OTS Üzleti Sajtószolgálat
2018. október 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 7., csütörtök 14:10

A Fővárosi Vízművek minden segítséget megad XII. kerületi ügyfeleinek
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OTS) - A vízellátó rendszerben nem léphet fel olyan meghibásodás, amely kiemelkedő felhasználást eredményezne

    A Fővárosi Vízművek leolvasási rendszerében beépített jelzőrendszer működik, amely a szokásostól eltérő - akár annál alacsonyabb, akár annál magasabb - vízfogyasztási érték rögzítésekor figyelmeztetést küld a leolvasónak. Így a leolvasótól a vízfogyasztó is azonnali visszajelzést kaphat. Ennek köszönhetően fény derülhet egy ingatlanon belüli csősérülésre éppúgy, mint a vízmérő esetleges meghibásodására.

Miután munkatársunk a XII. kerületben megnövekedett vízfelhasználást tapasztalt, haladéktalanul tájékoztatta az ingatlan tulajdonosát, akit ügyfélszolgálatunk levélben is értesített. Az ezt követő helyszíni vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az ingatlanon belül nincs vízelfolyás, a mérő csak tényleges vízfogyasztás esetén mér. Tekintettel arra, hogy a leolvasott érték többszöröse az ingatlan átlagos vízfelhasználásának, társaságunk a további vizsgálatok elvégzéséig felfüggesztette a számla kiállítását.

Fontos hangsúlyozni, hogy mindössze egy olyan ingatlan van a XII. kerület érintett részén, melynek esetében a leolvasott érték indokolatlanul magas. További tizenhárom fogyasztási helyen a mért fogyasztás meghaladja ugyan a korábbi átlagot, de mivel az elmúlt, szokatlanul meleg nyári időszakra vonatkozó féléves leolvasásról van szó, a többletfogyasztás származhat a megnövekedett locsolási célú vízhasználatból, mely esetben elfogadható mértékű a növekedés.

Társaságunk további vizsgálatokat végez a megnövekedett vízfogyasztás okának megnyugtató tisztázása érdekében. Következő lépésben a vízmérők  laboratóriumi körülmények közötti bevizsgálására kerül sor , annak megállapítására, hogy a műszerek kifogástalanul működnek-e. Amennyiben az ellenőrzés során a mérő meghibásodását mutatják ki a műszerek, az ilyenkor szokásos eljárásrendnek megfelelően a korábbi, hitelesen mért átlagfogyasztást vesszük alapul, és a különbözetet jóváírjuk ügyfeleinknek.

Határozottan leszögezzük, hogy túlszámlázásra jól működő mérőeszköz esetén semmilyen körülmények között sem kerülhet sor.

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.