OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 6., szerda 15:01

Hazai karrierépítés személyes támogatással - Nagy siker a jelen és a jövő tehetségeinek csúcstalálkozója
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OTS) - A középiskolás és felsőoktatásban tanuló tehetségek számára az előttük járó, már sikeres kiválóságokkal való személyes találkozás és tapasztalatcsere, valamint a pályájuk értékes támogatását segítő pályázatok a leghasznosabbak tehetségük itthoni kibontakoztatásában - derült ki a 2017 őszén megalakult "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Körben végzett felmérésből. A rendhagyó közösség célja, hogy tehetséges középiskolások és a 2017-ben Pro Scientia Aranyérmet kapott fiatal tehetségek az elmúlt 30 évben Pro Scientia Aranyéremmel kitüntetett kiválóságokkal párbeszédet folytathassanak, pályájukra és hazai lehetőségeikre vonatkozó útmutatást kaphassanak. A jelen tehetségei és a jövő ígéretei először a "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Mentornap keretében ültek egy asztalhoz idén ősszel.

    A megkérdezett tehetségeknek a jövő egyeteméről is van elképzelése: a gyakorlat-orientált, a megértést segítő oktatás keretében a tudományos életből és a versenyszférából is bevont vendégoktatók által vezetett kreatív, kiscsoportos projektmunka nagy mértékben támogatná az innovatív gondolkodást, és a kommunikációs képességek fejlesztése mellett hatékonyan segítené a munkaerőpiaci beilleszkedést.
A közösség első őszi csúcstalálkozója részben ettől is volt olyan sikeres, hiszen az Országos Diákköri Tanács (OTDT) Pro Scientia Aranyérem pályázatának korábbi nyertesei és a kiemelkedő tehetségű diákok eszmecseréjén pl. Prof. Dr. Frei Zsolt, az ELTE TTK Fizikai Intézet, Atomfizikai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, az idén Nobel-díjat kapott munkacsoport tagja, valamint Dr. Harsányi Szabolcs Gergő, a KRE BTK egyetemi adjunktusa, a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának elnöke meséltek pályájukról.

Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke arra hívta a figyelmet, hogy a hazai tudományos és más szakmai lehetőségek sokféle értékes tehetség-pályát jelenthetnek a fiatalok számára. Kiemelte, hogy ezért fontos a TDK-ért Közhasznú Alapítvány Magyar Nemzeti Bank által támogatott kezdeményezése, amely lehetővé kívánja tenni, hogy a jövő reménységei a ma kiválóságainak útmutatásaira támaszkodva találják meg saját útjukat tehetségük itthoni kibontakoztatásához.

www.tehetsegfel.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.