OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 28., csütörtök 13:08

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (1. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az összes Amazon termékkategóriára vetítve az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick szerepelt az értékesítési listák 1. és 2. helyén - Az INGYENES egynapos szállítással, illetve a rendelés napján való INGYENES kiszállítással, vagy a Prime Now appot használóknak biztosított ultragyors kiszállítással eladott termékek száma több mint kétszerese volt a tavaly az ünnepek idején értékesített termékeknek - A kisvállalkozások és vállalkozók rekordmennyiségű is forgalmat könyvelhettek el: a világszerte az év végi időszakban rendelt cikkek száma meghaladta az egymilliárdot

    Az Amazon az eddigi legforgalmasabb ünnepi szezont tudhatja maga mögött: a vásárlók szerte a világon rekordszámú rendelést adtak le. A Prime tagok száma is tovább nőtt az ünnepek környékén - egy hét alatt több mint négymillióan használták ki a Prime ingyenes kipróbálási lehetőségét, illetve fizettek elő Prime tagságra, hogy igénybe vehessék az ingyenes kétnapos, egynapos vagy a rendelés napján való kiszállítást a Prime Now app segítségével való vásárlások esetében kínált ultragyors és két órán belüli kiszállításon felül.

Az ügyfelek több százmillió termék közül válogathattak, ideértve a kisvállalkozások és vállalkozók által kínált cikkek hatalmas választékát is. A globális összesítés szerint az idei ünnepi szezonban a kisvállalkozások és vállalkozók által forgalmazott termékekre érkező rendelések száma meghaladta az egymilliárdot - és mindössze öt nap alatt, a Hálaadás napjától (Thanksgiving: november 23-a) az azt követő első hétfőig (az ún. "Cyber Monday", azaz a kedvezményes online vásárlások napja) mintegy 140 millió cikket rendeltek kisvállalkozóktól és vállalkozóktól. Az Amazon Devices, amelytől világszerte több tízmillió Alexa digitális asszisztenssel használható eszközt rendeltek, szintén az eddigi legnagyobb ünnepi forgalmát érte el. Az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick nem csak a legnagyobb számban eladott Amazon eszköz volt az idei karácsonyi szezonban, hanem az Amazonon bármely gyártótól rendelhető bármely kategóriájú termékek összesítésében is az első két helyen szerepelt.

"Már a kezdetektől arra törekedtünk, hogy azt nyújtsuk vevőinknek, amit szerintünk a legnagyobbra becsülnek: hihetetlenül előnyös akciókat és kedvező árú cikkeket, gyors és ingyenes kiszállítást, valamint csúcsminőségű termékek rendkívül széles választékát, és továbbra is folyamatosan biztosítjuk vásárlóinknak mindezeket az előnyöket. Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei ünnepi szezonban is rengetegen csatlakoztak a Prime-hoz, hogy igénybe vehessék a gyors és ingyenes kiszállítási lehetőségek bővülő körét, és az olyan új, kényelmes kiszállítási szolgáltatásokat, mint például az Amazon Key, valamint, hogy az elsők közt használhassák ki a Villámakciókat (Lightning Deals), a TV show-k és mozifilmek, köztük a Prime Originals korlátlan streamelési lehetőségét és további kedvezményeket" - nyilatkozta Jeff Wilke, a Worldwide Consumer egység vezérigazgatója. "Ezúton szeretnénk megköszönni többmillió vásárlónknak és a többszázezer Amazon alkalmazottnak szerte a világon, hogy ez az ünnepi időszak minden korábbinál sikeresebb volt. Reméljük, a következő év ismét nagyszerű lesz mind az Amazon, mind ügyfelei számára." (folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:08

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (2. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amazon eszközök és az Alexa

