OTS Üzleti Sajtószolgálat
2018. szeptember 24. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2017. november 10., péntek 11:39

Zárt rendszerű növénytermesztésre irányuló kutatás megkezdése a HUNGARO LUX LIGHT Kft-nél
    Budapest, 2017. november 10., péntek (OTS) - A HUNGARO LUX LIGHT Kft a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásának köszönhetően 178.683.840 forint támogatást nyert el. A projekt célja a zártrendszerű növénytermesztés fejlődésének előmozdítása, megfelelő termék kifelesztése által.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171110_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171110_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171110_003.jpg

     A városban élő közösségek számára kiválóan hasznosítható fejlesztés, olyan körülmények között teszi majd lehetővé a növénytermesztést, ahol az eddig elképzelhetetlen vagy rendkívül nehezen és nagy kockázatok mellett volt csupán megoldható. A technológiai fejlesztés hozzájárul a megfelelő színvonalú élelmiszer ellátáshoz, valamint jelentősen csökkenti a növénytermesztés és kapcsolódó logisztikai rendszerek környezetre gyakorolt negatív hatásait.

     A projekt célja a technológia alapvetéseinek feltárása és az alapok lefektetése mellett, a konkrét piacképes és könnyen hasznosítható termék(család) kialakítása. A projekt jelentősége és jövőbe mutató célja vitathatatlan, rentábilitása nyilvánvaló, ha a kereslet-kínálat oldalakat összevetjük, korunk társadalma a Föld teljesítőképességeinek határát feszegeti, így egyre égetőbbé válik a fenntarthatóságot szolgáló innovatív megoldások kifejlesztése. Ez az egyre növekvő szükséglet és egyre tudatosabb döntés jelenti az ilyen és ehhez hasonló újítások létjogosultságát, mint környezeti, mint pedig gazdasági szempontokat is figyelembe véve.

Projektazonosító: KFI_16-1-2016-0041
Projekt tervezett befejezése: 2018.12.31.

Elérhetőségek:
Weboldal: www. hungarolux.hu
Tel.: +36-1/402-0393, +36-1/402-0939
E-mail: hungarolu@hungarolux.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.