OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. november 22., szerda 13:00

Az "amerikai álom" Don Quijotéi - avagy önpusztítás mesterfokon/Egy kicsit pokoli de mégis egy kicsit varázslatos történet
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OTS) - Az önpusztító, extravagáns életet élő Scott Fitzgerald legnépszerűbb története, a '20-as évek füstös-mámoros élvhajhász korszakába kalauzoló A Nagy Gatsby 2018 júliusában egy lehengerlő balettshowban mutatkozik be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171122_001.jpg

Pénzhajhászás, siker, csalódás, bizonyítás, szerelem, jazz, alkohol, pszichés problémák, narkotikumok: ezek jellemzik az 1920-as évek Amerikáját, egyben a korszak hű gyermekének íróegyéniségét, és így persze leghíresebb regényét is. Senki sem tudta úgy megfogni a 20-as évek foxtrottól, jazztől, pénztől, bűntől és drogtól túlhabzó világát, mint Fitzgerald A Nagy Gatsbyben. De mire ezzel a regényével beírta magát a halhatatlanok klubjába, ő már emberi roncs volt, egy elhamvadt csillag, korának önpusztító idolja.

A feltörekvő, kezdő író későbbi felesége, Zelda Sayre felbontotta eljegyzésüket arra hivatkozva, hogy - bár Fitzgerald mellékállásokat vállalt az írás mellett, hogy megfeleljen a felsőbírósági bíró társasági életet élő lányának - nem keres megfelelően. Az eljegyzés Fitzgerald első regényének váratlan sikere után hirtelen megújításra került, és innentől kezdve végérvényesen megkezdődött a házaspár nagyvilági, extravagáns életmódja. A súlyos alkoholproblémával küzdő, valamint bipoláris zavara miatt egyre több narkotikumot szedő író és többször idegösszeroppanással kezelt felesége sodródott a kor szellemével, élvhajhász életük mellett a folyamatos megfelelési kényszer súlya alatt vergődtek. Fitzgerald ezért tudta mindenkinél hitelesebben megfesteni a kor világát, mert sorstársaihoz és Don Quijotéhoz hasonlóan ő is szélmalomharcot folytatott az "amerikai álom" eléréséért.

A népszerű regénynek máig hat filmfeldolgozása született, köztük a két Oscar-díjat bezsebelt, Francis Ford Coppola forgatókönyvéből készült film Robert Redford és Mia Ferrow főszereplésével, valamint az elmúlt évek egyik legemocionálisabb mozija, Baz Luhrmann gyönyörűen megfestett filmje Leonardo di Caprióval a címszerepben. Ez utóbbi film érdekessége, hogy a megjelenített világ fényűzéséhez idomulva az év legdrágább kosztümköltségét tudhatja magáénak: a Prada 40 ruhát tervezett a film számára, az igaz gyémántokat a pedig a Tiffany and Co. biztosította, melyek őrzésére külön biztonsági szolgálatot biztosítottak a forgatások idejére.

2018. július 6-án és 7-én a Margitsziget csodálatos környezetét is betölti a jazzmámoros történet, méghozzá a egy káprázatos balettshow keretében, nemzetközi táncnagyságokkal a színpadon a Cirque du Soleil koreográfusának lenyűgöző látványú előadásában. Ami biztos: amit látni fogunk, az sokkal több mint balett és mindkét alkalommal varázslatos estének nézünk elébe. A nemrég bemutatott, világszerte turnézó balett-show először látható Magyarországon a Szabad Tér Színház meghívására.

További információk és jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.