elnöke mellett, és az egyik katonatiszt volt, aki a "nukleáris focilabdának" nevezett (az amerikai nukleáris csapásmérő fegyverek indítására vonatkozó információkat tartalmazó) aktatáskával kísérte az elnököt. Zorn jelenleg kormányokat és vállalatokat lát el kiberbiztonsági, fenyegetettség-felmérési és -semlegesítési tanácsokkal. Zorn felelős az alappal kapcsolatos mindennemű biztonsági kérdésért.(folyt.)

2018. január 24., szerda 10:23

Megnyílt a befektetők előtt a kvázi-ETF*-ként működő Cryptos Alap (2. rész)
    Zug, Svájc, 2018. január 24., szerda (Business Wire/OTS) -

Az Alap által kinevezett könyvvizsgáló a teljes körű szolgáltatást nyújtó globális könyvelőcég, a Baker Tilly; az Alap független kezelője pedig a világ az egyik vezető alapkezelő cége, a Trident Trust.

"A kriptovaluták nem korrelálnak más eszközosztályokkal" - magyarázta Rivin professzor. "Ennek kövekeztében a Cryptos Alap tökéletes megoldás egy befektetési portfolió diverzifikálására. Az Alap úgy is tekinthető, mint egy tőke tárolására szolgáló biztonságos széf. Az alacsony díjak megengedhetővé teszik olyan befektetők számára is, akik a hagyományos bankrendszer keretein kívül szeretnék tartani a pénzüket, ugyanakkor azonban igénylik azt a biztonságot, amelyet egy megfelelően szabályzott és felügyelt szervezet és annak körültekintően kialakított struktúrája garantál."

Az Alap 12 millió USA dollár tőkével kezdte meg működését, és a befektetőktől már további 100 millió USA dollár áll rendelkezésére.

A Cryptos Alapba befektetni kívánó szakmai befektetők számára további információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.thecryptosfund.com.

* ETF = Exchange Traded Fund (tőzsdén kereskedett befektetési alap)

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180123005128/en/

Kapcsolat:
Cryptos Fund
Carlo Scevola, +41.445.853.445
info@thecryptosfund.com

Forrás: Cryptos Fund

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.