OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 1., péntek 14:40

Prima Primissima, El Greco és A kis Buddha a közmédia hétvégi kínálatában
    Budapest, 2017. december 1., péntek (OTS) - December másodikán Gyergyószárhegyre látogat a Gasztroangyal. A kulináris ízözön után az este a Prima Primissima díjátadó gálát láthatják a Duna Televízió nézői.

    A megszokott időpontban, szombat délután öttől figyelhetik Borbás Marcsi kalandjait a Duna Televízió műsorán. 21.15-től a Prima Primissima gáláról készült felvételt láthatják nézőink, ahol kiderül, hogy ki nyerte a szavazók közül a főnyeremény autót. Az M2 gyerekcsatorna fél kilenctől dupla részes Walt Disney mesével várja fiatal közönségét: 8.30-tól A gumimacik az M2 gyerekcsatorna műsorán. Este 22.45-től Bin Jip feat. Erik Truffaz koncerttel készül az M2 Petőfi TV, majd őket követi Marteria fellépése 0.20-tól az ifjúsági csatorna műsorán.

Vasárnap délután háromkor dokumentumfilmet láthatnak a Duna World nézői, az 580 méter - Kárai Sándor "Keszeg" bányásznaplója címmel. 2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor, ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában újraindult a vájárképzés. Kárai Sándor "Keszeg" ma már nyugdíjas vájár. 2003 óta több mint tíz éven keresztül szinte állandóan filmezett a mélyben. Mindent dokumentált, ami körülötte történt. A több száz órányi filmanyaga rendkívül értékes, megismételhetetlen kordokumentum arról hihetetlen nehéz munkáról és küzdelemről, ami 580 méter mélyen folyt.

Az M2 gyerekcsatorna A Hókirálynő címmel német-finn filmmel készül az egész családnak vasárnap este 18.15-től, de akik inkább hazánk gyönyörű tájaiban gyönyörködnének az otthon kényelmes melegéből, azoknak este hattól érdemes az M5 műsorára kapcsolni, ugyanis a Gemenci tavasz a Veránka-szigeten 1-2. részét is műsorra tűzi a csatorna. Az M5 kulturális csatornán egyedülálló módon eredeti nyelven magyar felirattal láthatnak a közmédia nézői olyan kultuszfilmeket, mint az El Greco, görög-spanyol életrajzi dráma. El Greco története a nem mindennapi hősiesség, az árulás, a szerelem, az emberi erő és az alkotói öntudatának elbeszélése, az, ahogy kibírta és legyőzte a barbárságot és a tudatlanságot.

A Duna Televízió kettő egész estés mozifilmmel készül reklámblokkok nélkül: 21.10-től a  Mission Impossible 2. részét láthatják a közmédia nézői, majd  a patinás akciófilm után 23.15-től érkezik A kis Buddha Keanu Reeves, Chris Isaak és Bridget Fonda főszereplésével.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.