     - Az Amazon Devices minden eddiginél sikeresebb ünnepi szezont zárt: világszerte több millió cikkel haladta meg az idei év végén vásárolt eszközök száma a tavalyi forgalmat.
     - Az Echo termékcsalád tagjainak forgalma is rekordmennyiséget ért el. Az Echo Dot a 2017. év végi időszakban a legnagyobb számban értékesített Amazon eszköz volt, és a több millió termék eladásának eredményeként a bármely gyártótól származó összes Amazon termékkategóriára vetítve is a legkeresettebb cikknek bizonyult.
     - A vásárlók a tavalyi karácsonyi szezonhoz viszonyítva több mint kétszer annyi Amazon Fire TV Sticket vettek. A Fire TV továbbra is az első számú streaming médialejátszó-családnak számít minden kiskereskedőnél az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Japánban.
     - A Fire Kids Edition tabletekből is minden eddiginél több fogyott az idei ünnepi vásárlások idején: 2,4-szer több eszközre érkezett rendelés az Amazon.com weboldalon, mint az elmúlt év ugyanezen időszakában.
     - Rendkívül népszerű ajándéknak bizonyultak idén az Echo eszközök. Az Echo Spot, az Echo Dot és az Echo Buttons készletek teljesen kifogytak; a vásárlók természetesen előrendelhetik kedvenceiket, és a rendelések érkezési sorrendben kerülnek majd teljesítésre.
     - A Kindle ez évben ünnepelte 10. ünnepi szezonját.
     - Az idei év végén több millió Prime tag vásárolt ajándékba Amazon eszközöket és alapvető háztartási cikkeket az Alexa hangvezérelt digitális asszisztens segítségével. Az Alexa hangutasítások használatával vásárolt legnépszerűbb termékek körébe tartozott az Echo Dot, a hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick és a TP-Link Smart Plug Mini.
     - Az Alexa segített ügyfeleinknek sok tízezer koktél keverésében is az ünnepek idején; a Martini és a Manhattan volt a leggyakrabban kért ital.
     - A 2017-es év végén a süteményreceptek közül a legtöbbször a csokoládédarabos keksz receptjét keresték ügyfeleink.
     - Az Alexától az idei karácsonyi ünnepek idején legtöbbször kért zeneszám a "Jingle Bells" volt.
     - A Keleti Parton élők az idén jobban beleélték magukat az ünnep hangulatába - a Nyugati Part lakóinál 2,5-szer többször kértek karácsonyi dalokat az Alexától.
     - Az Alexa felhasználói több mint egymilliószor kérték meg a digitális segédet, hogy kapcsolja be házuk vagy lakásuk ünnepi kivilágítását.
     - Az idei ünnepi szezonban az Alexa felhasználói több tízmillió viccet meséltettek el a hangvezérelt asszisztenssel.
     - A karácsonyi ünnepek idején az Alexával leggyakrabban felhívatott személy 'Anya' volt az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban, és 'Apa' az Egyesült Királyságban.
     - Az Alexával lejátszatott zeneszámok összesített lejátszási ideje az ez évi ünnepi időszakban 3-szor olyan hosszú volt, mint tavaly.
     - Vásárlóink 3,5-szer többször kívántak az Alexán keresztül "Boldog karácsonyt", "Boldog ünnepeket" és "Boldog Hanukát" idén, mint tavaly.
     - A Télapóról 4-szer olyan sok kérdés érkezett a 2017-es karácsonyi ünnepek táján, mint 2016-ban ugyanebben az időszakban.
     - Ügyfeleink idén az ünnepek idején 9-szer többször kértek főzéssel kapcsolatos tanácsokat az Alexától, mint a tavalyi évben.
     - Az Alexán keresztül legtöbbször kért mozifilmek az ünnepi idényben a "Trolls" és az "Elf" voltak.
     - Az Alexa Fire TV-vel való használata minden eddiginél népszerűbb volt: az Amerikai Egyesült Államokban az Alexa használata 889%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.
     - Az Alexa felhasználói 3-szor annyiszor használták az időbeállítási funkciót idén karácsony táján, mint tavaly.

