OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 22., szerda 10:54

Az Octapharma 30,5 millió nemzetközi egységnyit adományoz Nuwiq nevű gyógyszeréből a fejlődő országokban élő hemofíliás betegek kezelése céljára (1. rész)
    Lachen, Svájc, 2017. november 22., szerda (Business Wire/OTS) - 2017: Az Octapharma örömmel jelenti be, hogy Nuwiq® nevű, humán sejtvonalból készített rekombináns VIII-as faktor gyógyszeréből 30,5 millió nemzetközi egységnyit adományoz az Amerikai Egyesült Államok, Massachusetts államának North Andover városából kiinduló Project SHARE elnevezésű projekttel együttműködve.

    
     Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: http://www.businesswire.com/news/home/20171121005038/en/

Becslések szerint a világon mintegy 400000 ember szenved hemofíliában, akiknek 75%-a nem vagy alig részesül olyan kezelésben, amely megelőzné vagy gyógyítaná az életveszélyes, és sok esetben a végtagok elvesztését eredményező vérzéseket, illetve lehetővé tenné a szükséges műtéteket és a rehabilitációt. A Project SHARE elnevezésű humanitárius program segíti a véralvadásifaktor-készítmények adományozását olyan országokban élő, faktorpótlásra szoruló hemofíliás betegek számára, ahol ezek a gyógyszerek még nem állnak rendelkezésre vagy csak nagyon kis mennyiség érhető el belőlük.

Az utóbbi kilenc hónapban az adományozott Nuwiq®  16 országban (Örményország, Bahama-szigetek, Banglades, Barbados, Kambodzsa, Egyiptom, Etiópia, Fidzsi-szigetek, Kenya, Honduras, Mianmar, Nepál, Nikaragua, Fülöp-szigetek, Románia és Venezuela) jutott el súlyosan beteg hemofíliásokhoz.

"Rendkívül hálásak vagyunk az Octapharma-nak, amiért lehetővé teszi számunkra, hogy segíthessünk azokon a fejlődő országokban élő hemofíliás betegeken, akik nem vagy alig részesülnek megfelelő kezelésben. A cég adománya számos életet ment meg" - nyilatkozta Laureen A. Kelley, a Project SHARE alapítója.

"Az Octapharma 1983 óta elkötelezetten dolgozik azon, hogy javítsa az A típusú hemofíliában szenvedő betegek életminőségét. Nagy örömünkre szolgál, hogy további adományokat biztosíthatunk, és így olyan hemofíliás betegekhez is eljut a gyógyszer, akiknek hazájában a megfelelő készítmények hiányában ezt a betegséget alig vagy egyáltalán nem tudják kezelni" - nyilatkozta a cég svájci, Lachenben lévő központjában Olaf Walter, az Octapharma AG igazgatótanácsának tagja.

"A hemofília kezelésére szolgáló faktorkoncentrátumokkal olyan betegeket kezelünk, akiknél súlyos ízületi és izom- és csontrendszeri szövődmények és életveszélyes vérzések jelentkeznek" - magyarázta Walter Mwanda, a Kenya Haemophilia Association (Kenyai Hemofília Egyesület) támogatója. "Példa értékűnek tartom, hogy az adományozók számukra ismeretlen embereken igyekeznek segíteni, különösen, hogy a rászorulók jelentős része gyermek. A kenyaiak, főként a rengeteg hemofíliás gyermek nevében köszönjük az adományokat."

"Rendkívüli hálásak vagyunk az Octapharma-nak és a Project SHARE-nek a bőkezű adományokért" - mondta el Suraksha Mani, a Nepal Haemophilia Society (Nepáli Hemofília Társaság) képviselője. "Amikor megérkezett hozzánk a Nuwiq® szállítmány, már alig volt faktorkészítményünk, most azonban a távolabbi vidékeken élő emberek is hozzájuthatnak a szükséges faktorkoncentrátumhoz. Úgy gondoljuk, hogy ez az adomány számos nepáli hemofíliás beteg életébe hozott pozitív változásokat, sok esetben életmentő volt vagy segített megelőzni a mozgáskorlátozottság kialakulását."

"Az adományozott Nuwiq® számos olyan hondurasi családon segít, amelyben hemofíliás betegek vannak" - fejtette ki Maria del Carmen, a Honduran Haemophilia Society (Hondurasi Hemofília Társaság) képviselője. "A gyógyszer segítségével támogathatjuk a családokat, mivel a gyermekeknek és a fiataloknak a faktorkészítmény birtokában nem kell hiányozniuk az iskolából, illetve az egyetemi előadásokról."

"Válsághelyzetben vagyunk, mivel nem állnak rendelkezésünkre azok a gyógyszerek, amelyekre az embereknek szüksége van. jelenleg 2185 A típusú hemofíliában szenvedő beteget tartunk nyilván Venezuelában. Nagyon hálásak vagyunk ezért az értékes adományért, amely megkönnyíti az A típusú hemofíliában szenvedő lakosaink életét" - fűzte hozzá Antonia Luque, a Venezuelan Association for Haemophilia (Venezuelai Hemofília Egyesület) képviselője.

