OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2017. november 21., kedd 09:40

Világelső lehet az állatfelszerelés-üzletágban a magyar innováció (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OTS) - Az idén 20 éves, magyar tulajdonú, szigetszentmiklósi központú JULIUS-K9 Zrt. és a K9-Sport Kft., valamint a két cég amerikai leányvállalata, a Julius-K9 Llc. (Tampa, FL, USA) nem csupán hazánkban, hanem világszinten is az innováció zászlóshajója a Pet-üzletágban. A JULIUS-K9® esetében kijelenthető, hogy divatot, új irányt hozott a kutyafelszerelések területén a köztudatba. A kutyasétáltatásra, gazdi és kutya közös szabadidős tevékenységére csábító kutyahámjai nem csupán forma- és színvilágukban, hanem a funkcionalitásukban is messze meghaladták elődjeiket.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171121_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171121_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171121_003.jpg

A Shanghaiban (Kína) megrendezett Pet Fair Asia 2017 kiállításon a JULIUS-K9® márkanév elnyerte a 2016-2017 évre a "legnépszerűbb brand" díját. Sajnos, az ilyen nagy tömegeket vonzó rendezvényeken ritkán vonják fel a magyar, nemzeti lobogót Kínában.  

A Las Vegasban (USA, 2017.07.25-07.27.) megrendezésre került SuperZoo 2017 kereskedői vásáron, valamint a JULIUS-K9® által is szponzorált lipcsei World Dog Show (WDS, 2017.11.08-11.12.) világkiállításon került bemutatásra a magyar állami támogatásban részesített és kiemelt fejlesztésként kezelt "Rugalmas mellövű kutyahám" prototípusa, a Duo-Flex® kutyahám, mely 2018-ban új korszakot nyithat a kutyafelszerelési termékek piacán. Az innovációs projekt azért lehet példaértékű más vállalkozások számára, mert valamennyi fejlesztési fázisa szabadalmi- és formatervezésiminta-oltalom adta védelem területén is kidolgozásra került, méghozzá több kontinensre kiterjedően.

A termék kezdeti kidolgozottságát bemutató szabadalom (US Patent No. 9,820,471) 2017. november 21-én az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala (USPTO) előtt évekig elhúzódó fellebbezések és átdolgozások után bejegyzésre került. Az eredmény belesimul a cég azon üzletpolitikájába, hogy a magyarországi textilipar piacképessége csak kiterjedt védjegy- és iparjogvédelmi tevékenység mellett biztosítható.

A világszerte már több mint 160 védjegyet birtokló magyar cég 2018-ban kozmetikumok, állateledel- és vitaminkészítmények területén is debütál magyar, amerikai és taiwani gyártókkal együttműködve. Az egyébként rendkívül dinamikusan fejlődő üzletág elsődlegesen az állategészségügyi termékek és szolgáltatások, az állateledel, valamint az állatfelszerelés területeire osztható. Míg az állategészségügy (gyógyszer stb.) és az állateledel termékek piaca általában óriáskonszernek globális "játszóháza", addig a hétköznapjainkban természetessé váló, rendkívül széles termékpalettát felölelő állatfelszerelések tekintetében merész fantáziájú feltalálók vállalkozásai jutottak világtrend alapító szerephez az elmúlt 30 évben.

A német tulajdonú Flexi vállalat a kiengedhető és automatikusan magát visszahúzó pórázaival vagy az amerikai KONG a jellegzetes formájú gumijátékaival, kis családi alapítású vállalkozásoknak adta meg a világhírhez szükséges kezdő lökést és a kiteljesedés lehetőségét. Mára valamennyien, a JULIUS-K9®-hez hasonlóan, rákényszerültek termékpalettájuk kiszélesítéséhez annak érdekében, hogy a vásárlók növekvő igényeit kielégítsék, illetve az olcsó no-name, vagy akár másolati termékek térnyerését megakadályozzák. Utóbbi legfontosabb eszköze - és egyben a komoly üzleti stratégiát sejtető innovációs képesség fokmérője - a szellemi tulajdonok védelmében mutatott aktivitás, melyben a JULIUS-K9® már több kontinensen a világ legismertebb márkáihoz hasonló méretű tevékenységet folytat. A szabadalmak, használati minták és formatervezési minták leadása, nemzetközi kiterjesztése kizárólagosságot biztosít a tulajdonosnak a fejlesztés használatára, értékesítésére. Azonban, ha egy termékfejlesztés tényleg jól sikerült, az iparjogi védelem ellenére számolni kell a profitéhes, általában a fekete gazdaság bűvkörében burjánzó, másolati termékgyártók teljes hadával.
A másolati termékekből nagy profitra szert tevő vállalkozások sora Kínától Európáig igyekezett legális és illegális eszközökkel, sok esetben optikailag az eredetivel teljesen megegyező termékeket a piacra dobni. Sokan közülük úgy próbáltak időt és teret nyerni, hogy az eredetire márkanévben és/vagy külcsínben erősen hajazó, vagy akár azzal szinte megegyező formatervezési mintákat adtak le szabadalmi hivatalokban, melyeknek megsemmisítési eljárása elhúzódik. Az ipar- és védjegyjog területén a magyar cég világszintű terjeszkedésének közvetlen oka sok esetben a másolati termékek gyártás vagy értékesítés szintű megjelenése volt újabbnál újabb földrajzi területeken. Ezáltal a JULIUS-K9® biztos márkavédelmi hátteret ad az új piacokon, az Indiában, Indonéziában, vagy Thaiföldön értékesíteni kívánó új Partnereknek. A kereskedelmi partnerek érvényesülését a vállalat a az amúgy silány minőségű másolati termékek globális terjedésének megakadályozásával is igyekszik segíteni.(folyt.)



2017. november 21., kedd 09:40

Világelső lehet az állatfelszerelés-üzletágban a magyar innováció (2. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OTS) -

    A magyar cég a másolati termékek elsődleges gyártási helyén, kínai partnereivel karöltve a helyi iparkamara és vámhivatal segítségével 2017-ben négy gyár esetében élt a fizikai rajtaütés lehetőségével. A sikeres akció végrehajtását a legmegfelelőbb jogi képviselet felkutatását célzó, mintegy 40 kínai ügyvédi iroda monitorozása és a másolati termékeket felkutató magánnyomozói tevékenység előzte meg. A JULIUS-K9® 2017-es szabadalmai és formatervezési mintái - a piaci elsőbbség biztosítása érdekében - jelenleg a kínai kiterjesztés szakaszában vannak. A vállalatvezetés eltökélt szándéka, hogy más innovatív magyar vállalkozásokat is segítsen kínai üzleti kapcsolataiban, támpontokat adjon és megossza velük tapasztalatait.

Sebő Gyula
K9-Sport Kft.
Ügyvezető
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.