Az Amazon az idei karácsonyi szezonban az ajándékok egyik fő beszerzési forrása volt

Észak-Amerikában és Európában a cég alkalmazottai a 10 rendelési központban több mint egymillió ügyfélcsomagot állítottak össze, csomagoltak be és küldtek ki egyetlen nap alatt.
     - Az Amazon 2017-ben a legtöbb rendelést december 19-én teljesítette.
     - 2017-ben a cég több mint 30%-kal növelte rendelési központjainak és hálózati létesítményeinek alapterületét világszerte.
     - Idén az Amerikai Egyesült Államokban több mint 6000 kamion és 32 Amazon Prime Air repülőgép szállította ki a megrendelt karácsonyi ajándékokat az ügyfeleknek.
     - A Hálaadás napja és a karácsonyi ünnepek közti időszakban az Amazon Air annyi csomagot szállított le, amely mintegy egymilliárd Echo Dotnak felelne meg.
     - Egy Amazon Air csomagszállító repülőgépbe több mint 10000 Instant Pot kuktafazék fér be.
     - Az utolsó Prime Now megrendelést, amely még időben kiszállításra került ahhoz, hogy karácsonyi ajándék lehessen, 58 perc alatt teljesítettük: 11 óra 58 perckor szállítottuk ki karácsony estéjén a Maryland államban lévő Baltimore városában. A kiszállított csomagban egy távirányítós játékautó (Kid Galaxy Amphibious RC Car Morphibians Shark Remote Control Toy) egy 28 darabos Crayola Oil Pastels Art Tools zsírkrétakészlet és egy VTech Click and Count Remote játék távirányító volt.(folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:08

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (3. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business WIre/OTS) -

    Vásárlás mobil eszközökkel

     - A mobileszközökről legtöbbször rendelt cikkek a következők voltak: Echo Dot, Alexa digitális asszisztenssel használható Fire TV Stick és TP-Link Smart Plug.
     - A világszerte az Amazon Appot vásárlásaikhoz igénybe vevő ügyfeleink száma az idei ünnepi időszakban mintegy 70%-kal nőtt.
     - A 2017-es év karácsonyi bevásárlási időszakában másodpercenként 1400 elektronikai terméket rendeltek mobil eszközökről.
     - AR view-t leggyakrabban a Fekete péntek (Black Friday) utáni Cyber hétfőn (Cyber Monday) használták. Az AR view* használatával az idei ünnepi bevásárlások idején leggyakrabban megtekintett árucikk egy fekete, külön lábtartó puffal rendelkező karosszék volt. Az AR view-t leginkább bútorok, játékszerek, elektronikus Amazon eszközök, konyhai árucikkek és fogyasztói elektronikai cikkek megtekintésére használták ügyfeleink.
     * A vásárolni kívánt áru megtekintése a leendő használati helyén egy virtuális valóság szoftver segítségével

Közösségi adakozás

     - Az Amazon Treasure Truck teherautóflottája és karácsonyi ünnepi díszbe öltöztetett Amazon nyerges vontatók különleges szállítmányokat szállítottak az Amazon "Delivering Smiles" (Mosolyszállítmány) elnevezésű karácsonyi körútja során. A teherautók összesen több mint 30 olyan közösségnek vittek ajándékokat, amelyekben az Amazon alkalmazottai élnek és dolgoznak. Az ajándékok közt olyan termékek szerepeltek, mint például STEM játékok, könyvek, eszközök és háztartási alapcikkek a rászoruló nők, gyermekek és családok számára. A körút végeztével az Amazon 1 USA dollárt adományozott a teherautók által megtett minden egyes mérföld után a National Alliance to End Homelessness jótékonysági szervezetnek.
     - A "Delivering Smiles" karácsonyi ünnepi körút projekttel tovább bővült az Amazon szükséget szenvedő gyermekeket és családokat támogató kezdeményezéseinek köre. További információkat az Amazon "Delivering Smiles" karácsonyi ünnepi körútja során megajándékozott amerikai egyesült államokbeli és kanadai nonprofit szervezetekről lásd a következő internetes címen: https://blog.aboutamazon.com/delivering-smiles. (folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:09

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (4. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Digitális szórakoztatás

