2024. április 19. péntek

2017. november 2., csütörtök 10:47

A P&G globális polgársági tevékenysége - Az emberek életének jobbá tételét és a növekedést elősegítő tevékenységek (1. rész)
    Cincinnati, USA, 2017. november 2., csütörtök (Business Wire/OTS) - A P&G 2017. évi Globális polgársági jelentése - beszámoló cég társadalom, helyi közösségek és a természeti környezet védelme érdekében tett erőfeszítéseinek eredményeiről - A The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) ma kiadta 2017. évi Globális polgársági jelentését, amelyben részletes elemzést nyújt a rászorulók szociális körülményeinek javítását, a sokszínűség és a társadalmi befogadás elősegítését, a nők vállalati kereteken belüli és kívüli szerepvállalásának és érdekérvényesítési képességeinek erősítését és a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentését célzó erőfeszítéseinek eredményeiről. A P&G, amely mintegy 70 országban végzi tevékenységét, és körülbelül 5 milliárd embert lát el termékeivel, arra törekszik, hogy globális polgársági programja keretében márkái és alkalmazottai segítségével jobb hellyé tegye a világot.

"A cég globális polgársági célkitűzései alapján tett erőfeszítéseink mindenki javát szolgálják - azaz nem csak saját üzleti tevékenységünk szempontjából előnyösek, hanem a közvetlen környezetünkben élő közösségek, és tágabb értelemben a társadalom hasznára is válnak" - fejtette ki David Taylor, a P&G elnök-vezérigazgatója és a cég igazgatótanácsának elnöke. "A fogyasztók számára nem közömbös, hogy milyen társadalmi felelősséget és szerepet vállal az a cég, amelynek márkáit megveszik és használják. Biztosak akarnak lenni abban, hogy az általuk megvásárolt termékek megbízható forrásból származnak, és mi arra törekszünk, hogy vásárlóink bizalmát nap mint nap tovább erősítsük."

A P&G 1999 óta minden évben kiadott egy fenntarthatósági jelentést, a 2016-os évtől kezdve azonban kibővítette azt, hogy átfogóbb képet adhasson a vállalat globális polgársági programjának prioritásairól. A P&G 2017. évi Globális polgársági jelentésében olvasható beszámolók és példák, kezdve a több mint 20 katasztrófa sújtotta terület adományokkal és szolgáltatásokkal való támogatásáról vagy a nemi és faji előítéletekkel kapcsolatos párbeszéd kezdeményezéséről szóló tájékoztatótól a világ első, tengerparti műanyagszemétből készült, újrahasznosítható hajsampon-palackja megszületésének történetéig egyöntetűen alátámasztják, hogy a globális polgárság innovatív megközelítése pozitív hatást gyakorol mind a természeti környezetre, mind a vállalat üzleti tevékenységére.

A P&G 2017. évi Globális polgársági jelentésének legfontosabb témakörei közé tartoznak az alábbiak:
     - A helyi közösségekre gyakorolt hatás: A P&G Children's Safe Drinking Water (CSDW) (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programja keretében ezidáig már 12 milliárd liter tiszta ivóvizet biztosított a rászoruló gyermekek számára, és célja, hogy ez a szám 2020-ra 15 milliárd literre nőjön. A P&G Pampers márkája az újszülött intenzív osztályokon dolgozó nővérek szervezetével (Neonatal Intensive Care Unit [NICU]) együttműködve megtervezte és megjelentette az első, kifejezetten koraszülöttek számára készült pelenkát, a Pampers Preemie Swaddlers Size P-3-mat. Továbbá a vállalat szerte a világon több mint 20 természeti katasztrófa által sújtott terület lakosainak nyújtott segítséget.

- Sokszínűség és társadalmi befogadás: A P&G csatlakozott a CEO Action for Diversity & Inclusion elnevezésű programhoz, amely a munkahelyeken az emberi sokszínűség és befogadás támogatását és elősegítését célzó, vállalatvezetők által kezdeményezett és irányított egyik legjelentősebb üzleti kötelezettségvállalási program. A P&G szülővárosában, az Ohio állambeli Cincinattiban szponzorálta a 37. Országos Veterán Kerekesszékes Játékokat, lehetőséget biztosítva több mint 550 háborús veterán számára az aktívabb és egészségesebb életre.

- Nemi esélyegyenlőség: A 2017. évi Nemzetközi Nőnap alkalmából a P&G elkészített egy videófilmet (#WeSeeEqual), amelyet több millió ember nézett meg mintegy 180 országban. A P&G csatlakozott az ANA #SeeHer mozgalmához és az Egyesült Nemzetek Women Unstereotype Szövetségéhez a sztereotípiák megszüntetése és a nők és fiatal lányok reklámokban való élethű ábrázolása érdekében. Az elmúlt pénzügyi évben a P&G több mint 1 milliárd USA dollár értékben rendelt termékeket nők birtokában lévő vállalkozásoktól az Amerikai Egyesült Államokban Supplier Diversity (Beszállítói sokszínűség) programja keretében, majd kiterjesztette a programot a cég mind az öt globális régiójára.

- Felelősség a környezet iránt: A P&G megnyitott egy biomasszát hasznosító létesítményt Albany-ban (Giorga állam), amely a létesítményben gyártott Bounty és Charmin termékek előállításához használt gőz 100 százalékát és a teljes felhasznált energia jelentős részét biomassza feldolgozásából nyeri. A projekt hozzájárul a cég azon céljának eléréséhez, hogy a felhasznált energia 30 százaléka 2020-ra megújuló energia legyen. A P&G tudósai feltaláltak egy olyan technológiát, amely forradalmi változásokat eredményezhet a műanyag-újrafeldolgozó ipar gyártási eljárásaiban azáltal, hogy lehetővé teszi a polipropilén műanyagok szinte az újonnan előállított anyagokkal azonos minőségű anyaggá való újrafeldolgozását. A P&G célul tűzte ki, hogy globális gyártóüzemeiből 2020-ra ne kerüljön hulladék szemétlerakóhelyekre, és ezt a célt 2017-ben 23 országban létesítményeinek már több mint 70 százaléka teljesítette.

A jelentésről szóló Vezetői összefoglaló, valamint a részletes Globális polgársági jelentés ide kattintva tekinthető meg. https://us.pg.com/who-we-are/citizenship/2017-citizenship-report (folyt.)

2017. november 2., csütörtök 10:48

A P&G globális polgársági tevékenysége - Az emberek életének jobbá tételét és a növekedést elősegítő tevékenységek (2. rész)
    Cincinnati, USA, 2017. november 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://ww.pg.com internetes oldalt.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171031005437/en/

Kapcsolat:
Procter & Gamble
Damon Jones - 513-983-0190
Jones.dd@pg.com
vagy
Julie deSylva - 513-780-0006
Desylva.j@pg.com

Forrás: The Procter & Gamble Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.