OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)










2017. december 12., kedd 10:06

Hősök, akik a tehetségek fejlesztésére tették fel életüket - A legjobb zenetanár díja 2017
    Budapest, 2017. december 12., kedd (OTS) - A Kis Virtuózok Alapítvány kuratóriuma 2017-ben is három zenepedagógus munkáját ismerte el A legjobb zenetanár díjával, valamint első alkalommal egy posztumusz díjat is odaítéltek. A díjakat Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi Junior Prima díjas zongorista közös, teltházas koncertje után adták át a Művészetek Palotájában.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171212_001.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171212_002.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171212_003.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171212_004.JPG

A legjobbakat keressük zenetanárban, zenepalántákban, mesterekben, tanítványokban, azok között az emberek között, akik támogatni akarják a magyar kultúrát. A magyar kultúrának az életben maradása, gyarapodása, erősödése azon múlik, hogy időben felfedezzük-e a fiatal tehetségeket, akik majd a legjobbak lesznek - mondta el videóüzenetében Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere az ünnepélyes díjátadón.

Kitüntetést vehetett át Ácsné Szily Éva, a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára, a Virtuózokból ismert Bácsy-Schwartz Zoltán, Veér Lili, Sándor Zoltán és Váradi Gyula volt és jelenlegi mentora, illetve a december 30-ai újévi koncert két legifjabb fellépőjének, Teo Gertlernek és Kelemen Gáspárnak a felkészítője. A külföldön is ismert, 45 éves szakmai múlttal rendelkező oktató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatvezetője és didaktika tanára, a Tóth Aladár Zeneiskola tanszakvezetője. Növendékei országos és nemzetközi versenyeken évtizedek óta a díjazottak között vannak, számos alkalommal nyert már ő maga is tanári nívódíjat.

Szintén A legjobb zenetanár díjának 2017-es kitüntetettje Szászné Réger Judit, aki közel ötven éve a Józsefvárosi Zeneiskola igen nagy népszerűségnek örvendő hegedűtanára. 1992-ben megalapította a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok zenekarát. Számottevő oktatói munkája során több tanítványa: Kiss Zoltán, Oláh Ernő és Székely Anna Lilla is a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató középdöntőse és döntőse lett.

A legjobb zenetanár díjának tulajdonosa lett még a csíkszeredai Salamon Réka, akinek munkája meghatározó a székelyföldi klasszikus zenekultúra hagyományainak ápolásában. Jelenleg zongoraoktatója a csíkszeredai Hargita Megyei Művészeti Népiskolának és a Nagy István Művészeti Középiskolának. A Virtuózokban megismert Petres Lajos Tamás és Sass Barbara mentora, valamint a Kis Virtuózok Alapítvány és az ArtStart4U Egyesület közös csíkszeredai  mesterkurzusainak oktatója.

Posztumusz díjazott lett Gábor József októberben elhunyt Liszt-díjas zongoraművész, a Széchenyi István Egyetem címzetes professzora, a Zeneművészeti Intézet korábbi igazgatója, a nemzetközi zenei élet elismert koncertművésze, aki a Virtuózok televíziós tehetségkutató egyik állandó zongorakísérője volt. Díját özvegye vette át.

Peller Mariann, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója az ünnepélyes díjátadón elmondta, hogy a díjjal fel szeretnék hívni a figyelmet arra az áldozatos munkára, mellyel a zenetanárok támogatják, segítik a fiatalok pályára kerülését. Sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, és nem csak pedagógusként, hanem mentorként, támogatóként, mentális szakemberként is helytállnak tanítványaik mellett - tette hozzá a Virtuózok producere.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.