     - Idén a karácsonyi időszakban 4-szer több zeneszámot streameltek az Alexa segítségével az Amazon Music-ról, mint a tavalyi ünnepek idején.
     - Az Amazon Music hallgatói körében igen népszerű volt a dalszöveg-felismerő funkció: az Alexán keresztül a karácsonyi dalok közül a legöbbször a "Jingle Bells-t" kérték a dalszöveg néhány szavának kimondásával.
     - Idén karácsonykor a zenekedvelők a lassú, megnyugtató számokat részesítették előnyben. Az Alexától a legtöbbször "relaxáló" zene letöltését kérték az Amazon Music-ról.
     - A New York-ban, Seattle-ben, Chicagóban, Houstonban és San Diegó-ban élő zenehallgatók több karácsonyi dalt streameltek az Alexa segítségével az Amazon Music-ról, mint az Amerikai Egyesült Államok bármely más városában élők.
     - Ismét Michael Bublé "Christmas" című albuma lett az Amazon Music legtöbbször lejátszott albuma az ünnepek idején.
     - Már második éve Mariah Carey "All I want for Christmas is You" dala volt a legnépszerűbb karácsonyi zeneszám, amelyet a felhasználók az Amazon Music-ról streameltek.
     - Az ünnepek idején a legtöbbször megnézett sorozat a Golden Globe-díjra jelölt Prime Original, a "The Marvelous Mrs. Maisel" volt.
     - Idén karácsony táján a show-k közül a felhasználók legtöbbször a "The Grand Tour" epizódjait nézték meg.
     - A legtöbbször lejátszott Amazon Original mozifilm az idei év végén a "The Big Sick" volt.
     - A gyermekek kedvence idén karácsonykor a Kids Prime Original darabok közé tartozó "If You Give a Mouse a Cookie" volt.
     - 2017-ben a karácsony táján megvásárolt mozifilmek közül az "Elf" végzett az első helyen.
     - Ez évben a megvásárolt sorozatok listáján az első helyen a "The Walking Dead" szerepelt.
     - Az előfizetéses Amazon Channel csatornák közül az idei karácsonyi szezonban legtöbben a HBO-t, a Showtime-ot és a STARZ-t nézték. A HBO-n a kedvenc a "Game of Thrones" volt, a Showtime-on a legtöbben a "Shameless"-re voltak kíváncsiak, a STARZ-on pedig a "Power" vezette a nézettségi listát.
     - A Prime Videon elérhető, 10 közvetítést tartalmazó, csütörtök esti élő futballmérkőzés-sorozat ("Thursday Night Football") legnézettebb meccse a december 7-én világszerte kétmillió néző által megtekintett Atlanta Falcons - New Orleans Saints mérkőzés volt, amelyet 20-17-re az Atlanta Falcons nyert meg.
     - Az Amazon First Reads legolvasottabb Kindle könyve 2017-ben a Mark Sullivan által írt "Beneath A Scarlet Sky" volt.
     - 2017-ben a legtöbbször meghallgatott és az eladási lista élén szereplő hangoskönyv Mark Manson műve, Roger Wayne által felolvasott "The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life" volt.
     - A szépirodalmi műfajba tartozó hangoskönyvek közül 2017-ben a felhasználók a legtöbbször J.K. Rowling "Harry Potter és a bölcsek köve" című könyvét hallgatták meg Jim Dale tolmácsolásában.
     - A hangoskönyvek közül 2017-ben a legtöbb hozzászólást a Trevor Noah által írt és felolvasott "Born a Crime" kapta.
     - Az Amazon Charts szerint a legtöbbször olvasott és ajándékba adott Kindle könyv az Amerikai Egyesült Államokban az idei karácsonyi szezonban Dan Brown "Eredet" című könyve volt.
     - Az Amazon Charts szerint a Kindle olvasók által az Amerikai Egyesült Államokban az idei ünnepi időszakban "letehetetlennek" talált, az első betűtől az utolsóig a leggyorsabban kiolvasott könyvek közt a legelső Nora Roberts "Year One: Chronicles of the One, Book 1" című műve volt.
     - Az Amazon Charts szerint a 2017-ben az Amerikai Egyesült Államokban a következő könyveket szerették volna a legtöbben megkapni: Mark Manson "The Subtle Art of Not Giving a F*ck" című könyve, a J.D. Vance által írt "Hillbilly Elegy", a "The Handmaid's Tale" Margaret Atwoodtól, Neil Degrasse Tyson "Astrophysics for People in a Hurry" címet viselő műve és a Yuval Noah Harari tollából származó "Sapiens".
     - A Prime Readingtől világszerte a legtöbbször kölcsönvett könyv 2017-ben Margaret Atwood "The Handmaid's Tale" című műve volt.
     - Az Amazon Charts eladási listákat az ünnepi szezonban a Kindle Direct Publishing független kiadásában megjelent, Laurel Randolph által írt "Instant Pot Electric Pressure Cooker Cookbook" címet viselő szakácskönyv vezette - ezt a könyvet adták el legnagyobb számban a nem szépirodalmi művek kategóriájában a Cyber hétfővel kezdődő héten.(folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:10

