OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 3., péntek 09:25

A LEGO® Education elérhetővé teszi a STEAM tanulási módszert az óvodai oktatás számára
    Billund, Dánia, 2017. november 3., péntek (Business Wire/OTS) - A LEGO® Education új, hihetetlenül sokszínű, kreatív TUTEMMM Park készlete az óvodások természetes kíváncsiságára építve kelti fel érdeklődésüket a tudomány, technológia, mérnöki tervezés, művészetek és matematika iránt, és használatával a kisgyermekek játszva tanulhatnak

    A LEGO® Education ma bejelentette, hogy már elérhető kisgyermekek számára kifejlesztett új, tanulást segítő játékcsomagja, a TUTEMMM Park, amely az óvodások tudomány, technológia, mérnöki tervezés, művészetek és matematika (azaz az angol "science", "technology", "engineering", "arts" és "math" szavak kezdőbetűiből álló mozaikszóval, a STEAM) iránti természetes kíváncsiságának felkeltését célozza. A gyermekek hatfős csoportokban LEGO DUPLO® építőelemek felhasználásával egy vidámparkot építhetnek fel, amelynek különböző attrakcióit, játékait és mutatványait úgy alakították ki, hogy azok megismertessék az óvodásokkal például a fogaskerekek és rámpák működését. A különféle attrakciók összeállítása során a kisgyermekek megtanulnak kísérletezni, és egyre magabiztosabban fogják megpróbálni megtalálni a lehetséges megoldásokat.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a LEGO Education sorozathoz tartozó új TUTEMMM Park termékünkkel segíthetjük a korai ismeretelsajátítást, hiszen a mai világban egyre fontosabbá válik, hogy a gyermekek minél korábban felfedezzék, milyen lehetőségeket kínál a tudomány, a technológia, a mérnöki tervezés, a művészetek és a matematika" - magyarázta Esben Staerk Jorgensen, a LEGO Education elnöke. "A TUTEMMM Park segítségével a kisgyermekek "játszva" elsajátíthatnak olyan, a 21. században már kulcsfontosságúnak számító készségeket, mint a problémamegoldó és kritikus gondolkodás vagy az együttműködés és a kreativitás, amelyekre támaszkodva későbbi tanulmányaik során minden területen sikeresen helyt tudnak majd állni. Ugyanakkor tudjuk, hogy a STEAM, azaz a tudományos, technológiai, mérnöki tervezési, művészeti és matematikai ágazatokban a következő évtizedben a munkalehetőségek várhatóan kétszer olyan gyorsan bővülnek majd, mint a többi szektorban, így az ezeken a területeken hasznosítható készségek korai elsajátítása lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy felkészülten lépjenek majd be a munka világába."

Az új termékhez rendelkezésre áll a LEGO Education TUTEMMM Park Tanári útmutató, amelyben nyolc STEAM-re alapuló foglalkozás leírása található, kiegészítve a STEAM kora gyermekkori tanulás során való alkalmazására vonatkozó legfrissebb kutatási eredmények ismertetésével, valamint a National Association for the Education of Young Children tudományos, matematikai és technológiai oktatásra vonatkozó útmutatásaival. A LEGO Education Pinterest oldalán szintén számos kreatív és játékosan szórakoztató óvodai STEAM tevékenység leírása áll rendelkezésre.

A LEGO Education TUTEMMM Park szerte a világon ma, illetve a következő hetekben válik elérhetővé. További információkért kérjük, látogasson el a LEGOEducation.com/preschool internetes címre, vagy lépjen érintkezésbe a helyi LEGO Education forgalmazóval.

Amit a LEGO Educationről tudni kell…

A LEGO Education a LEGO építőelemekre alapozva játékos tanulási élményt és oktatási megoldásokat, kiegészítő tantervi anyagokat, továbbá fizikai és digitális oktatási eszközöket kínál az óvodák, általános és középiskolák számára, illetve az oktatási órákat követő tevékenységek céljára. A LEGO Education megoldásai és termékei minden diák számára lehetővé teszik, hogy aktív, együttműködésre képes tanulóvá válva a jövő kihívásainak legyőzésére alkalmas készségeket és a tanuláshoz való pozitív hozzáállást sajátítson el. További információkért kérjük, látogasson el a LEGOeducation.com internetes oldalra.

A LEGO, a LEGO logó és a DUPLO a LEGO Csoport védjegye/és vagy szerzői jogi védelem alatt álló tulajdona. ©2017 The LEGO Group. Minden jog fenntartva.

LEGO, the LEGO logo and DUPLO are trademarks /and or copyrights of the LEGO Group. ©2017 The LEGO Group. All rights reserved.

Kapcsolat:
LEGO Education
Kari Sherrodd, +1 860-835-6510
kari.sherrodd@lego.com
Forrás: LEGO Education

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.