OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. január 18., csütörtök 12:20

1000 pakisztáni lány iskoláztatását biztosítja a The Big Heart Foundation és a Malala Fund
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek, 2018. január 18., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az Egyesült Arab Emírségekben (UAE), Sardzsában működő globális jótékonysági szervezet, a The Big Heart Foundation (The Big Heart Alapítvány [TBHF]) biztosítja a forrásokat egy lányok számára oktatást nyújtó pakisztáni iskola felépítésének második szakaszához. Az Alapítvány egyik alapvető küldetésének tekinti, hogy hozzáférést biztosítson a rászoruló gyermekek számára az oktatáshoz, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy hozzájárulhassanak az őket körülvevő közösségek fejlődéséhez. A projekthez a TBHF által felállított 'Girl Child Fund' (Leánygyermekek Alapja) és a lányok tanuláshoz való jogáért küzdő Nobel-békedíjas emberjogi aktivista, Malála Júszafzai által létrehozott 'Malala Fund' (Malála Alap) közösen biztosítja a forrásokat.

    
Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005590/en/

A kezdeményezést Sultan bin Ahmed Al Qasimi sejk, a The Big Heart Foundation humanitárius nagykövete és Malála Júszafzai jelenlétében jelentették be, miután a TBHF igazgatója, Mariam Al Hammadi és a Malala Fund vezérigazgatója, Farah Mohamed Oxfordban aláírták az erre vonatkozó megállapodást.

Az iskola a Szvát-völgyben épül fel, abban a pakisztáni kerületben, ahol Malála Júszafzai született. A TBHF által adományozott 700000 USA dollár az iskolaépítés második szakaszának finanszírozására szolgál, melynek 2018 áprilisára tervezett lezárulását követően az intézmény 11 osztálytermében 350 lány tanulhat majd. Az oktatási tevékenységet és az iskola infrastruktúráját folyamatosan bővíteni fogják, így végül az összes évfolyamban tanuló diákok száma el fogja érni az 1000-et.

A TBHF Leánygyermekek Alapja az iskola megnyitását követő első két évben a működtetési költségek (ideértve a tanárok fizetését, orvosi és biztonsági költségeket, közlekedési kiadásokat, az iskolai egyenruhák, könyvek, írószerek és papíráruk költségeit) egy részét is magára vállalja.

Sultan bin Ahmed Al Qasimi sejk a következőket nyilatkozta: "Őfelsége Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk, a sardzsai Legfelsőbb Tanács tagja, Sardzsa uralkodója, valamint felesége, őfelsége Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka elképzeléseivel és utasításaival összhangban a sardzsai emírség hisz abban, hogy a jövő generációinak oktatása minden társadalom alapvető felelőssége."

A megállapodásról szóló bejelentéshez Malála Júszafzai a következőket fűzte: "HáIásan köszönöm a The Big Heart Alapítványnak, hogy hisz abban az álmomban, miszerint el kell jönnie egy olyan világnak, amelyben a lányok saját maguk formálhatják jövőjüket. Az Alapítvány támogatásával a Malála Alap oktatást tud nyújtani lányok számára a pakisztáni Szvát-völgyben fekvő szülővárosomban."

A The Big Heart Alapítványt 2015 júniusában a Menekültek Világnapja alkalmából őfelsége Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka indította hivatalosan útjára. Az Alapítvány célja a társadalomból kirekesztődő, védtelen gyermekek és családjaik támogatása és segítése, elsősorban az arab világ országaiban, illetve világszerte azokon a területeken, ahol erre a támogatásra a legnagyobb szükség mutatkozik.

     -VÉGE-

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005590/en/

Kapcsolat:
Fadia Daouk
National Network Communications (NNC)
Mob: +971 52 617 2111

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.