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (5. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Vásárlóink ünnepi kedvencei

     - A Prime tagok több mint 100000 Villámakciós (Lightning Deal) lehetőséget használtak ki az Amazon.com weboldalon a Villámakciókhoz a Prime tagok számára biztosított 30 perccel korábbi hozzáférés (Prime Early Access) keretében.
     - A vásárlók az ünnepi időszakban több száz Napi akció (Deals of the Day) keretében vásároltak termékeket az Amazon.com weboldalon.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban több millió vásárló kísérte figyelemmel az akciókat az Akciófigyelő (Watch a Deal) funkció segítségével.
     - Az idei ünnepi szezonban a Whole Foods Market több mint 227000 kilogramm édessüteményt adott el az Amerikai Egyesült Államokbeli üzleteiben megtalálható sütibárokból (cookie bar), amely elegendő mennyiség ahhoz, hogy a Télapó karácsony éjszakai világ körüli útján több mint 6 millió sütit osszon szét.
     - Az Amazon Books 13 üzletében a nem szépirodalmi művek kategóriát Pete Souza "Obama: An Intimate Portrait" című könyve vezette, míg a szépirodalmi kategóriában az első helyen a Dan Brown által írt "Eredet" végzett. A gyermekkönyvek közt Jeff Kinney műve, a "Diary of a Wimpy Kid #12, The Getaway" volt a legnészerűbb, a legnagyobb számban eladott verseskötet pedig Rumi Kaur "the sun and her flowers" című kötete volt.
     - Az Amazon Books 13 üzletében minden hetedik könyvet vásárló vevő adományozott egy gyermekkönyvet helyi jótékonysági szervezeteknek a rászoruló gyermekek számára. A helyi jótékonysági szervezeteknek legtöbbször adományozott könyv P.D. Eastman klasszikusnak számító "Are You My Mother" című műve volt - ez a könyv vezette ugyanakkor a legnagyobb számban értékesített könyvek listáját is mind a 13 üzletben.
     - Az Amazon Books 13 üzletében az Echo Dot volt a legnagyobb mennyiségben eladott eszköz; a Kindle termékei közül legtöbben a Kindle Paperwhite e-könyv-olvasót vásárolták meg; a legnépszerűbb tartozéknak a TP-Link Smart Plug bizonyult, a gyermekek kedvence pedig a WowWee Fingerlings játék volt.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban és világszerte legnagyobb mennyiségben értékesített konyhai eszköz az Instant Pot DUO80 kuktafazék volt.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a legkeresettebb játékszer a Nerf N-Strike Elite Strongarm Blaster volt, világviszonylatban pedig a felnőttek számára készült társasjáték, a "What Do You Meme?" végzett az eladási lista első helyén.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban és világszerte a TP-Link Smart Plug bizonyult a legkeresettebb otthoni használatra szolgáló okosterméknek.
     - A legtöbbet vásárolt szépségápolási és férfi kozmetikai termékek közé az Amerikai Egyesült Államokban egy nők számára készült, fájdalommentes szőrtelenítő készülék, a Finishing Touch Flawless, a Philips Norelco Multigroom All-In-One Series 3000 testszőrzet-eltávolító/borotva és az újratölthető Oral-B Black Pro 1000 Power elektromos fogkefe tartozott, míg világviszonylatban a Philips Sonicare Diamond Clean újratölthető fogkefe bizonyult a legnépszerűbbnek.