Amit az A típusú hemofíliáról tudni kell…

Az A típusú hemofília (vérzékenység) az X kromoszómával kapcsolatos örökletes betegség, amelyet a VIII-as véralvadási faktor (FVIII) hiánya okoz. Amennyiben nem kezelik, a vérzékenység izom- és ízületi vérzésekhez, és idővel arthropathiához (ízületi bántalom) és egyéb súlyos betegségekhez vezet. A FVIII megelőző kezelésként való pótlásának (profilaxis) eredményeként csökken a vérzések száma, illetve a maradandó ízületi károsodás bekövetkezésének kockázata. A hemofília ritka betegség, amely világszerte mintegy 5000-10000 ember közül egyet érint. Mindazonáltal a világon előforduló hemofíliás esetek 75%-át még ma sem diagnosztizálják, illetve a betegek nem részesülnek semmiféle kezelésben.(folyt.)



2017. november 22., szerda 10:56

Az Octapharma 30,5 millió nemzetközi egységnyit adományoz Nuwiq nevű gyógyszeréből a fejlődő országokban élő hemofíliás betegek kezelése céljára (2. rész)
    Lachen, Svájc, 2017. november 22., szerda (Business WIre/OTS) -

    Amit a Nuwiq®-ról tudni kell…

A Nuwiq® 4. generációs rekombináns VIII-as alvadási faktor fehérje (rFVIII), amely humán sejtvonalból, kémiai módosítások vagy más fehérjékkel való összekapcsolás nélkül kerül előállításra. A Nuwiq® természetes anyag lévén a legideálisabb készítmény a személyre szabott profilaxis céljára, és ugyanakkor megoldást jelent az A típusú hemofíliában szenvedő betegek esetében jelentkező immunogenicitásra is. A Nuwiq® humán vagy állati eredetű adalékanyagok nélkül kerül előállításra, nem tartalmaz ellenanyagképzést beindító nem humán protein epitópokat, és fokozott az affinitása a von Willebrand véralvadási faktor iránt. A Nuwiq®-kezelést ez idáig hét (már lezajlott) klinikai vizsgálat során értékelték, amelyek keretében 201 súlyos A típusú hemofíliában szenvedő, korábban kezelt beteget (190 egyén), köztük 59 gyermeket vizsgáltak. A Nuwiq®jóváhagyással rendelkezik vérzékenység kezelése és megelőző kezelése céljára korábban kezelt, A típusú hemofíliában szenvedő betegek esetében minden korcsoportban az Európai Unióban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Latin-Amerikában és Oroszországban. A Nuwiq® gyártója további jóváhagyási kérelmek benyújtását tervezi világszerte.

Felelősséget kizáró jogi nyilatkozat: Minden VIII-as véralvadási faktort tartalmazó faktorkészítménnyel kezelt beteget megfelelő klinikai megfigyelés és laboratóriumi tesztek elvégzése révén gondos monitorozásnak kell alávetni annak érdekében, hogy megállapítható legyen, nem termel-e a szervezetük a VIII-as faktor elleni antitesteket (inhibítorokat).

Amit a Project SHARE-ről tudni kell…

A Project SHARE egy humanitárius program, amely véralvadási faktor pótlására szolgáló gyógyszerek (ún. faktorkészítmények) fejlődő országoknak való adományozása céljára jött létre. A program a faktorkészítményeket betegeknek, orvosoknak, klinikáknak és kórházaknak juttatja el olyan országokban, ahol nem állnak rendelkezésre véralvadási faktor pótlására szolgáló gyógyszerek, illetve hiány van belőlük. E tevékenységével a Project SHARE számos emberi életet ment meg.

A Project SHARE ez idáig több mint 53 millió egységnyi-megközelítőleg 53 millió USA dollár értékű-faktorkészítményt adományozott több ezer beteg számára több mint 70 fejlődő országban.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.kelleycom.com/projectshare

Amit az Octapharma-ról tudni kell…

Az Octapharma, amelynek központja a svájci Lachen városában található, a világ egyik legnagyobb humánfehérjekészítmény-gyártója, amely humán plazma és humán sejtvonal alapanyagú humánfehérje-készítményeket fejleszt és állít elő. Család tulajdonú cégként az Octapharma hisz abban, hogy érdemes befektetni az emberek életének megváltoztatása érdekében, és 1983 óta ennek az elvnek az alapján végzi vérkészítményeinek fejlesztését és gyártását.

2016-ban a vállalatcsoport árbevétele 1,6 milliárd euró volt, üzemi eredménye 383 millió euróra rúgott, és a csoport 249 millió eurót fektetett be a vállalat jövőbeli jövedelmező működésének biztosítása céljából. Az Octapharma világszerte több mint 7100 munkavállalót alkalmaz 113 országban a betegek kezelésének különféle gyógyszerekkel való támogatása céljából három fő terápiás területen:
     - Hematológia (véralvadási rendellenességek)
     - Immunterápia (immunológiai rendellenességek)
     - Intenzív/sürgősségi ellátás

Az Octapharma hat csúcstechnológiát alkalmazó gyártó létesítménnyel rendelkezik Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Mexikóban és Svédországban.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.octapharma.com

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171121005038/en/

Kapcsolat:
Octapharma AG
International Business Unit - Haematology
Olaf Walter
Olaf.Walter@octapharma.com
vagy
Larisa Belyanskaya
Larisa.Belyanskaya@octapharma.com
Tel: +41 55 4512121

Forrás: Octapharma AG

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.