     - A legnagyobb mennyiségben értékesített háztartási, egészségmegőrzési és személyi higiénés termékek az Amerikai Egyesült Államokban az idei ünnepi szezonban a következők voltak: a Fitbit Charge 2 aktivitásmérő karpánt, a 23andMe DNS teszt, az AncestryDNA: Genetic Testing - genealógiai DNS-tesztkészlet és az aromaterápiás illóolajkészlet, a Radha Beauty Aromatherapy Top 8 Essential Oils.
     - A takarítórobotok szintén az idei ünnepi szezon sztárjai közt szerepeltek az Amazon.com weboldal vásárlói körében.
     - A startup vállalkozások termékeit értékesítő Amazon Launchpaden keresztül leggyakrabban vásárolt termékek közé a WowWee Fingerlings interaktív kismajom, az Exploding Kittens kártyajáték és a Watch Ya Mouth Throwdown Edition kártyajáték tartozott.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban az ez évi ünnepi bevásárlások során legkeresettebbnek bizonyuló sportcikkek a Titleist Pro V1 golflabdák, a Wilson NFL MVP Junior futball-labda és a Spalding NBA utcai kosárlabda voltak.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a divatcikkek kategóriában az idei karácsonyi időszakban az ASICS Men's GEL Venture 5 futócipőből, az Alex and Ani szabályozható méretű, 2,5 hüvelykes fém alapkarkötőből, a Levi's Men's 505 Regular Fit farmerből és az UGG Women's Classic Short II csizmából fogyott a legtöbb.
     - Az AmazonFresh termékei közül az Amerikai Egyesült Államokban idén karácsony táján biotermékeket (banán, lime, uborka, navel narancs, sárga hagyma) vásároltak a legtöbben.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a legnépszerűbb lakberendezési cikkek közé a Zinus memóriahabos, 12 hüvelyk vastag zöld tea matrac, a LinenSpa 8 hüvelyk vastag memóriahabos és belső rugós hyibrid ágybetét, és a LINENSPA 6 hüvelyk vastag, belső rugós ágybetét tartozott.
     - Az autóipari termékek kategóriájában az Amerikai Egyesült Államokban a legnagyobb számban a Dark Seasonal hó és jégkaparót, a NOCO Genius Boost Plus GB40 1000 amperes, 12 voltos UltraSafe lítiumakkumulátoros indításrásegítőt és a STANLEY J5C09 indításrásegítőt vásárolták a felhasználók.
     - Kedvenceiknek az amerikai egyesült államokeli vásárlók a kutyáknak való PEDIGREE DENTASTIX finomfalatot, a KONG Wild Knots Bears tartós kutyajátékszert és a Taste of the Wild kutyatápot vették a legnagyobb mennyiségben.
     - A babaápolási termékek közül az Amerikai Egyesült Államokban a Nuby Ice Gel fogzássegítő játék kulcscsomó, a Baby Einstein Take Along Tunes zenélő játék és a Nuby Bundle of 3 játékok voltak a legnépszerűbbek (az utóbbiból világviszonylatban is a legtöbbet rendelték a vásárlók).(folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:10

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (6. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) -

        - A legnagyobb forgalmú luxus szépségápolási cikkek közt az Amerikai Egyesült Államokban a Mario Badescu aloés és rózsavizes arcspray, a stila Stay All Day vízálló, folyékony szemhéjtus és a Bioderma Sensibio H2O micelláris vizet tartalmazó tisztító és sminklemosó oldat végzett a lista élén.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban az élelmiszer kategóriában a 40 darabos Green Mountain Coffee Keurig Coffee Lover's Variety Pack egyszer használatos kávéspohár, a Glaceau Smartwater Vapor desztillált víz és a Viva Naturals organikus extra szűz kókuszolaj került a lista élére.
     - A legkedveltebb eszközök közé a Black + Decker LDX 120C 20 voltos MAX lítiumionos, vezeték nélküli fúró/csavarhúzó és a MagnoGrip 311-090 mágneses karpánt tartozott.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a vezeték nélküli termékek körében a legnagyobb számban rendelt cikkek közt a Tile Mate - kulcs- és telefonkereső nyomkövető, az okostelefonokhoz és tabletekhez való PopSockets kihúzható telefontartó állvány és keret és a Wemo Mini Smart Plug szerepelt.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a legkeresettebb háztartási készülékek közé a a nagyobb méretű készülékek kategóriájában a Samsung MS11K3000AS 1,1 köbláb (kb. 30 liter) űrtartalmú asztali mikrohullámú sütő, a Danby 120 Can Beverage Center italhűtő és a NewAir AB-1200 126-Can Beverage Cooler italhűtő tartozott.
     - Az Amazon.com weboldalon a legtöbbet vásárolt hangszerek és zenei eszközök a Snark SN5X csiptetős gitárhangoló, a Bluetooth-szal működő SML385BTW Top Loading CDG Karaoke rendszer, a hangvezérelt disco fényprojektor és a Singing Machine SMM-205 egyirányú dinamikus mikrofon voltak.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a legnépszerűbb kerti, kültéri és kempingcikkek közé az Intex Comfort Plush Elevated Dura-Beam, beépített elektromos pumpával rendelkező felfújható légágy, a Stanley Classic vákuumos palack és a szuperfényes, 5 LED-es első lámpát magában foglaló BV kerékpárlámpa-készlet tartozott.
     - Az Amazon.com weboldalon legnagyobb számban eladott, háztartás-modernizálás céljára szolgáló termékek a következők voltak: Philips Hue fehér A19 egyes (az Amazon Alexa segítségével vezérelhető) LED fényforrás, a Philips Hue fehér és színes Ambiance 3. generációs A19 10 wattos, szabályozható fényerejű (az Amazon Alexa segítségével vezérelhető) LED okosizzó és a Himalayan Glow cég rózsaszín sólámpája.
     - A legtöbbett rendelt fűápolási és kertészeti termékek közé az Amerikai Egyesült Államokban az idei ünnepi szezonban a Weber 6492 Original Instant-Read hőmérő, a Snow Joe SJBLZD teleszkópos, jégkaparóval felszerelt hóseprű és a Bounty Hunter TK4 Tracker IV fémdetektor tartozott.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a legkedveltebb irodai termékek és papíráruk a következők voltak: a slime (csodaragacs) készítéséhez kiválóan alkalmas Elmer's folyékony iskolai ragasztó (1 gallonos [3,78 literes] kiszerelésben), a Georgia-Pacific Spectrum Standard 92 többcélú papír (8,5 x 11 hüvelykes) és a Paper Mate Flair filctoll (többféle szín, 12 darabos készlet).
     - Az Amerikai Egyesült Államokban leggyakrabban rendelt üzleti, ipari és tudományos célokra használatos termékek a következők voltak: First Aid Only All-Purpose elsősegély alapkészlet, Rubbermaid kereskedelmi célú rozsdamentes acél sütőhőmérő és TOPGREENER TU2154A gyorstöltő USB csatlakozóaljzat.
     - Az Amerikai Egyesült Államokban a 2017-es karácsonyi szezonban legnagyobb számban eladott TV-k a következők voltak: a TCL 32 hüvelykes 720p Roku Smart LED TV (2017-es modell), a Samsung Electronics 40 hüvelykes 1080p Smart LED TV (2017-es modell), a TCL 49 hüvelykes 4K Ultra HD Roku Smart LED TV (2017-es modell) és a Samsung Electronics 55 hüvelykes 4K Ultra HD Smart LED TV (2017-es modell). (folyt.)



2017. december 28., csütörtök 13:10

Az Amazon az eddigi legnagyobb évvégi forgalmat érte el; egyetlen hét alatt több mint négymillióan próbálták ki a Prime-ot az ünnepek idején (7. rész)
    Seattle, USA, 2017. december 28., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Vicces adatok, érdekes tények a karácsonyi vásárlásokról

     - Az idei karácsonyi ajándékvásárlási időszakban az Amazon vevői annyi WowWee Fingerlings interaktív játékmajmot vásároltak az Amazon.com weboldalon, hogy ha egymáshoz kapcsolnánk a játékállatokat és lelógatnánk az Empire State Building tetejéről, több mint 100 földig érő füzért kapnánk.
     - Az Amazon.com vásárlói annyi televíziót vettek, amennyiből egymásra rakva körülbelül 2500 darab olyan magas tornyot lehetne építeni, mint a Seattle városában található kilátótorony, a Space Needle.
     - Az Amazon ügyfelei az Amazon.com weboldalon annyi littlebits Star Wars droidépítő készletet rendeltek, amennyivel elegendő droid építhető ahhoz, hogy elnavigáljon egy birodalmi II. osztályú csillagrombolót.
     - Az Amazon vevői az ünnepi bevásárlások idején az Amazon.com weboldalon keresztül annyi Calvin Klein terméket vásároltak, hogy a 2017-es Coachella Zenei és Művészeti Fesztivál minden látogatójára 5 darab termék jutna fejenként belőlük.
     - Az Amazon vásárlói a karácsonyi szezonban az Amazon.com weboldalon annyi cipőt vettek, hogy egymás után téve őket a cipősor Alaszkától Miami-ig húzódna.
     - Az ezévi ünnepi idényben az Amazon.com ügyfelei annyi Wickedly Prime trüffelkrémet rendeltek, amennyi elegendő lenne félmillió eper bevonásához.
     - A Treasure Truck ügyfelek annyi karácsonyi koszorút vettek, hogy azok egymásra halmozva az Empire State Buildingnél mintegy öt és félszer magasabb tornyot alkotnának.
     - Az Amazon.com weboldalról rendelők olyan sok Instant Pot kuktafazekat vásároltak az idei ünnepi szezonban, amennyiben egyszerre több mint kilencmillió tányér chilisbabot lehetne elkészíteni.
     - Az Amazon.com vevői annyi AmazonBasics vállfát rendeltek, amennyi elegendő lenne ahhoz, hogy az USA negyedik legnépesebb városa, a texasi Houston összes lakója ráakaszthasson egy ruhadarabot.
     - Ha az Amazon által az idei év karácsonya előtti időszakban Jeff Kinney "Egy ropi naplója" sorozatának "A menekülés" címet viselő 12. részéből eladott példányokat egymásra raknánk, 444 darab Saturn V-ös holdrakéta magasságával egyenlő magasságú tornyot építhetnénk.
     - Ha összegyűjtenénk Walter Isaacson "Leonardo Da Vinci" című könyvéből az Amazon által az ünnepek idején eladott összes példányt, a súlyuk mintegy 25417 gallon (mintegy 96000 liter) festék súlyával lenne egyenlő. Ennyi festékkel 1592 és félszer lehetne lefesteni Michelangelo 540 négyzetméteres mennyezetfreskóját a Sixtus-kápolnában.

Amit az Amazonról tudni kell…

Az Amazon tevékenységét négy alapelv vezérli: ügyfél-orientáltság a versenytársakra való figyelés helyett, az újdonságok iránti szenvedély, elkötelezettség a kiváló működés iránt és hosszú távú gondolkodás. Ízelítőül itt csak néhány terméket és szolgáltatást említünk meg, amelyet az Amazon vezetett be elsőként: ügyfelek véleményének rögzítése, vásárlás 1 kattintással (1-Click), személyre szabott ajánlások, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tabletek, Fire TV, Amazon Echo és Alexa. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.amazon.com/about, és kövessen minket: @AmazonNews..

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171226005146/en/

Kapcsolat:
Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Forrás: Amazon.com, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.